Nebezpečný prechod pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Zaslané samospráve
meno
sona 13. júna 2017

Dobrý deň, chcela by som upozorniť na nebezpečný priechod pre chodcov na Kutlíkovej ulici (pred Technopolom v oboch smeroch). Za nebezpečný je možné ho považovať pretože umožňuje cyklistom, bežcom či chodcom vstúpiť na vozovku bez prerušenia, a to nekontrolovateľne, po jednom, bez ohľadu na plynulosť cestnej premávky. Vzdialenosť od semafora (smer z Dolnozemskej) po prechod je veľmi krátka, robia sa kolóny, autá stoja v križovatke, je tam pripájací autobusový a vedľajší pruh. Poprosila by som preto 1. zosynchronizovať križovatku (smer z Dolnozemskej) s priechodom pre chodcov pomocou semafora na priechode alebo 2. umožniť chodcom použiť tlačidlo signalizujúce ich príchod na priechod. To ich podmieni čakať na prechode, kým prejde hlavný prúd áut na zelenú. Ďakujem za reakciu

21. jún 2017

Ivan

Ak som dobre pochopil, to na čo chceš upozorniť je, že chodci a cyklisti podľa tvojho názoru nadmerne spomaľujú cestnú premávku, nie že je prechod nebezpečný ako taký. Ak vozidlá vchádzajú do križovatky, a nemôžu prejsť, tak to nejazdia ako by mali.

Automobilová doprava by sa nemala uprednostňovať pred pešou a cyklistickou. V konečnom dôsledku to cestnú dopravu iba zhorší.

Semafor je podstatné spomalenie pre peších a ešte viac cyklistov, najmä ak čaká na znamenie. Keď sú obe strany ohľaduplné, prechod oboch strán je s menším zdržaním a aj väčšou priepustnosťou, ako ten riadený semaforom. Nemali by však prechádzať ako telce a nepustiť ostatných.

Osobne by som podobné riešil tabuľou na oboch stranách prechodu s nadpisom "pustite aj autá" a podtextom "lebo vám osadia semafor".
22. jún 2017

sona

Nie, prechod je nebezpečný, pretože je 1. v zákrute, 2. za zastávkou, kde sa zlievajú pruhy, 3. cyklisti vybiehajú rýchlo a spod kopca na prechod (vodič nemá dobrý výhľad, kto sa chystá vkročiť na vozovku). Všetky tieto "nedostatky" situácii na križovatke nepomáhajú. Prechod by sa mohol nastaviť podľa zelenej vlny na semaforoch. Mohlo by sa to uplatniť iba napr. na letné mesiace, kedy enormne narastá počet prechodcov cez tento prechod. Každopádne, toto miesto treba viac zabezpečiť, či s ohľadom na prechodcov alebo aj na vodičov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.