Neporiadok v ochrannom pásme

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Katarína Adamová 05. mája 2017

V lese nad Dúbravkou, pri informačnej tabuli pre rampou sa nachadzahjú hasičské hadice, vrece s platovými flašami. Je to 2. ochranné pásmo. Koncom apríla tam mali cvičenie záchranné zložky a to čo je na fotke, tam po sebe nechali.

09. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

predmetné hadice s vreciami na odpad sa nachádzajú v lokalite Dúbravskej Hlavice pri informačnej tabuly, nie pri Horánskej studni ako bolo uvedené v druhom podnete. Pokial nemáme očitého svedka alebo iný dôkaz nie je možné označiť konkrétneho pôvodcu odpadu, požiarne hadice sú iba indície.
V prípade ak máte dôkazy o tom kto je pôvodca predmetného odpadu prosím dajte nám tieto dôkazy k dispozícii a my vyvodíme zodpovednosť voči pôvodcovi odpadu.
Zabezpečíme odstránenie predmetného odpadu.

M. Blažej
Oddelenie územného rozvoja a životného prostredia MČ Dúbravka
09. máj 2017

Katarína Adamová

Dobry den, podla vas aky nazov ulice som mala zadat, ked je to lokalita Dubravska hlavica? Dokazy nemam, asi neviete a ani ste nepoculi, ze zachranne zlozky mali v danej lokalite cvicenie, vrtulnik, hasicske auta...nevidim, nepocujem, asi tak?
10. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň p. Adamová,

predmetný odpad bol odstránený. Opakujem, že nie je možné označiť niekoho za pôvodcu odpadu pokiaľ k tomu nie sú dôkazy a konať na základe domnienok. Predmetné hasičské hadice boli nefunkčné a už sa podobné cca 20 rokov nepoužívajú teda nebol dôvod spájať tieto hadice s cvičením. Rád by som uviedol že na podobné cvičenia musí mať ich usporiadateľ povolenie od okresného úradu ktorý tiež ukladá podmienky za ktorých je možné podobné akcie uskutočniť.

M. Blažej
Oddelenie územného rozvoja a životného prostredia MČ Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania