Chodníky zo zámkovej dlažby

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý
meno
Damian 09. mája 2017

Bolo by možné pri prerábaní chodníkov v MČ Nové Mesto používať už iba zámkovú dlažbu a nie asfalt? Asfalt má väčšiu tendenciu pohlcovať dopadajúce slnečné žiarenie a tým otepľovať celé okolie . Tento efekt je tým vyšší, čím sú tieto plochy väčšie. Asfalt na chodníkoch tiež vytvára bariéru znižujúcu vsakovanie vody do pôdy, čím dochádza k zvyšovaniu povrchového odtoku. Znižovanie nepriepustných povrchov, a naopak budovanie priepustných povrchov, zmierni zrýchlený objem odtečenej vody, jej uchovanie v krajine a následne zlepšenie mikroklímy ako aj redukciu lokálneho nahromadenia vody. V Čechách majú aj malé mestá všetky chodníky zo zámkovej dlažby, ekologickej dlažby...atď...

10. máj 2017

Anonymný užívateľ

Plne súhlasím s uvedeným nápadom. Už dávno som na nejakej stránke taký nápad zverejnila.
Navyše - pri prerábkach chodníkov prípadne inžinierskych sietí stačí dlažbu vybrať a naspäť uložiť. Netreba betónovať, asfaltovať a neostávajú na chodníkoch nechutné záplaty.
19. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podľa vyjadrenia správcu komunikácie vzhľadom na hustotu a uloženie inžinierskych sietí nie je možné vo všetkých lokalitách uvažovať nad výmenou asfaltu za zámkovú dlažbu.

Jana Plevová

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania