Reklamný náter na Rožňavskej

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Uzavretý
meno
Nacbo Ynmynona 04. mája 2017

Prosím o odstránenie reklamného náteru z nosných stĺpov železničného nadjazdu nad Rožňavskou. Ďakujem

04. máj 2017

batman

Prečo? Aspoň sú tie stĺpy pekne vidieť.
Žiadam ponechať !
10. máj 2017

Nacbo Ynmynona

batman, ponechať len farbu alebo aj reklamu?
Na žlté stĺpy bez reklamy by som podnet nezadával, aj keď nerozumiem, prečo by malo byť tie stĺpy pekne vidieť. Pripomína mi to tie červeno-biele zábradlia, ktoré v drvivej väčšine tiež zbytočne "svietia" už z diaľky. Podľa mňa tieto žlté stĺpy nemajú význam ani z pohľadu bezpečnosti, ani z pohľadu skrášlenia okolia.
11. máj 2017

batman

Zlto-cierne by mali byt podla normy. Samozrejme v inom prevedeni ako je to tam. Uvediem modelovu slovensku situaciu: Mlady podnapity chalan z vplyvnej rodiny ide po Roznavske v noci 120 km/h. Rozmlati sa o stlp lebo nezvladne riadenie. Rodina zazaluje spravcu komunikacie a sudi sa s nim ze stlpy neboli dostatocne viditelne a riadne oznacne lebo sak nie je dolezite ze bol opity a isiel 120 ale ze to nebolo oznacene. Vid pripad p. Hrica ml.
Dalsia vec je, ze si treba uvedomit ze to zeleznicny most a nejde len o ochranu vodicou ale aj samotneho zeleznicneho mosta pred narazom.
Samozrejme nie som za nelegalnu reklamu, ak naozaj je nelegalna. Ale v tomto pripade aspon trochu nahradza nedostatocne znacenie.

Rovnako cerveno-biele zabradlia sluzia na to aby si ich clovek aj v noci vsimol, nejde vobec o dekorativny charakter. Treba si uvedomit ze ide o dopravny priestor, ktory musi byt maximalne bezpecne a funkcny, hlavne ked slovenska natura je taka ako je. Ked budeme mat v dopravnom priestore nadherne sede dizajnove zabradlia s lankami, tak do dvoch tyzdnou bude na sude 10 podnetov ze si to niekto nevsimol a zaloba o pokus o vrazdu obesenim. To je bohuzial slovenska realita. Pomali sa priblizujeme americkym pripadom "macka v mikrovlnke". "Skraslovat okolie" si mozte doma v byte,alebo na zhrade ci v parku. V dopravnom priestore musia byt dopravne znacky a zariadenia funkcne, bezpecne a v sulade s normami, nie tak ako si ich nejaki architekti predstavuju, ze by boli pekne.
14. máj 2017

Nacbo Ynmynona

Viete mi poslať odkaz na tú normu? Stĺpy sú 2-3 metre od vozovky, na mieste, ktoré je od vozovky výškovo oddelené. Nechce sa mi veriť, že by museli byť výrazne natreté. Lebo napríklad zábradlie pri ceste nemusí byť červeno-biele ani inak výrazné. Zábradlia bránia chodcom prebiehať cez cestu. Neslúžia na orientáciu vodičov na ceste a ani ako "výstražné" zariadenia. A veci ako "skrášľovania okolia" a "nadherne sede dizajnove zabradlia s lankami" v tomto podnete neriešim.
Tiež som za bezpečnosť a funkčnosť. K bezpečnosti napríklad pomôže odstránenie reklám, lebo cieľom každej reklamy je zaujať pozornosť. To sa priamo bije s tým, že vodiča by nemalo nič rozptyľovať. Preto sú reklamy pri cestách takým problémom (aj tie legálne).
20. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na predmetnú reklamnú plochu stĺpov je uzavretá platná nájomná zmluva medzi ŽSR a podnájomcom f. QUAZAR s.r.o.
Želám pekný deň!

Ing. Ľubomír Mitas
Železnice Slovenskej republiky
27. november 2019

Ružinov - Prievoz

dobrý deň, na základe odpovede od železníc by mal byť podnet uzavretý.
02. december 2019

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

Ďakujeme za informáciu

S pozdravom
Stanislav
Administrátor portálu Odkaz pre starostu

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania