Nákladné vozidlá na lesnej ceste

Zodpovednosť za riešenie: Mestské Lesy

Uzavretý

Nakladne vozidla firmy, ktora (pravdepodobne) rekonstruuje zdroj pitnej vody sa chodia nalozene hlinou otacat do lesa. Nicia tym lesnu cestu, ktora nie je stavana na ich vahu a znecistuju vstup do lesa vyfukovymi plynmi. Taktiez zabranuju ludom v plynulom prechode do lesa, kedze tam stavaju aj dve nakladne vozidla vedla seba.

25. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

vzhľadom na časový odstup od podania podnetu, už bohužiaľ nie je možné túto konkrétnu situáciu riešiť. Ospravedlňujeme sa za komplikácie, aktuálne a nové podnety sa snažíme vyriešiť čo najskôr. Čo sa týka vjazdu vozidiel, momentálne je situácia nasledovná:

problém vjazdu automobilov do lesoparku vnímame ako dôležitý problém, ktorý trápi návštevníkov aj pracovníkov Mestských lesov. Od marca 2019, po výmene vedenia Mestských lesov aktívne pracujeme na znižovaní počtu áut v lesoparku. Zaviedli sme prísnejšie pravidlá pre vydávanie povoleniek na vjazd a prehodnocujeme tie, ktoré boli udelené v minulosti. Cieľom je znížiť ich počet na minimum, len na nutnú údržbu lesoparku.

Nadviazali sme aj aktívnejšiu spoluprácu s mestskou aj štátnou políciou, výsledkom čoho sú častejšie kontroly územia lesoparku, zamerané na vjazd motorových vozidiel. Kontroly budú v budúcnosti ešte častejšie a intenzívnejšie.

Pracujeme tiež na kapacitnom posilnení lesnej stráže, ktorí budú dohliadať na poriadok v mestských lesoch. Obnovíme rampy na vstupoch do lesa, ktoré sa momentálne nepoužívajú a tiež osadíme mechanické zábrany na ďalších vstupoch, kde je problém s vjazdom automobilov. Ďakujeme za pochopenie a dúfame, že výsledok bude čoskoro viditeľný.

Marek Páva, Mestské lesy v Bratislave

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.