Osadenie dopravných znažiek na križovatku

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý
meno
Kristína Janatová 15. júna 2017

Chceli by sme poprosiť o osadenie značiek na križovatku Gercenova/Rontgenova, keďže tu žiaľ málo vodičov pozná pravidlo pravej ruky. Dopravná nehoda sa tu našťastie zatiaľ nestala, ale keďže áut stále pribúda a znalosti šoférov sa nijako nezlepšujú, značky by pomohli nehodám predchádzať.
Ďakujeme pekne

21. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Križovatka sa nachádza v zóne s obmedzenou maximálnou rýchlosťou na 30km/h. Jedným z nástrojov ako tiež dosahovať túto ukľudnenosť je odstránenie dopravných značiek vyznačujúcich hlavné a vedľajšie cesty s cieľom aby sa vodiči riadili „pravidlom pravej ruky“.
Neznalosť pravidiel cestnej premávky nemôže byť dôvod na osádzanie značiek vyznačujúcich hlavnú a vedľajšiu cestu. Nemáme vedomosť o žiadnej dopravnej nehode ktorá by sa tu stala, na základe ktorej by sme prehodnocovali tento spôsob riadenia dopravy, ktorý je v obytných súboroch na území celej Petržalky .
Požiadame poriadkové zložky o vykonanie kontrol so zmeraním sa na dávanie prednosti vodičov v zmysle ustanovení zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke.


mestská časť BA-Petržalka
01. august 2019

Odpoveď samosprávy

Mestská polícia nie je oprávnená riešiť dynamickú dopravu pretože v tomto prípade nie sú kompetentné vykonávať kontroly so zameraním na dávanie prednosti vodičov v zmysle ustanovení zákona č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke poriadkové zložky, ale dopravné zložky. Osadenie dopravných značiek resp. zmenu dopravného značenia je oprávnený robiť správca cesty.

Bc. Marcela Sabinová
05. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

sme radi, že vám záleží na stave nášho mesta. O vašom podnete sme informovali Sekciu dopravy.

S pozdravom

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
20. august 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

návrh nového dopravného značenia môže dať iba správca komunikácie. Nakoľko v tomto príde je správcom mestská časť, ktorá sa už vyjadrila zamietavým stanoviskom, považujeme tento podnet za uzavretý.

S pozdravom

Oddelenie dopravy
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania