Otvorena kanalizacia, neporiadok

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Rudo 03. mája 2013

Cestou z Dubravskej Hlavice na Devinsku Kobylu neporiadok u cesty, zvysky po tazbe dreva, konare, stiepka + otvorena kanalizacia s nahadzanymi konarmi.

08. máj 2013

Pilčík

Dnes som tadial isiel. V lese popri ceste boli akysi amatersky drevorubaci a robili neporiadok aj na ceste. To, ze nemali absolutne ziadne ochranne prostriedky, len motorovu pilu v rukach, je jasny dokaz toho, ako prebieha tazba a ochrana lesa v tomto chranenom uzemi.
10. máj 2013

David

Jak je to možné? Zavání to tam nelegální težbou... Kdo to teží? Proč? Čí jsou to lesy? Samosprávo? Neuvěřitelné, chráněné západní a jižní svahy decimované "zahrádkaři" jež se neštítí vykopat ty nejvzácnější druhy, severní svahy dřevorubci - jistě, je třeba vše zničit, ať není kde chodit, jen do obchodních center. Kobylu navštěvuji pravidelně, je to mé oblíbené místo a z toho, jaký zásah tam byl proveden do struktury lesa se mi zvedal žaludek.
29. október 2021

Odpoveď samosprávy

Lesy v okolí bývalej vojenskej cesty sú vo vlastníctve Lesov SR.

Komunikácia Plachého prechádza katastrami MČ Dúbravka, Devín a Devínska Nová Ves a je vo vlastníctve Ministerstva obrany SR, ktoré ju od čias zrušenia raketovej základne viac nepotrebuje a označilo ju za prebytočný majetok. Už pred niekoľkými rokmi sme požiadali ministerstvo o bezodplatný prevod na hlavné mesto Bratislava s tým, že následne komunikáciu preberú do starostlivosti jednotlivé mestské časti, každá vo svojom úseku. Okrem prevodu telesa samotnej cesty je nutné vyriešiť prevod vlastníckych práv ku kanalizácii a vodovodu, ktoré idú v telese cesty. Túto záležitosť zase posudzuje magistrát a jemu patriaca BVS.

V súčasnosti nemáme žiadne bližšie informácie kedy by mohlo dôjsť k prevodu na hlavné mesto a následne zvereniu našej MČ. Cestu opravovať a udržiavať keďže to je cudzí majetok zatiaľ nemôžeme.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ BA-Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania