Tabule s názvami ulíc na stĺpoch

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Vajnory

Vyriešený
meno
Martin Bak 08. júna 2017

Dobrý deň
Zaujímalo by ma prečo je vo Vajnoroch tak rozšírené umiestňovanie oficiálnych tabulí s názvami ulíc na samostatne stojace stĺpy (napr. Osloboditeľská, Jačmenná, Čierny chodník, Pračanská) keď podľa zákona sa tabule jednoznačne umiestňujú na budovy.
Okrem toho tieto sú na viacerých miestach umiestnené nezmyselne hneď vedľa označovníkov ARD systému, viď foto.
Samostatné stĺpy len pre tabule s názvami ulíc vytvárajú zbytočný vizuálny smog a sú to vyhodené peniaze, ktoré sa dajú použiť užitočnejšie.
S pozdravom

08. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet.
Postupujeme ho na riešenie príslušnému odbornému referátu úradu a o výsledku Vás budeme informovať.
Prosíme o pochopenie a trpezlivosť.

Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát
Mestskej časti Bratislava-Vajnory
19. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň Martin Bak,
ďakujeme za podnet týkajúci sa názvov tabúľ.
K podnetu je nutné uviesť že umiestňovanie tabúľ s názvami ulíc je v kompetencii magistrátu hl. mesta, zamestnanci úradu neumiestňovali tieto tabule. Umiestňovanie tabúľ je popísané vo vykonávacej vyhláške. Nie je tam však uvedené kam sa umiestňujú tabule ak majiteľ budovy nesúhlasí s ich umiestnením na svojej stavbe. Umiestnenie tabúľ s názvami ulíc s magistrátom konzultujeme.
Informačné tabule s názvami ulíc nie sú podľa definície vizuálnym smogom nakoľko ich umiestňovanie podlieha legislatíve. Za vizuálny smog sa považujú reklamné a iné komerčné tabule, ktorých zámerom je poskytovať komerčnú informáciu.
S úctou


Mgr. Igor Kňazovický
Sekretariát Mestskej časti Bratislava-Vajnory


04. júl 2017

Martin Bak

Pán Kňazovický, išlo mi o duplicitu so systémom Ardo a niekde skutočne prehustené umiestnenie všetkých možných značiek na stĺpoch v bezprostrednej blízkosti seba, napr. vyústenie Jačmennej na Osloboditeľskú ul. (jeden stĺp oficiálna tabuľa, druhý stĺp tabuľa zóna, tretí stĺp Ardo systém, info stojan). Nie je to ani účelné ani pekné. Oficiálne tabule patria na budovy. Ardo systém je fajn a má pridanú hodnotu, tam ide len o vhodnejšie umiestnenie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania