Uhynutý malý diviak

Zodpovednosť za riešenie: Iné

Vyriešený
meno
Katarína Adamová 07. mája 2017

Na lesnej ceste, smerom na kopec Dúbravská hlavica, hned oproti pomníku Panny Márie, leží uhýnutý diviak. Polícia mala tento podnet nahlásený keď ešte tento diviak dýchal. Následne tam mal prísť aj poľovník, na ktorého sme čakali ale nedočkali sa. Dodnes tam nik nebol a nik ho nespratal.

09. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

diviak je poľovnou zverou na ktorú sa vzťahuje zákon o poľovníctve. Zákon o poľovníctve definuje kto môže manipulovať s poľovnou zverou, je to iba užívateľ príslušného poľovného revíru, teda ani policajt. Vždy je v týchto prípadoch nutné upovedomiť poľovného hospodára najbližšieho poľovného združenia a príslušné poľovné združenie musí zabezpečiť odstránenie uhynutej poľovnej zveri. My sme kontaktovali poľovného hospodára dúbravského poľovného revíru, ktorý zabezpečí odstránenie uhynutého prasiatka - diviaka.

M. Blažej
Oddelenie územného rozvoja a životného prostredia MČ Dúbravka
09. máj 2017

Mária

však čakali na najaké polovníka..to nemylsíte vážne, že mám zo sebou nosiť vždy telefonne číslo na príslušných polovníkov pre každý revír zvlášť..hádam zavolám na fízlicu a podnet postúpia
09. máj 2017

Katarína Adamová

Ja som tam cakala este s jednym panom do 20hod. Ved preto sme to hlasili policii, ze nech to postupia dalej. Bolo nam do telefonu od policajtov povedane, nech cakame na mieste, ze poslu polovnika. A to prasiatko este dychalo, ked sme to nahlasovali.
12. máj 2017

Katarína Adamová

Dobry den, diviacik sa na danom mieste uz nenachadza.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.