Klimatizácia MHD

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Vyriešený
meno
Ján 15. júna 2017

V autobusoch MHD nie je funkčná klimatizácia hlavne v autobusoch značky SOR dvojitých. Zo začiatku boli na oknách nálepky neotvárať, klimatizácia bude neúčinná. Postupne nálepky zmizli zo všetkých autobusov tejto značky a prestali aj klimatizovať.
Schválne som si vzal v tých 30 st. teplotách teplomer do takéhoto autobusu a na meral som teplotu 37 st.. Ľudia sa potili ovievali a nadávali. Nedalo sa tam vydržať. Navyše autobus meškal , takže bol preplnený a išiel ako blázon , aby zmiernil meškanie. Tato nefungujúca alebo zámerne vypnutá klimatizácie je problémom aj iných vozidiel MHD.
Nech si to idú kompetentný vyskúšať ,aké je to takto dusiť sa v takých horúčavách. Mnoho ľudí kvôli takejto situácii v prostriedkoch MHD skolabuje.

16. jún 2017

Miriam

tento rok este ani leto poriadne nezacalo a uz je to katastrofa s cestovanim, sama cestujem spojmi 201,201, 212, 75, 65,196,96,50 denno denne a jedine kde sem tam mam najvacsiu pravdepodobnost ze bude zapnuta klima je 201 alebo 202 aj to nie vsetky spoje. 50 katastrofa, nevyvetrane a rozhorucene, 75 detto katastrofa otrasne rozhoruceny novy autobus bez klimy, vonku 28 v tieno v autobuse 38. a pri 196 a 65 sa uz vobec necudujem lebo su to stare autobusy tak spinave a nie len ze su bez klimy ale neda sa v nich vydrzat pretoze zapachaju. V 65 sa prevazaju "socialne zivly" a revizora som za celych 7 rokov ani len nestretla v tomto spoji. Cim dalej tym je to horsie skutocne, spoje meskaju aj vdaka vodicom, ked idete rano v 75 co ide 7:12 z Dudvazskej tak sa pri Lidli v Biskupiciach postavi do praveho pruhu (pritom ma prednost tak ako vacsina mhd spojov) a pred neho kym prejde 10 metrov na zastavku pusti pred seba 5 autobusov s trolejbusmi a kazdy iba pozera a nechape.
18. jún 2017

Jaro

Naši mesto páni kúpili viac ako polovicu autobusov bez klímy, pritom im ju vyrobca ponúkal za 1 €. To je na trestné oznámenie.
19. jún 2017

Antoan

Je to životu nebezpečné. Neznesiteľné teplo. Výška cestovného nezodpovedá kvalite poskytovaných služieb.
Neodkladne by malo vedenie DPMB riešiť tuto neznesiteľnú situáciu.
Takisto vodiči, ktorý majú zodpovednosť za mnohokrát 100 - 200 ľudí v autobuse nemajú klimatizovaný svoj priestor a musia sa schladzovať uterákom namočeným vo vode prehodeným okolo krku a ešte počúvať nadávky rozhnevaných cestujúcich , že sa nedá v dopravnom prostriedku dýchať .A pritom za to sami nemôžu , že niekto nakúpil autobusy bez klimatizácie, alebo že sú dosť poruchové .
19. jún 2017

Richard

Od kompletnej výmeny vozového parku je to stále o tom istom. A stále o tom istom sú aj reakcie z dopravného podniku, že nie všetkým sa dá vyhovieť. Kultúra cestovania sa za desať rokov rapídne zhoršila. Predtým aspoň v busoch typu Ikarus a Karosa bol aspoň prievan pri otvorených oknách. Služby dopravného podniku z dôvodu neschopnosti používať a udržiavať klímu funkčnú vo vozidlách, už dávno nevyužívam.
19. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet!
Kĺbové vozidlá SOR NB 18, ktoré prevádzkuje DPB, a.s. v počte 150 ks majú klimatizáciu pre cestujúcich v pomere 80 : 70 ( 80 klimatizovaných ).
Nálepky, ktoré označujú klimatizované vozidlá sa pravidelne kontrolujú a obnovujú. Ak vozidlo nemalo nálepku pravdepodobne nebolo klimatizované.
Keďže nie je sťažnosť konkrétna, ťažko sa dá relevantne odpovedať.

Ďakujeme za pochopenie!


odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
21. jún 2017

Ján

Ten pomer ste vystihli správne 70:80 ale s tým, že 80 ks električiek,trolejbusov a autobusov je z klimatizáciou a 70% bez. Týka sa to všetkých dopravných prostriedkov . Ja som poukázal na SOR. Ale asi ste poriadne nečítali aj názory ostatných. Je to katastrofálna situácia,ktorú ako vidím beriete na ľahkú váhu. Tie nálepky zmizli v priebehu pár týždňov ,
ako nové autobusy začali jazdiť. Je očividné, že to bolo účelové aby sa takýmto spôsobom znížili náklady na prevádzku vozidiel. Niektorý vodiči po upozornení cestujúcich klimatizáciu zapnú, čo dokazuje toto tvrdenie.
Iba v autobusoch Mercedes klimatizácia funguje bezproblémovo pretože taká značka si nemôže dovoliť zlú reklamu.
Nech sa páči nech si ide odbor marketingu a komunikácie DPB a.s. vyskúšať aké je to v takýchto vozidlách pri 30 - 35 st. teplotách.
Ak neviete poskytnúť dostatočnú kvalitu v cestovaní , tak by sa to malo aj adekvátne odzrkadliť v cenách za prepravu cestujúcich a v neposlednom rade aj v zmene na personálnej úrovni kompetentných , ktorý takýto stav spôsobili a sú zaňho zodpovedný.
Aj odmietnutie klimatizácie od výrobcu za 1 € je dôkaz čo vraví za všetko.
20. august 2018

Miroslav Sládek

Ako chcete donutit ludi cestovat v Mhd, ked tu sa v lete neda dychat a vzdy som spoteni.??? V aute mam klimu!
25. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, podnet považujeme za vyriešený, hoci ide o duplicitný podnet. Servis a údržbu klimatizácií sme v roku 2019 personálne posilnili dvojnásobne a práve ukončujeme obstarávanie 85 nových autobusov vybavených ešte výkonnejšími klimatizačnými jednotkami.

Ďakujeme za pochopenie.

odbor marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, akciovej spoločnosti
12. december 2019

Antoan

Pre vás je podnet vyriešený pre nás cestujúcich nie ! Cestujúci iba chcú za drahé cestovné lístky aj zodpovedajúce služby.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania