Chýbajúca protihluková stena

Zodpovednosť za riešenie: Národná diaľničná spoločnosť

V riešení
meno
Anonymný užívateľ 13. mája 2017

Obratila som sa s problemom neznesitelneho hluku v zahradkarskej oblasti pri Zlatych pieskoch na NDS. Rada by som, aby ste aj Vy, ako nas zastupca podnikli kroky veduce k zlepseniu akustickych pomerov v danej lokalite. Vlasnime zahradu, ktorej charakteristika je nasledovna:
Pozemok k.ú. Trnávka sa nachádza v území zóny Zlaté piesky v sektore IV. blok 02 s nasledovnou reguláciou:Prevažujúca funkcia v danom území je rekreačno-oddychová, charakteru ovocných alebo okrasných záhrad.
Funkciu rekreacno - oddychuvu nam znemoznuje neznesitelny hluk z dialnice, ktory by aspon ciastocne pomohla znizit vyssia a suvisla protihlukova stena.

17. máj 2017

batman

veľmi dobre to tam poznám, a funkcia územia už dávno nie je rekreačno obytná ale "celoročne obývaná"
22. jún 2017

Viva Aqua

RE: Batman
O to viac ten hluk je problém !
26. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
NDS, a.s. v súčasnosti neuvažuje s prípravou novej vyššej protihlukovej steny na diaľnici D1 pri jazere Zlaté piesky, predmetná investícia nie je zaradená v dlhodobom investičnom pláne a nie sú na ňu vyčlenené finančné prostriedky.
V zmysle zákona č. 2/2005 Z. z. o posudzovaní a kontrole hluku vo vonkajšom prostredí, v znení neskorších predpisov, NDS zabezpečuje aktualizáciu Strategických hlukových máp a následne Akčných plánov ochrany pred hlukom pre tretiu etapu. Výstupom bude opätovné posúdenie hluku v území v blízkosti prevádzkovaných úsekov diaľnic a rýchlostných ciest. Na základe výsledkov bude stanovený ďalší postup.
S pozdravom Tím NDS

S pozdravom Tím NDS

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania