Osadenie spomaľovača na Šaštínskej

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý

Bolo by dobre dakde na Sastinskej, nad zakrutu, kde zacina rovina, dat retarder. Je tam zuzena vozovka a vodici tam jazdia ako zavodnici (nechcel som pouzit nadavku); neraz skoro doslo k zrazke aut.

15. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet. Mestská časť nad osadením spomaľovacieho prahu na slepú komunikáciu Šaštínska ulica neuvažuje. Nejedná sa o frekventovanú komunikáciu, slúži v najväčšej miere len obyvateľom ulice.

Podľa § 16 odst. 1 Zákona o cestnej premávke č. 8/2009 Z.z. je vodič povinný rýchlosť jazdy prispôsobiť najmä svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré možno predvídať. Vodič smie jazdiť len primeranou rýchlosťou, aby bol schopný zastaviť vozidlo na vzdialenosť, na ktorú má rozhľad.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
15. jún 2017

Boris Slaw

No to si myslite vy ze to nie je frekventovana cesta,stale sa stoji po oboch stranach,je zuzena vozovka tym padom ,stale sa tam stavia a chodia tam velke dodavky atd. Samozrejme tam chodia ludia rodinky s kocikmi a pod a az ich nejaky cavo v drahom aute sepali tak uz retarder bude na zvazenie ?
15. jún 2017

WhenTheLeveeBreaks

Ak by sme sa držali tej argumentácie zákonom, tak spomaľovacie prahy nepotrebujeme nikde, nie?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania