Ďalšia čierna stavba

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Ružinov

V riešení
meno
Ján 27. mája 2017

Začala nám tu rýchlo vznikať čierna stavba, jeden deň prišiel báger a zbúral existujúcu stavbu záhradnej chatky potom rýchlo vykopať základy na druhý deň vybetónované základy a už sa ide robiť deka, nikto z nás okolitých susedov nevie nič o tejto stavbe nepoznáme nového suseda ani nám stavebný úrad neoznámil začatie stavebného konania no proste nič len zrazu tu niekto stavia evidentne rodinný dom podla rozmerov základov. Je toto vôbec normálne? Ako susedia nemáme právo sa vyjadriť k umiestneniu stavby? úplná arogancia! podla veľkosti stavby určite nie je dodržané uznesenie č.629/2009. Stavba na 80% pozemku atd...
Poprosíme kompetentný úrad o vyjadrenie.
Parcela: 16518/938 - 396m2-Záhrady,16518/939 - 11m2-Stavba.LV2715

27. máj 2017

atómové digitálky

Janko,prečo ti vadia staré ľudové slovenské zvyky? ,čo máš proti tradíciam?
27. máj 2017

Ján

26.5. už prišla aj žumpa super všetko bez povolenia problém je v tom že je to zahradkarska osada a od roku 2009 je povolená len výstavba rekreačných chát Max 20m2 pokiaľ nebude stavebný úrad konať tak sa bude o5 legalizovať ďalšia čierna stavba a čo ostatný susedia nemáme žiadne práva? Uvidíme kam sa to posunie rozhodne to bude zdokumentované a posunieme to ďalej médiám ako sa u nás legalizujú stavby aj napriek tomu že sú nahlásené už od začiatku...
29. máj 2017

Andrea

a čo tak kontaktovať stavebný úrad so žiadosťou o vykonanie stavebného dozoru? Príp. sa prihlásiť do konania ako účastník?
Haló ľudia, máme 21. storočie, máme zákon 211/2000 Z.z. o slobodnom prístupe k informáciám, tak sa ho nebojte využiť.
30. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,
ďakujeme za podnet, vec postúpime Stavebnému úradu.

Mgr. Lukáš Pokorný, MU Bratislava - Ružinov
06. jún 2017

Palo

Ján,
z čoho prosím čerpáte presvedčenie, že :... od roku 2009 je povolená len výstavba rekreačných chát Max 20m2...?
V tomto roku akurát skupina politických dobrodruhov (poslanci BA Magistrátu) narýchlo (aby ju autor mohol mať zaplatenú) schválili ŠTÚDIU.!!!!! slovom ŠTÚDIU Skúste si vyžiadať z magistrátu okrem schválenej aj ostatné verzie štúdie. Potom popremýšľajte a stretnite sa sám so sebou . Magistrát spolu MÚ Ružinov je pre obyvateľov? Či...?
Oni sú tí, ktorí by mali mať legislatívu v malíčku....!
A zatiaľ len ukazujú prácu úradníka z 19 storočia
Ľudské vlastnosti nikdy nehodnotím ... , ale riešenie je v empatickom riešení v hraniciach pletných zákonov a SÚP Bratislavy
06. jún 2017

Ján

Palo,
V prvom rade je tu stavebný úrad ktorí rozhoduje o stavbe a nie konkretny človek sa sám rozhodne, že si niečo postavím a ostatný ma nezaujímajú bez zohladnenia ostatných dotknutých susedov. alebo budeme ludí navádzať na nerešpektovanie zákonov a podporovať čierne stavby...tu treba riešiť porušenie zákona a nie toho kto na to upozornil...

Všekty info sú na stránke magistrátu kde bolo v 2009 schválená Urbanistická štúdia Zlaté Piesky v ktorej je aj okrem iného zadefinované aké stavby má stavebný úrad povolovať v záhradkarskej osade Studený dolec.
Tu sú všetky dokumenty na stiahnutie: (treba rolovať na koniec stránky)
http://www.bratislava.sk/urbanisticka-studia-zlate-piesky/d-11021514
06. jún 2017

Palo

Ján
odkaz na link magistrátu ste zverejnili fajn : Všekty info sú na stránke magistrátu kde bolo v 2009 schválená Urbanistická štúdia Zlaté Piesky v ktorej je aj okrem iného zadefinované aké stavby má stavebný úrad povolovať v záhradkarskej osade Studený dolec.
A to aký zákon určuje, že na základe štúdie sa má povoľovať čosí?
Jedíná platná legislatíva je ÚP mesta a stavebný zákon.
Som zásadne len za legálne postupy. Táto vaša osada je ukážkový prípad porušovania práv vlastníkov úradníkmi.
Končím debatu, našťastie ma pred rokom prestala táto osado-lokalita zaujímať
14. jún 2017

Nivy

Doporučujem priebežne búrať to, čo stavebník vybuduje - najlepšie v noci, nepozorovane. Keď to už raz postaví, bude veľmi zložité, dosiahnuť zbúranie stavby. Dožadovať sa riešenia oficiálnou cestou je extrémne náročné.
26. jún 2017

Petra

Tak prešiel nám mesiac a stavebný úrad mlčí ako keby sa ich to netíkalo.
26. jún 2017

Nivy

potajomky zbúrať, alebo podpáliť. Ak nebudeš konať teraz, tak už to tam zostane natrvalo. Dodatočne to zlegalizujú, lebo "veď už to stojí". Takže aktivita teraz, alebo sa zmier s novým susedom.
17. august 2017

Ondrej P

Odkazovač ty si totál komická postavička. Hotový drsnák - bubák :) Tak ty by si chcel večer v tme ísť buráť súkromný majetok na súkromnom pozemku? Už som Ti to písal kade tade, ale zopakujem. Stavby sa dodatočne zlegalizujú nie preto že už stoja ako píšeš, ale preto, že nie sú v rozpore s ÚP mesta BA. Dva krát nepoviem, že tu niekde bývaš a irituje ťa, že tam nebudeš jediný. Lebo ty všetko ale ostatní nech sa držia štúdie, že?
17. august 2017

Ondrej P

Petra, pokiaľ viem, tak ty v osade tiež bývaš, takže ťa trápi že tam už nebudeš sama? Poviem Ti presne čo sa stane: všetky stavby skôr či neskôr budú zlegalizované, lebo sú majitelia v práve. Šikovnejší si nájdu právničku a nezaplatia ani jedno euro pokutu, ostatní sa nejako potrápia, niečo zaplatia na pokutách ale zlegalizujú to. Stavajú na svojom, v intenciách ÚP mesta BA /celoročne obývatelné chaty/ . Ak by stavali bytovku, alebo halu, nezlegalizovali by to. Takže pri venčení si kľudne poplač, ale nebudeš si nárokovať celú osadu len pre seba. HOWK!
17. august 2017

Ondrej P

Janko, máte to ťažké. Možno ste vždy všetko v živote dodržali a teraz ejhľa niekto má takúto drzosť... Je to k Vám naozaj z časti nefér, ale možno ten pán nemal veľmi na výber. Ak by za Vami šiel, asi by ste ho udali ešte skôr. Takto ak to stihne, za 2-3 pokuty to stihne dokončiť a potom zlegalizovať. Problém je, že tu nie je rozumný regulatív ako písal Palo. Ak by v ÚP bola regulácia napr. 80m2, každý by sa tomu prispôsobil a šiel by v klude sa dohodnúť so susedmi ako to osadiť. Podľa dnes platného ÚP si môže postaviť aj 300m2 a zlegalizuje to. Tá štúdia na ktorú sa odvolávate je právne nezáväzná, to bola prvá veta ktorú som sa dozvedel od právničky - zadarmo. Taktiež na vzdialenosť stavby od hranice, detto okien čo sa odvolávate sa v rekreač. zóne neaplikuje, tá je záväzná len v obytných zónach. To znamená, že ak je tá stavba aj na hranici pozemku, neporušuje žiadnu normu.
28. november 2017

Ján

Stavba zlegalizovaná návod pre ostatných ako stavať tam kde sú obmedzenia...
28. november 2017

Ján

Stavba zlegalizovaná návod pre ostatných ako stavať tam kde sú obmedzenia...
28. november 2017

Palo

Ján,
si dobre informovaný miestny "kváziboss"
Jediné obmedzenia si nosíš vo svojej hlavičke s modrým očkom.
(Keď nevieš, tak nerieš...)
28. november 2017

Ján

PALO a ty si starosta, že sa tu tak ku všetkému vyjadruješ, veď zmysel tejto stránky je informovať kompetentný úrad o porušovaní zákona a tým povedať, že nám nie je ľahostajné naše okolie kde bývame. V tejto osade je 440 záhrad momentálne oznámených 30 čiernych stavieb na úrade ty zrejme patríš medzi nich. Veď môžeš prísť na Jaro na našu každoročnú schôdzu vlastníkov a všetkým ostatným 410 vlastníkom vysvetli ako si to ďalej tu u nás predstavuješ.
28. november 2017

Ondrej P

Ale Janko, už sa prebuď. Stále rozprávaš o štúdii napriek faktu, že súd, prokurátor ako aj samotný stavebný úrad uviedol, že je štúdia nezáväzná a teda nie je možné sa o ňu opierať. Takú štúdiu si totiž môže vypracovať ktokoľvek, napríklad ty si môžeš urobiť štúdiu, že tam bude sklad jadrových hlavíc, a každý kto tam bude pestovať zeleninu bude obesený. No a my majitelia záhrad a chát sa na tebe zasmejeme, tak ako sa zasmejeme na každej štúdii ktorá je v rozpore s územným plánom. Už to chápeš?
28. november 2017

Palo

......môžeš prísť na Jaro na našu každoročnú schôdzu vlastníkov a všetkým ostatným 410 vlastníkom .....Ták teda Ján, ja prídem na Jaro na schôdzu ,kde nechodí ani polovica vlastníkov
záhrad.( Apropó už dáávno ich nie je ani cca 370) Isto budeš vedieť vysvetliť, že aký zákon si mal na mysli , ktorý sa tu porušuje.
Janko, máš prehľad. Ale o čo ti vlastne ide ani sám asi netušíš. No ale ako píše VZ hore.. ja by som sa ti nesmial, fakt.
Máš ideu záchrancu ....ale nevieš čoho.
28. november 2017

Ján

Nemá zmysel si tu vypisovať s ďalšími anonymní my čiernymi stavebníkmi aj tak si budú mlieť svoje, zákony tu žiadne nemáme tak načo sa tu vôbec rozpisovať obaja ( PALO,VZ ) tu napádate oznamovateľov zrejme sa Vás to priamo týka ale obhajujte sa pred úradmi a nie tu na stránke pre Starostu.
28. november 2017

Ondrej P

Práve naopak Janko, zákony tu práveže máme, a tie hovoria o tom, že tvoja štúdia je len tvoja fantázia a nemáš s ňou otravovať a tvrdiť že je svätá a už vôbec nie svätá. Tak ako združenie ktorého si členom má nulovú výpovednú hodnotu a nezastupuje nikoho iného ako toho kto sa do združenia dobrovoľne prihlásil, pokiaľ viem takú prihlášku nepodpísal nik = (nulová členská základňa, dokonca aj ľudia čo si myslia, že sú členmi, tak podľa zákona nimi nie sú:) No už vonkoncom nimi nie sú automaticky majitelia záhrad, tak ako to na stretnutí tvrdíte.Nezastupujete väčšinu majiteľov, bodka. Takže na záver, oháňate sa zákonmi, pritom je Vaše združenie PROTIZÁKONNÉ, odvolávate sa na súdy a pritom ste jediný kto SÚD PREHRAL. No a úplná čerešnička, združenie vystavuje faktúry a vymáha ich úhradu v rozpore so zákonom a každý kto tento poplatok platí nie len že ho platiť nemusí, ale môže žiadať tento protizákonne vymáhaný poplatok späť. Takže ešte to málo peňazí čo tam ste ešte "neminuli" bude použité vieš načo? Otázka je ako je možné že Vám ten rozsudok ten Váš tragéd ešte na schôdzi neukázal. A môžeš sa ho tam rovno opýtať, prečo ako majiteľ firiem neplatí štátu dane a odvody, pokiaľ mám správne informácie tak má už sekeru voči štátu okolo 10 000,-€, to bude dobrý hospodár, radosť s ním pracovať:)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania