Výstavba už zahájená bez informovania?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený
meno
Rendezak 02. mája 2017

Vsade sme inforomovani o tom že uzemny plan zony rendez, parkovaci dom, v racianskom vybere ze sa ludia maju prijst vyjadrit a toto najdem na stranke race, dokonca je to aj vo vyvesnej tabuli pred MU Raca, takze bytovka bude a mame po zeleni ake su teda pravdive informacie v akom je to stadiu, vyvesene 2.3.2017 ? takze je to cele specatene ?
Chcem pravdivu odpoved

06. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Informácia o začatí obstarania územnoplánovacej dokumentácie zóny
Územného plánu zóny /UPN Z/ Východné v MČ Bratislava - Rača.

Mestská časť Bratislava - Rača v roku 2014 pristúpila k obstaraniu spracovania územnoplánovacej dokumentácie – územného plánu zóny /UPN Z/ Východné. Jedným z dôvodov obstarania bola snaha zabezpečiť záväznú reguláciu, keďže začala príprava investičného zámeru v území vlastníkom pozemku parc.č. 4784/145 – výstavba bytového domu.. Už v tomto období o tejto situácii a postupoch, ktoré musí stavebný úrad dodržať boli informovaní poslanci mestskej časti. MČ sa snažila zastaviť investora nesúhlasným stanoviskom k zámeru vydanom v roku 2015 ale bezúspešne. Ten s prípravou PD pokračoval aj so súhlasným stanoviskom hlavného mesta. Konanie o umiestnenie stavby z 10/2015 bolo dokonca zastavené. Na základe novej žiadosť z 06/2016 so všetkými potrebnými stanoviskami už musel stavebný úrad v súlade so stavebným zákonom oznámiť začatie konania.
Na podporu a preklenutie obdobia spracovania UPN Z bola mestskou časťou iniciovaná požiadavka na zabezpečenie správneho konania na stavebnom úrade – stavebnej uzávery. Žiaľ, na základe námietok vlastníkov pozemkov odvolávajúcich sa na ústavné práva bolo rozhodnutie na vyhlásenie stavebnej uzávery nadriadeným orgánom zrušené a vrátené na nové prejednanie, čo momentálne prebieha.
Stavebný úrad nemôže zastaviť správne konanie ak vlastník pozemku požiada o umiestnenie stavby a predloží potrebné podklady. Z uvedených dôvodov sa súbežne dejú viaceré procesy – spracovanie UPN Z, konanie o stavebnej uzávere a proces umiestnenia konkrétnej stavby v danom území. Prerušiť proces umiestnenia stavby bytového domu môže len právoplatné rozhodnutie o stavebnej uzávere.

S pozdravom


Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania