Bar U Štrngáča - opakované rušenie nočného kľudu


V riešení
meno
martin 20. mája 2017

Bar U Strngaca asi nepozna nocny klud po 22:00. Cez leto niekolkokrat do tyzdna, aj do 1-2 hej v noci rusi nocny klud hlasnou hudbou (zabava typu disco).
Ani sa mi nechce verit, ze som prvy co tento problem hlasi -- problem je uz dlhsi cas, dnes som sa rozhodol o probleme nahlasit. Zda sa, ze pre nich nocny klud neplati ..

Naposledny dnes, 19.5.2017 ..

06. jún 2017

AdPo

Neriešený....taká krásna Slovenská klasika. pitom vyhláška jasne stanovuje zvukové limity ako v noci, tak aj cez deň. A sú veľmi prísne, obzvlášť v prípade, že sa jedná o hluk pri nemocničných zariadeniach. V tomto prípade to išlo do stratena, ako vždy...
31. január 2018

Martin

Bývam oproti, zásadne mám otvorené okná a nikdy som odtiaľ nepočul hluk...
13. júl 2018

Martin

Ako je mozne ze u strngaca daju von reproduktory a otravuju ruzinovcanov katastrofalnou kolotocarskou produkciu a to kludne aj do polnoci ako cca pred mesiacom.
Ako je mozne ze tento podnet je nerieseny.
Dnes (13.07.2018) sa to opakuje zase. Absolutne bezohladny pristup prevadzkovatela.
15. júl 2018

Jana Bielikova

Strngac

Vazeny pan starosta! Byvam na ulici Ruzinovska 3, uz treti krat sa dnes stalo ze v pohostinstve strngac vyhrava hudba na cely ruzinov! Volali sme samozrejme aj na policiu, ktora nam povedala ze volali uz asi 30 ludia co tu tiez v okoli byvaju, boli im tam dohovorit aleze majitel im ukazal Povolenie mestskeho uradu!! Ze mozu hrat do 12 v noci!! Akoze to vazne???!!! Vy co ako pisete na facebooku co vsetko v ruzinove nestrpite a toto sa Vam zda v poriadku? Byvaju tu male deti, my tiez mame 3 rocne dieta co nevie spat lebo nejaky debil v strngaci pusta na cely ruzinov otrasnu produkciu hudby. Pre Vas ako starostu to tiez nie je teda pekna vizitka ked takyto debil sa ohana povolenim z mestskeho uradu. Prosim o vyjadrenie ako problem rieseny.
15. júl 2018

Alena

Zive koncerty v Restauracii u Strngaca

Opakovane hlucne zive koncerty v Restauracii u Strngaca v obytnej zone.
17. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den,

spoločnosť FINBUILD s.r.o., Astrová 3, 821 01 Bratislava – prevádzka u Štrngáča – Ružinovská 14, Bratislava dňa 10.07.2018 podala Oznámenie o konaní verejného kultúrneho podujatia v mestskej časti Bratislava–Ružinov, v ktorom uviedla, že dňa 13.07.2018 v čase od 19:00 h. do 00:00 h. budú usporadúvať tanečnú zábavu.

Obec (mestská časť) nevydáva povolenie na konanie verejných kultúrnych podujatí v zmysle príslušných právnych predpisov iba prijíma oznámenia o týchto verejných kultúrnych a športových podujatiach konaných v lokalite mestskej časti Ružinov.

Usporiadateľ je povinný iba kultúrnu a športovú akciu alebo podujatie oznámiť MČ Bratislava-Ružinov. Týmto si menovaná spoločnosť svoju povinnosť splnila. Mestská polícia vie zasiahnuť iba v prípade, že by ohlasovateľ prekročil čas, ktorý v oznámení uviedol.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
17. júl 2018

Martin

vy si robite srandu?!
ved predsa prevadzkovatel mal zabezpecit aby aby expozícia obyvateľov a ich prostredia bola
čo najnižšia a neprekročila prípustné hodnoty pre deň, večer a noc ustanovené vykonávacím predpisom podľa § 62 písm. m) zakona o o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia a o zmene a doplnení niektorých zákonov(cize ide vyhlasku MZ SR 549/2007 Z.z.)
dramaticky prisnejsie su nastavene pre bytove domy a nemocnice. pozrite sa do tabuliek k vykonavaciemu predpisu.
a ked tato jeho povinnost nie je dodrzana, musi sa vynutit poriadkovymi zlozkami.
co je na tom take tazke?
tento bezohladny vagabund mal vonku reproduktory a dunel prisernosti na cely ruzinov!
to myslite vazne, ze staci oznamit a potom uz moze robit bordel na cele okolie a otravovat vsetkych ostatnych? bez obmedzeni? toto je uplny vrchol.
spravim to pred domami clenov vasho uzasneho uradu pre styk s verejnostou, uvidime ako sa na to budete pozerat.
rovno ste mohli povedat, ze vam to je jedno, ze nejaky bezohladny niktos nas tu vsetkych otravuje a vy s tym nebude vobec nic robit.
hlavne ze tocite neustale o tom ako nebudete tolerovat mafianske praktiky.
mestska policia je povinna zasiahnut ak sa porusuje zakon.
toto sa zjavne stalo a meststka policia neurobila vobec nic a vy tvrdite, ze je to v poriadku?
akoze len vtedy ak prekroci cas?
navyse, tento prevadzkovatel hral aj o pol jednej, kde bola mestska policia?
napriek tomu, ze msp nie je povinna merat hluk, tu je uplne zrejme ze k poruseniu hodnot hluku doslo, takze boli povinni zasiahnut a donutit ich to vypnut.
co tak vybavit mestsku policiu jednoduchym meracom hluku?
nech si organizuje zabavy vnutri a nie vonku
18. júl 2018

Odpoveď samosprávy

Dobry den p. Martin,

dovolte mi prosim odpoved upresnit. Po blizsom preskumani situacie a stretnuti sa so predstavitelmi Mestskej policie sme prisli k zaveru, ze mestski policajti, ktori prevadzkovatela navstivili, mali byt doraznejsi a vynutit dodrzanie nocneho kludu po 22. hodine. Tieto situacie sa musia dat riesit aj bez merania hluku, pokial je zjavny – a vsetko nasvedcuje tomu, ze bol. Verime, ze v koordinacii s MsP sa dana situacia uz nebude opakovat (reps. bude na mieste vyriesena zjednanim napravy mestskymi policajtami) a nocny klud nebude ruseny. Dakujeme za Vas podnet a verime, ze danym situaciam - aj vdaka tejto komunikacii s obyvatelmi - v buducnosti predideme.

s pozdravom,

Útvar pre styk s verejnosťou
28. júl 2018

martin

Dobry vecer,

kedze sa dlho nic neriesilo tak som po nejakom case prestal moj prispevok sledovat. Celkom ma potesilo, ze sa ozvali aj ostatni.

Chcel by som sa spytat preto teraz, ked je ta diskusia zivsia: ako je mozne, ze pre Strngac neplati, ze vonkajsia terasa sa musi o 22:00 zatvorit ? Vsetky ostatne bary naokolo to striktne dodrzuju .. Strngac nie. Ludia na terasach sedia a robia hluk aj do 2 v noci (vikend).
26. august 2018

martin

Aha, takze opat mozno za rok pride nejaka odpoved (ak vobec) ? To, ze ozrati vykrikuju okolo po 22:00 je teda ok? To, ze mame male deti a prakticky nemozeme mat otvorene okna kvoli hluku je ok?

Vsetky podniky naokolo maju terasy zatvorene po desiatej, dodrzuju to (aj na moje prekvanie) prisne. Ale pre strngac to ocividne neplati ..
01. november 2018

martin

Mam zavrete okna a opat pocut ich hlasnu kolotocarsku hudbu az dnu! Je 00:35. Je neuveritelne ako moze jeden maly podnik stale takto otravovat ludi ..

A ked citam, ze 'nocny klud nebude ruseny.' .. tomuto podniku prechadza vsetko.
01. august 2020

martin

Mna by zaujimalo preco ostatne bary v Ruzinove vyhanaju o 22:00 ludi prec z terasy. Vsak nech si zoberu priklad z tohto baru. Je 00:52, ludia na terasach, smiech, prekrikovanie sa z terasy .. preco by sa mal dodrziavat nocny klud .. ved na Slovensku dodrzuju zakony len sprosti ludia.
05. júl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

dostali sme informáciu od zadávateľa podentu, že po uvoľnení pandemických opatrení sa situácia znovu opakuje. Podnet bol preto opätovne zaslaný samospráve.

S pozdravom,
Barbora
Administrátorka portálu Odkaz pre starostu
06. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

riešenie rušenia nočného kľudu nie je v kompetencii mestskej časti ale mestskej prípadne štátnej polície na číslach 158, 159. Prosíme Vás, aby ste v danom čase rušenia nočného kľudu po 22:00 volať políciu, ktorá je schopná konať.
Prosíme podnet presunúť na mestskú políciu, prípadne uzavrieť pre MÚ Ružinov, pretože nie je v našej kompetencii konať.

Komunikačné oddelenie
Miestny úrad Ružinov
V prípade ďalších podnetov alebo otázok nás môžete kontaktovať na [email protected].
Ďakujeme
06. júl 2021

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: Mestská polícia hlavného mesta SR Bratislavy
06. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Príslušníci OV MsP BA 2 popri plnení ďalších služobných úloh zamerajú svoju činnosť aj na riešenie tohto problému, avšak v takomto prípade, ak dochádza k rušeniu nočného kľudu, treba v aktuálnom čase kontaktovať MsP na skrátenom telefónnom čísle 159. Na miesto oznamu bude vyslaná hliadka MsP, ktorá preverí oznámenie zo spáchania priestupku a v prípade jeho potvrdenia ho neodkladne vyrieši v zmysle platných právnych predpisov. Ak sa príslušníci MsP dozvedia o priestupku prostredníctvom webovej stránky, spravidla už uplynie veľký časový úsek a takže priestupok už nemôžu riešiť.
Avšak kontroly tejto prevádzke budú vykonané aj bez telefonického oznamu.

Bc. Marcela Ťarcha

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania