Zlá prezentácia Petržalky v relácii RTVS - 24.4.2017

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Michal 09. mája 2017

Pán starosta,

verejnoprávna televízia odvysielala 24.4. reportáž o tejto opache Petržalky. Investor stavby dokonca žiada odškodné 5 miliónov eur od Ministerstva dopravy.

Tá stavba je hanbou Petržalky, no možno ešte väčšou hanbou je to, ako sa k téme vyjadrujete. Prečo ste neposkytli rozhovor? Veď to pozerajú ľudia na celom Slovensku.

Žiadam vás o lepšie PR pre Petržalku.

Michal

25. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Spracovanie témy s názvom „Tajomný projekt“ pani redaktorkou Katarínou Začkovou pobúrilo nielen vedenie mestskej časti, ale aj odbornú verejnosť, ktorá má povedomie o postupoch v prípade schvaľovania stavebného diela v súlade s platnou legislatívou. O to viac, že sa pani Začková tejto téme venuje už dlhší čas a Mestská časť Bratislava-Petržalka s ňou priebežne komunikuje. Poskytuje jej reálne informácie a fakty. Napriek tomu aj táto reportáž, ako napokon všetky predchádzajúce, obsahovala viacero nepravdivých a pravdu skresľujúcich údajov. Hoci sme jej poskytli aktuálne informácie a podklady, väčšinu z nich odignorovala, prekrútila, svojimi komentármi spochybnila či zosmiešnila, tému spracovala tendenčne, neobjektívne a poškodila tým meno našej mestskej časti. Ďalšie skutočnosti sa jej snažila na osobnom stretnutí dovysvetliť naša tlačová tajomníčka, žiaľ, márne.

mestská časť BA-Petržalka
25. máj 2017

Michal

Dobrý deň,

ďakujem za odpoveď.

Nemám právnické a ani stavebné vzdelanie asi ako väčšina divákov danej relácie. Asi ste tú reláciu videli, tak určite chápete, že vo väčšine divákov mohla vyvolať veľmi veľa pochybností o fungovaní v samospráve.

Nepostaviť sa pred kameru pred celoštátnou TV a venovať jej nejakých 15 minút podľa mňa nie je správne, aj keby to bola najmenej objektívna redaktorka na Slovensku. Predsa len sa nejedná o redaktorku školského časopisu ale o televíziu, ktorú pozerajú obrovské množstvá divákov.

Aké su teda fakty z vášho pohľadu? Posledný relevantný článok, ktorý som našiel v Petržalských novinách je z marca 2015.

Čo odvtedy vykonala samospráva, aby to tam nevyzeralo tak zle, ako to vyzerá?

Kto je podľa vás zodpovedný za tento stav?

Kto by niesol zodpovednosť v prípade tej 5-miliónovej žaloby?

Ak tá relácia pobúrila odborníkov aj neodborníkov a poškodzovala meno Petržalky, mohli by ste k tej relácii vydať nejaké oficiáne stanovisko a konkrétne sa vyhradiť voči tým stanoviskám, ktoré ste označili za neobjektívne?

Poškodzovanie mena Petržalky nie je v mojom ani vo vašom záujme. Oveľa radšej by som videl v televízii pozitívnejšie správy. Aj keď je pochopiteľné, že TV nebude vysielať reláciu o tom, že sa tu buduje aj veľa menších stavieb, ktoré sú na prospech zvyšovania kvality života obyvateľov Petržalky (Cyklocesty, plaváreň, MŠ Vyšehradská, psie výbehy...).

Michal

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.