Nevychované psy rušia slušných ľudí

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

Vyriešený
meno
Jakub 07. mája 2013

Na Prístavnej ulici blízko Prístavného mosta je vedľa čerpacej stanice Jurki a vedľa tenisových kurtov budova, ktorej súčasťou je pletivom oplotený výbeh pre dva veľké biele a podľa všetkého nevychované psy (parcela 3720/32). Výbeh psov je orientovaný na cestu využívaný cyklistami, bežcami, chodcami a ďalšími ľuďmi, ktorí športujú či oddychujú. Problém spočíva v tom, že pri prechode po chodníku popri tomto výbehu začnú psy na okoloidúceho besne brechať, čo je nepríjemné a pri oddychu či športe rušivé. Domnievam sa, že v tomto prípade je žiaduce majiteľa pozemku primäť, aby zabezpečil nerušený prechod ľudí popri jeho pozemku, teda napríklad odstránením psov z predmetného územia, alebo vybudovaním nepriehľadného plotu, resp. iného plotu, cez ktorý nebudú slušní ľudia rušení nevychovanými psami. Nie je prípustné, aby boli slušní ľudia, ktorí prechádzajú po verejnom chodníku, zastrašovaní či penalizovaní, lebo niekto nevie urobiť poriadok so svojimi psami.

07. máj 2013

mac1320

Tak takuto pi*ovinu môže napísať iba Bratislavčan. Majiteľ si môže na svojom pozemku robiť čo sa mu zachce a takýto výkrik do tmy, nejakého radového jednotlivca je priam bezpredmetný aby sa ním niekto vôbec zaoberal.
08. máj 2013

Mato

ako sa rozpozna vychovany a nevychovany pes? vychovanemu ked nasipete zradlo tak si vypita pribor :-))))
08. máj 2013

Jakub

„Majiteľ si môže na svojom pozemku robiť čo sa mu zachce“
Toto je častý omyl, ktorému veria najmä arogantní a bezohľadní ľudia, ktorí nemajú problém stavať čierne stavby, páliť pneumatiky či porast, vyrušovať okolie hlasnou hudbou či vlastniť zvieratá, o ktoré sa nevedia postarať (ako v tomto prípade).
08. máj 2013

Martina

Vazeny pan Liptak, taketo prispevky ma velmi bolia, hlavne ked si spomeniem na konkretne pripady psikov, ktore niekto otravil len za to, ze si plnili svoj "pracovny" ucel, stekanim plasili potencialnych zlodejov a potom umierali v ukrutnych bolestiach a krcoch.
Ziadam Vas o toleranciu, ak Vam stekajuce psiky vadia, volte si pre svoje sportove aktivity trasy, kde takychto psikov nestretnete. Urcite by ste nemohli kludne v noci spavat, keby ich majitel dal utratit, len aby Vam ulahodil. PSY NEMOZU ZA ROZHODNUTIA SVOJICH MAJITELOV!!!
08. máj 2013

Jakub

„stekanim plasili potencialnych zlodejov“
Je v poriadku, ak psy štekajú po tom, čo vojdem na pozemok ich pána, teda do ich teritória. Nie je však v poriadku, ak štekajú na okoloidúcich na verejnom chodníku.

„ak Vam stekajuce psiky vadia, volte si pre svoje sportove aktivity trasy, kde takychto psikov nestretnete“
V žiadnom prípade nebudem prispôsobovať svoje trasy psom. Toto je opäť príklad obrátenej logiky, kedy sa má slušný človek prispôsobovať nevychovaným psom majiteľa, ktorý sa o ne nevie postarať. Určite nechcem, aby ich niekto dal utratiť. Úplne stačí ten plot, resp. ak sa zistí, že psy majú zanedbanú starostlivosť, nech ich odoberie Sloboda zvierat.
08. máj 2013

endrju

za vsetko je zodpovedny majitel...
08. máj 2013

Anonym

na svojom pozemku moze chovat psov beztrestne a nemozte mu to zakazat (mozte ale iba keby mali besnotu alebo by nemali zaplatenu dan za psa)
08. máj 2013

Mato

tak chod tam a vysvetli psom ze maju stekat len ked niekto vstupi na pozemok a nie ked ide okolo. Pes nieje natolko inteligentny aby rozlisoval kedy moze stekat a kedy nie. ziaden zakon nepise otom ze vonku pocas dna nesmie pes stekat na sukromnom pozemku. keby to bolo v panelaku a rusi nocny klud tak proti takemuto stekaniu mozu urady zakrocit
08. máj 2013

roman

Ono to ani tak nie su nevychovane psy ako strazne psy. Tie proste stekat budu ked pojdete okolo. Nevidim dovod preco by sa o nich mala zaujimat sloboda zvierat. Opustene urcite nie su. Kedze plot urcite vlastnymi silami neprekonaju, skuste majitelovi pozemku prispiet na novy nepriehladny plot aby vas psy nevideli. Ale budte si isti ze aj cez ten nepriehladny plot budu o Vas tie psy vediet a stekat budu aj tak. Osobne poznam vela pozemkov z ktorych na ludi stekaju strazne psy, ale nijako to neriesim, pretoze psy si splnia svoju psiu povinnost, ja idem dalej a nic sa nedeje. Z mojho pohladu bol tento Vas prispevok vystrelom do vlastneho kolena..
08. máj 2013

Jakub

„Pes nieje natolko inteligentny aby rozlisoval kedy moze stekat a kedy nie.“
To by si sa čudoval, čo všetko vie rozlíšiť vycvičený pes.

roman: Argumentuješ tým, že na množstve pozemkov sú psy, ktoré štekajú na okolidúcich. Lenže ani na tých to nie je v poriadku. Ja, keď idem po verejnom chodníku, si neprajem byť zastrašovaný psami. To je celé. A všetka logika i zdravý rozum sú na mojej strane. Nebudem ustupovať neschopným majiteľom psov, aj keby to malo v očiach niekoho vyzerať ako výstrel do vlastného kolena.
09. máj 2013

peter pan

pan liptak, keby ste nechodili ako slepy geno, vedeli by ste, ze za plotom je pes, ktory sa evidentne v snahe obranit si svoje teritoriom bude stekat... ohanate sa tu, ze sa nebute prisposobovat arogantnym spoluobcanom, ale sam ste presne taky isty arogac... ty psy vas nezastrasuju, kedze niesu na chodniku, ceste, ci kade to vlastne chodite. su za plotom. a ak toto vas mozog nedokaze analyzovat a vyhodnotit, zdrzte sa radsej komentarov
09. máj 2013

Jakub

peter pan: Čo je arogantné na tom, chcieť pokojne prejsť po verejnom chodníku, bez toho, aby na mňa besne brechali psy? To skutočne nechápem.

Podľa tunajších príspevkov to vyzerá, že o podnete bola informovaná nejaká miestna psíčkarská jednotka. ;) Totiž ťažko nájsť viac neobjektívnych a nekritických ľudí (možno s výnimkou štvorkolkárov) než práve psíčkarov – pre nich je totiž pes viac než človek, a tomu zodpovedá i ich myslenie.
09. máj 2013

Petrik Svetrik

Vlastník veci sa musí zdržať všetkého, čím by nad mieru primeranú pomerom obťažoval iného ..., nesmie nad mieru primeranú pomerom obťažovať susedov hlukom..., pachmi... a pod.
09. máj 2013

peter pan

pan liptak, tu nejde o dakeho cokla, ale o to co vam vadi... chcete mi povedat, ze ked idete cez daku obytnu stvrt s rodinnymi domami, tak vam vadi kazdy pes, ktory steka za plotom a upozornujete na to prislusne organy? a ze takych psov je... uprimne mi vas je luto, ak musite zapasit s takymito problemami...
09. máj 2013

Anonym

vam uz vadi asi vsetko!! ked bude prsat tak asi date podnet ze chcem prejist po chodniku bez zmoknutia ?!! niektorym ludom vadi asi vsetko ale je chcet je vyborna vec a mat je este lepsia
09. máj 2013

Adam

nesmie obtazovat SUSEDOV hlukom prachom a pod... ten co ide okolo plotu a nebyva vedla nieje sused a takisto brechanie psa na neznameho cloveka nieje obmedzovanie hlukom pes pozna suseda a natoho nesteka a keby aj tak musel by sa stazovat sused. keby sa mali odstranit psy co brechaju na neznamych ludi tak by sa muselo dat prec asi 90% psov sused ma cviceneho vlciaka cviceny na zachranovanie a vyhladavanie ludi v troskach budov a tak a aj tak steka zpoza plotu na ludi co nepozna ked idu popri plote bo je vycviceny chranit a branit pozemok tak upozornuje nech sa neznamy vzdiali
09. máj 2013

pacient

Psy v meste by sa mali konecne zacat nejaky sposobom regulovat. Uplne sa stotoznujem s tymto podnetom nakolko posledne roky je tu toho tolko ze je to vyslovene obtazujuce.

Ak chce mat niekto psa nech zabezpeci aby neotravoval inych ludi / hluk, nahubok, obojok atd / Ked by tu kazdy choval taketo psy / aj na svojom pozemku / tak sme skoncili.
09. máj 2013

pacient

Pre kazdeho co za kazdu cenu obhajuje tieto "psiky" odporucam sa na cas prestahovat do blizkosti nejakej krcmy, kde vam budu notorici spievat do druhej v noci uspavanky, hlavne v lete ked ma clovek otvorene okno...

Potom mozno pochopite co znamena obtazovanie hlukom, aj ked sa siri zo sukromneho pozemku.
09. máj 2013

Jakub

pacient: Ďakujem za tento komentár, som rád, že niekto je na strane zdravého rozumu. :) Ďakujem aj Petrikovi Svetrikovi.
10. máj 2013

nepso

Važení spoluobčania , neviem , prečo sa tak navážate do p.Liptáka , určite majú mnohí z Vás deti , takže začnete riešiť tento problém až vtedy , keď okolo po chodníku pôjdete vy s Vašimi ratolesťami a jedno z nich náhodou prestrčí ruku k týmto veľkým psíkom a príde o ňu?!!Táto stránka bola zriadená na to aby sme si pomáhali a navzájom upozorňovali na možné problémy a riziká a hlavne na to , ako im predísť alebo riešiť ich...a nie nato aby ste človeka , ktorý upozornil na tento problém a Vám to pripadá normálne hneď "upálili " . ďakujem
13. máj 2013

Michal

tak nauc deti ze nech nechitaju vsetko a nepchaju ruky tam kde nemaju
17. máj 2013

Psíčkar

Pekný deň prajem všetkým zainteresovaným, ktorí sa venujú nezmyselnej tématike ako je táto, ktorú sem zavesil človek, ktorý sa odvoláva na "akési svoje trasy ", ale v prvom rade zrejme trpí komplexom menejcennosti a potrebuje sa tu odbavovať tým , že tu šíri poplašné správy a obviňuje psov a majiteľov psov z toho že su nevychovaný. Tak pekne po poriadku. Keďže patrím medzi ľudi, ktorí majú pocit spolupatričnosti a taktiež patrím medzi psíčkarov, a v prvom rade poznam danú problematiku oveľa lepšie ako ostatní, nakoľko poznám toto miesto tak dlho, že počas tohto obdobia sa na tomto pozemku vystiedalo už pár generácií psov, dovolím si reagovať na vyjadrenie človeka menom Jakub Lipták a jemu podobným. Strašne by ma zaujímalo , čo spomínaný pán myslí pod pojmom slušný ľudia. Slušnosť sa dá totiž definovať z viacerych hladisk, ale v prvom rade vyplíva z inteligencie daného človeka. Takže pekne po poriadku: 1) psy su riadne ohradení na súkromnom pozemku a majiteľ ma riadne zabezpečené oplotetenie tak, aby nedošlo k úniku psov mimo ohrady, jedine že by sa nejký "slušný" človek rozhodol ich vypustiť tým, že prestrihne plot, ako sa už raz v minulosti stalo, 2) v budove ktorá sa nachádza v tesnej blízkosti výbehu psov, sa nachádzaju kancelárske priestory, v ktorých pracujú ľudia, a oni by mali byť v prvom rade tí, ktorím by psí štekot mal vadiť, a z ich strany zrejme žiadny podnet na rušenie "slušných " neprišiel. To znamená že oni slušní niesu ?... 3) Jediiní, ktorím by mohol štekot prekážať, su hráči na tenisových dvorcoch. čo sa mozrejme viem pochopiť, keďže sám som športovec , a viem posúdiť , ako nepriaznivo može vplývať ruch na koncentráciu hráča pri zápase. Takže poďme si to pekne zhrnúť. Po chodníku sa denne premele veľa ľudi rôznych socialných skupín, s roznym zameraní na šport ( korčuliari, bežci, ciklisti a chodci ). Nezabúdajte však aj na dosť podstatnú vec. Po chodníku denne prejde kopec , bezdomovcov, zberačov, cigánov a ľudí , ktorí so športom nemajú nič spoločné. A ak pán Lipták patrí medzi tých slušných ľudí ako tu tvrdí, tak potom ho s kľudom možem zaradiť práve do tej poslednej kategórie asociálov, lebo toto je práve tá skupina našich občanov na ktorú spomínané psi reagujú štekotom pri náhodnom prechádzaní popri plote.A garantujem Vám , že nielen títo psi, ale všetki ostatné reaguju na týchto ľudí rovnako, a to ich ani nemusia vidieť, stačí keď ich len ucítia. A niečo pre !NESPA!. som rád že sa nájde niekto , kto obhajuje výroký ľudí ako je Lipták. Ak sa stane, že vaše dieťa alebo dieťaťu hoci koho znas uhryzne ruku pes cez plot , tak vinnte z toho v prvom rade seba. Lebo my sme v prvom rade zodpovední za ich výchovu a mame na ne dávať pozor. A ak to nezvládate , nerobte si deti. Stačí mala ukážka...choďte do zoo....všade máte napísané NEKRMIŤ zvieratá a NEPRIBLIŽOVAŤ sa ku klietkam., čo by malo platiť aj v bežnom živote nevinímajúc psi v ovýbehu. Takže čo z toho vyplýva, že nie je to o slušnosti ale o inteligencii. Verím tomu , že keby tam nebili do oči tieto napisy, tak už davno zoo nefunguje, lebo by sa našlo kopec blbcov, čo by s radosťou ale bez vedomia že by prišli o ruku, krmili šelmi a nabití adrenalínom a s pocitom že oni su niekto kto to dokáže . Na záver asi len toľko... V prvom rade by sa mal zamyslieť každý nad sebou. A hlavne ten , kto tu rozvinul túto nezmyselnú debatu, že pán Lipták. Ale veľmi rád sa s Vami stretnem na inkriminovanom mieste, možme si posedieť pri kávičke a robiť si spolu štatistiku na koľko, a hľavne akých ľudí budú psi štekať. Obviniť psa z toho že je nevychovaný len pre to že šteká može len primitív, a v jeho prípade nezáleží či je alebo nie je slušný. A keď sa vám nepáči, chodte si zašportovať Zlatých Klasov. Tam budete radi, keď dobehnete na koniec ulice , a budete mať esťe na nohách tenisky alebo korčule :)) Potom budete hrdinovia, a už v živote nevitiahnete tématiku psov, alebudete riešiť svojich spoluobčanov.
20. máj 2013

Pockaj zajac

Najvacsimi nepriatelmi socializmu su: jar, leto, jesen, zima, a nutno podotknut ze este aj kazdy pes ktory steka! Jednoznacne sa teda stotoznujem s p.Liptakom a budem prvy, kto sa je ochotny podpisat pod peticiu, aby vsetkych nevychovanych psov, namiesto brechania naucili mnaukat! Lebo macka narozdiel od psa, nikdy nevyskakuje na okoloiducich, menej zozerie (ked prevychovame tychto dvoch velkych psov na macky, potesi sa teda aj majitel), tym padom, aj prepytujem pekne, exkrementov bude menej, a nezanedbatelny je aj terapeuticky ucinok maciek (v niektorych vazniciach ci domovoch dochodcov su macky chovane ako terapeuticne zvierata vdaka svojej povahe). Nasledne, nehrozi ak trebars nevelmi mudre dieta, strci ruku cez plot, nik ho nepohryzie, a ani nevyrusi osamelych bezcov, uzivajucich si krasu pochmurnych dialnicnych obchvatoch a mostov.
24. máj 2013

nepso

To Psíčkar : Dobrý deň,tak po 1) ja p.Liptáka neobhajujem , ja som len podotkol , že koľko tu je reakcií a koľko príspevkov , v ktorých sa do ňho navážate - ako každému vadí niečo iné tak nechajte tak... 2) volám sa nepšo , nie nespo , ak neviete čítať , prosím navštívte svojho lekára , on Vás následne pošle tam , kde Vám predpíšu okuliare... 3) podľa mňa , tie psi budú štekať na každého okoloidúceho , nakoľko je ich úlohou strážiť daný priestor , avšak samozrejme , že na páchnucich ľudí ( či už po alkohole alebo po inom smrade ) budú asi štekať viac... 4) samozrejme , že každý rodič je zodpovedný za svoje deti , avšak pokiaľ napíšete to , čo ste napísali , tak pravdepodobne deti ešte nemáte a poprosím Vás , ani si ich pokiaľ možno nerobte - ďalších takých "primitívov" ako tu píšete určite nepotrebujeme . Myslíte si , že sa dá stále dávať na deti pozor ? Pokiaľ by ste ich mali , tak by ste asi takéto sprostosti nepísali , pretože každí , kto ich má , má tendenciu byť čo najlepším rodičom...Pokiaľ si myslíte , že tie psy nie sú nevychované , presťahujte sa niekde vedľa útulku pre psov , tam je väčšina psov už prevychovaných , a Vám ten ich štekot určite ako psíčkarovi prekážať nebude...To je asi tak všetko , čo som chcel povedať...prajem Vám pekný deň...n
04. jún 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet, ku ktorému po jeho preverení uvádzame:
Pracovníci referátu životného prostredia mestskej časť Bratislava - Ružinov vykonali niekoľkokrat obhliadku spomínaneho okolia pozemku (parc.č.3720/32). Psy voľne behali v rámci oploteného súkromného pozemku. Psy sú chované v tomto priestore na stráženie, podobne ako je to napríklad v rodinných domoch. Psy nie sú ani evidované ani ako nebezpečné psy.

Tatiana Baáriová, kancelária starostu
06. jún 2013

Jakub

No jo, aká odpoveď sa dala čakať, všakže. Tak či tak ďakujem stránke Odkaz pre starostu za sprostredkovanie môjho podnetu. Žiaľ, naša spoločnosť zjavne ešte nevyzrela na to, aby preberala zodpovednosť za svoj majetok (v tomto prípade psov), aby tento neobťažoval ostatných. Možno sa raz toho ale dožijem...
06. november 2013

Vlado

Ja len zelam vsetkym obhajcom slobodneho vystekovania psov na vlastnych pozemkoch, nech taky blby pes vystekne cez plot na ich deti a do smrti sa budu zajakavat. Pan Jakub ma moju plnu podporu a plne s jeho staznostou suhlasim.
05. február 2014

Mareček

Halo vazni vseci ty bco stojite a Podporujete pana Jakuba..... Vedsina zvas su ty ludia ktori nemaju psy odsudzuju to a kritizuju... No sami ked idete po vonku ukazujete svojim detom tieto psy a pitate sa ci si ich mozu pohladit..... A co sa tyka danich psou nevedia posudit co chcete spravit.... no verte k by j vybehli z oplotenia nikomu z vas by z 99%-tnou istotou neublizili skor by sa zvalili na chrbat a chceli by sa hrat.....
03. apríl 2015

Ondro

Keby vedeli rozpravat tak by neštekali, skuste ich naučiť rozprávať, ideálne po maďarsky nech im nikto radšej nerozumie čo si o vás myslia

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania