Aktualizovať podnet
Parkovanie v križovatke na ul. Uhliská

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Parkovanie v križovatke na ul. Uhliská

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

V riešení
meno
Roman 28. apríla 2017

Dobrý deň, chcel by som požiadať o jasnejšie vyznačenie nemožnosti státia v križovatke na ulici Uhliská pri vchode do obytnej zóny domov 16 až 30 za pomoci vodorovnej značky V 12b (žltá čiara). Ľudí veľmi láka nechávať svoje vozidlá na miestach kde následne blokujú výhľad a z/do obytnej zóny je veľmi ťažký výjazd/vjazd. V obytnej zóne sa hrávajú deti, ktoré je za autami ťažko vidieť a zároveň autá ktoré idú po Uhliskej sú ohrozované autami vychádzajúcimi z obytnej zóny, ktoré pre zťažený výhľad musia pri výjazde vchádzať hlboko do vozovky. Ďakujem pekne.

29. apríl 2017

Patrik

Žlté čiary v križovatke sú v podstate zvýraznením zákona. Osobne tiež súhlasím so značením. Keby tam chodili policajti, tak by to mali keď tak papučovať aj bez žltých čiar. : § 25, zákon č. 8/2009 Z.z.: (1) Vodič nesmie zastaviť a stáť d) na križovatke a vo vzdialenosti kratšej ako 5 m pred hranicou križovatky a 5 m za ňou; tento zákaz neplatí v obci na križovatke tvaru "T" na náprotivnej strane vyúsťujúcej cesty.
30. apríl 2017

Jimmy van Groenewegen

V tom prípade treba uviesť aj toto: Vyhláška č. 9/2009 Z. z., ktorou sa vykonáva zákon o cestnej premávke 8/2009 "§ 8 ods. (7) Dopravnými značkami a dopravnými zariadeniami sa spravidla nevyznačuje zákaz alebo príkaz vyplývajúci zo všeobecných ustanovení pravidiel cestnej premávky." - Sám by som bol zvedavý, koľko finančných prostriedkov míňajú samosprávy (mestské časti a mesto) na "zvýraznenie zákona" po celom meste. Pokiaľ tam nebudú chodiť policajti a robiť si svoju prácu, tak tie čiary môžu byť aj ružové a vodiči tam budú stáť...
30. apríl 2017

Roman

Ja osobne verím, že ľudia tam parkujú nedopatrením (či už sú to susedia alebo návštevy). Osobne si myslím, že policajti a papuče sú zbytočne drastické riešenie. Tá križovatka kvôli dlažbe v obytnej zóne nevyzerá ako križovatka a teda dodatočné značenie podľa mňa vyrieši 99% prípadov zlého parkovania a zároveň ušetrí výjazdy policajtom.
01. máj 2017

Peter

súhlasím s podnetom, sú tam vyznačené parkovacie miesta, a niektorý chytráci, čo si nekúpili parkovacie miesto, využívajú križovatku na parkovanie, taktiež aj na naprotivnom chodníku parkujúce auta, nakoľko nedodržiavajú 1,5m prechod chodníka pre chodcov, a keď zaparkujú na ceste, nie je dodržiavaná šírka jazdného pruhu.
02. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.
Vzhľadom na to, že riešenie tohto podnetu vyžaduje komunikáciu s orgánmi štátnej správy, prosíme o pochopenie a trpezlivosť.

Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory



Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory


06. jún 2017

Roman

Existuje už nejaké vyjadrenie?
07. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Roman,
ďakujeme za podnet týkajúci sa organizácie parkovania na križovatke ulice Uhliská a obytných domov 16 až 30. Nevyhovujúci spôsob parkovania v tejto lokalite je predmetom zadania projektu, ktorý sa teraz spracováva. Po jeho dokončení sa predloží na rokovanie našej stavebno-dopravnej komisie a potom na magistrát na oddelenie dopravy. Po prípadnom schválení pristúpime k realizácii vodorovného zaučenia v zmysle platných noriem a k všeobecnej spokojnosti.
S úctou


Ing. Jana Julény Tomanová
Oddelenie stavebné, ÚP, ŽP a dopravy
Mestská časť Bratislava – Vajnory

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania