Letecký / dopravný hluk nad Vajnormi

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Palo 04. júna 2017

Pekny vecer prajem,
je nedela, den pokoja, po 22 hodine, v case nocneho pokoja, v dome mame otvorene okno na vetracku, kedze su uz letne teploty, televizor tak nahlas ako sa len da, keby bol hlasnejsie, uz nam susedia klopu na dvere a napriek tomu, nie je pocut televizor pre hluk z lietadiel.
Viem, ze v prazskych Dejviciach bol takyto hluk odborne namerany a obcania, ktori zili v oblasti znecistenej hlukom boli do doby nez sa odstrani aj nejako odskodneni. Trasy lietadiel odklonili, aby hluk znizili.

Chcem sa opytat, meral aktualne niekto hluk vo Vajnoroch? Zvysuje sa urcite nielen kvoli lietadlam, ale aj ze cez Vajnory prechadza stale viac aut.
Plus v noci casto pocut skripot vagonov.

Je takato studia niekde k dispozicii?
Aku mate politiku voci poskodenym obcanom?

Dakujem

05. jún 2017

Rado

Paľo poradím ti, vráť sa tam odkiaľ si prišiel a budeš mať pokoj.
05. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.
Vzhľadom na to, že riešenie tohto podnetu vyžaduje komunikáciu s orgánmi letiska prípadne inými inštitúciami, prosíme o pochopenie a trpezlivosť.

Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát mč. Bratislava - Vajnory

05. jún 2017

somár rámos

chápem tvoje rozhorčenie, ale v tomto najhlučnejšiom hlavnom meste EU ( kto neverí nech tam beží-https://aktualne.atlas.sk/bratislava-je-najhlucnejsia-v-europe-predbehla-vsetky-velke-metropoly/dnes/regiony/) sa dajú dosiahnuť malé víťazstvá. Na tie veľké- hluk z dopravy, z letiska ,ajajjaj ,vagóny, neverím.Ale držím ti palce ,len musíš bojovať sám ,čo ti napísal hentá MČ -Vajnory nie je ani na zasmiatie (keď sceš ,napíšem ti v akom duchu ti odpovedia). Trebárs na takej Panónskej je hluk v noci prekročený o 12 dB.Kto si myslí ,že šak to nič , tak nevie de je Sýria. Pán čo to meral pracuje v tejto oblasti ,spolupracuje s osobami ktoré v tejto oblasti tvoria legislatívu, a čo ?, musí počúvať ,alebo zatvárať okná.Preto neverím ,že Dávid porazí Satanáša.
06. jún 2017

AdPo

Palo, letisko funguje od roku 1951 a ľudia sa zobudili až teraz? Železničnú, leteckú a ani cestnú dopravu určite neobmedzia, pretože na Slovensku sa na občana nehľadí. A čo sa týka špecificky tej cestnej, tak sa poďakujte developérom a miestnemu zastupiteľstvu, ktorý z tej oblasti urobili jeden veľký dopravný zvratok. A bude ešte horšie, pretože už teraz sú v blízkosti ohlásené mega projekty s tisíckami bytov.
link: http://michal-drotovan.racan.sk/2013/07/uleteny-developersky-projekt-ohnavy.html
07. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet. Hluk na ktorý ste upozorňovali, sme preverovali telefonicky na letisku. Podľa informácií poskytnutých tlačovým odborom Letiska M. R. Štefánika hovorkyňou Mgr. Veronikou Ševčíkovou sa, nič mimoriadne sa nedialo, smer vzletu a pristávania závisí od počasia respektíve vetra dokiaľ fúka. Od určitej rýchlosti je smer štartu a pristávania na dráhe smerom na Raču. V cez víkend práve boli tieto podmienky splnené, vietor fúkal tak že sa lietalo nad Vajnormi.
Pre informáciu verejnosti zverejňujeme stránku na ktorej sa zobrazujú online namerané hodnoty hluku v okolí letiska Vajnory.
http://www.monitorovaniehluku.sk/monitmb.php
Dlhodobé hladiny hluku nájdete aj na :
http://www.laermkarten.de/bratislava/ ( v nastavení zadať letecká premávka noc a rozlíšenie 1:40 000)

Mgr. Igor Kňazovický
MÚ Vajnory
08. jún 2017

atómové digitálky

No vidíš .Nič mimoriadne sa nedialo ,enem si moc citlivý.
08. jún 2017

AdPo

Ako krásne to vedia na tom MiÚ občanovi predať. Na tu máš odpoveď v štýle "záleží nám na Vás" a tu máš online meranie hluku, aby si sa mal s čím hrať...nevyrieši sa nič, pretože mnohým tento bordel vyhovuje.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania