Nový kôš a vrecia na odvoz

Zodpovednosť za riešenie: Prešov

Uzavretý
meno
Ján 01. mája 2013

Pred nedávnom som zadával tento podnet https://www.odkazprestarostu.sk/presov/podnety/3542/cierna-skladka-vrecia-na-odvoz
Z požiadavky však bola vyriešená zatiaľ len likvidácia vriec s vyzberaným odpadom, čo ma potešilo, ale rozťahanej skládky v okolí 20m a pozdĺž celej cesty od konca Šalgovíka po hydinárne sa nikto ani nedotkol. Chápem, že ide väčšinou o súkromné pozemky, ale pokiaľ taká informácia existuje, mesto by to zrejme malo riešiť.
Potrebu zakročiť potvrdzuje aj naša dnešná skúsenosť, keď sa jedno auto viditeľne plné kartónov a iného odpadu rozpačito točilo pred daným priestranstvom (zrejme nás tam nečakali), pokiaľ jeho šofér bez chuti sa s nami porozprávať otočil auto smerom na hydinárne...tam ho už nasledovala privolaná hliadka...

Čo sa týka odpadu v priestranstve pred vodárňou,
keďže ani odpad pri ceste nezmizol, rozhodli sme sa s kamošom využiť ho a dali sme dokopy torzo odpadkového koša pomocou pohodených pneumatík (pri ceste ich ležalo asi 10), ktorý by rekreujúcich sa mohol inšpirovať k civilizovanejšiemu rekreovaniu sa...Priestranstvo by tým pádom mohlo ostať aspoň o niečo čistejšie - po mesiaci od vyčistenia sa tam totiž opäť začal hromadiť odpad spotrebného charakteru.

Chcel by som teda mesto poprosiť, aby riešilo problém so skládkami a taktiež požiadať o odvoz vriec, ktoré sme vyzberali. Vo vreciach sú len plasty, takže môžu byť spracované. Okrem menšieho vreca pri koši pred vodárňou sme nechali aj väčšie vrece plné plastových fliaš vyzbieraných pozdĺž cesty pri vstupe na "betónku" - koniec areálu ihriska, viď. foto.

Ďakujem a prajem pekný deň.

02. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Týmto potvrdzujeme doručenie Vášho podnetu, pričom mesto Prešov tento podnet preskúma a podľa možností prijme opatrenia na nápravu. O výsledku jeho vybavenia bude bezodkladne informovať doménu www.odkazprestarostu.sk.
04. júl 2013

Odpoveď samosprávy

K problematike „Nový kôš a vrecia na odvoz“ na Sekčovskej ulici, Vám dávame nasledovné stanovisko:
Vyzberaný odpad bol z lokality opakovane odvezený Technickými službami mesta Prešov. Ďalší odpad sa nachádza na súkromných pozemkoch, preto sme túto časť Vašej požiadavky odstúpili na riešenie Mestskej polícii.
Ďakujeme Vám za Váš podnet aj za aktivity, ktoré ste vyvinuli pre skrášlenie nášho mesta. Vážime si Vašu pozornosť ako vnímavého občana tohto mesta a za predpokladu doručenia ďalších podnetov sme pripravení na ich riešenie.
07. september 2013

Odkazprestarostu.sk

Dobrý deň, došlo skutočne k vyprataniu priestoru tak ako samospráva prisľúbila alebo nie? Vopred ďakujeme!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania