Osadenie retardéra na Matejkovej 30

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Michal 04. júna 2017

V zákrute pri bytovke na Matejkovej ulici číslo 30 šoféri nedodržujú maximálnu povolenú rýchlosť 40km za hodinu, a preto je cesta veľmi nebezpečná.

Veľa šoférov sa otáča pri vstupe do garáži bytovky a výsť od bytovky na vozovku je vždy riskantné.

Dopravné nehody sa stávajú velmi často a viackrát vozidlo pri nehode preletí cez chodník, kde môže veľmi ohroziť aj chodcov.

Bude sa čakať dovtedy, kým tam niekoho vážne zrania alebo dokonca zabijú? Alebo sa začne hľadať riešenie ako na neporiadnych šoférov?

07. jún 2017

Ondrej Svačina

Retardér na tomto mieste by bol úplne nevhodný. Pokiaľ vodiči nedodržiavajú predpísanú rýchlosť, nech PZ SR vykonáva preventívnu kontrolu jej dodržiavania.
11. jún 2017

jano

Taktiež si myslím že retardér toto nevyrieši, cesty v Bratislave sú dostatočne rozbité a nemusíme si ničiť autá na umelých výtlkoch. Ak je výjazd z bytovky nevhodne naprojektovaný a zrealizovaný, odporučil by som prerábku jestvujúceho stavu. Zákruta tam bola skôr než bytový dom.
19. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.

Postúpili sme ho na príslušné útvary Magistrátu hl. mesta, ktoré sa mu budú venovať.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
24. január 2020

Lukáš Bartošovič

dobry den, poprosim(e) odpoved (reakciu, stanovisko) od prislusnych utvarov Magistratu, ktore sa od leta 2017 venovali tomuto podnetu
ulica ako taka sa zasadne nezmenila a aj v case mojej navstevy sa vozidla prehanali pomerne vysokymi rychlostami, vyjazd zo spominanej bytovkovej garaze by tahal za kratsi koniec...
27. január 2020

Odpoveď samosprávy

Samospráva uviedla, že zodpovedným subjektom je: prekročenie rýchlosti vodičov môže kontrolovať štátna polícia
04. júl 2020

Andrea

Dobrý deň, rada by som dala podnet na chýbajúci spomaovač aj dva na Matejkovej ulici. Matejkova ulica od spojnice s Jamnickeho ulicou tvorí esíčko, ktoré si šoféri smerujuci dole, zamieňaju s pretekárskou dráhou aj ked je tam povolená 40. Je to veľakrat životohrozujúca situácia, pre všetkych účastníkov, či uz cyklistov alebo obyvatelov, ktorí majú priamy východ z brány na ulicu aj spoza zákrut. Cesta s úzkymi chodnikmi je využívaná ako spojnica pre peších smerujúcich k Dunaju. Sú tam minimálne dva priechody pre chodcov. Keby auta boli nútené trochu spomaliť pred zakrutami, alebo pred priechodmi, určite by to riešilo túto veľakrát nebezpečnú situaciu. Ďakujem.
04. júl 2020

Michal Molčányi

V aktuálnom čísle karloveských novín (https://www.karlovaves.sk/wp-content/uploads/KV_07-08_2020_WEB.pdf ) je na strane 2 informácia, že Magistrát, ako správca komunikácie, vypracoval projekt na osadenie spomaľovačov na tejto ceste.
07. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ako ste správne upozornili, projekt na osadenie bol už urobený a odsúhlasený. Spomaľovače (2ks) sú už objednané u dodávateľa. Po realizácii Vás budeme informovať.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
23. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

radi by sme Vás informovali, že spomaľovače boli dňa 16.7.2020 osadené.


S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania