Farmárska tržnica v Petržalke (typu Freshmarket na Roznavskej)

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Jana 18. júna 2017

Otazka priamo na starostu Petrzalky Bajana a poslancov. Petrzalka ako mestská cast Bratislavy s najvacsim poctom obyvatelov a jedna z najhustejsie obyvaných oblasti na Slovensku aj v strednej Európe, nema vlastnu trznicu a ta je viac ako nutna, uzivili by sa aj dve.Nepocitam tzv. farmarske trhy pred TPD na par hodin, ktore s farmarmi maju malo spolocneho a je to hanba mestskej casti, ze si tie trhy, ich ponuku a predajcov neskontroluje.
A ked ide vikend, petrzalcania cestuju za zeleninou, ovocim, atd. na Mileticovu, na trznicu Trnavske myto, do Freshmarketu. Vsetko je to velmi daleko. Petrzalcania nechcu dalsich developerov s bytmi a kanc, Zaujimaju niekoho ludia v case mimo volieb?

18. jún 2017

El Padre

Trhovisko na Mlynarovicovej za "cervenou postou" funguje dlhe desatrocia az dodnes, aj ked vyber je dost obmedzeny, zelenina, ovocie, vajcia sa tu vzdy daju kupit.
19. jún 2017

Martin

Tých trhovísk bolo po Petržalke veľa ale až na tú Mlynarovičovu všetky pre postupný nezáujem kupujúcich krachli.
19. jún 2017

Jana

Presne ako ste napisali -Mlynarovicova ma obmedzeny vyber tovaru, casto tam nic nenakupim a navyse nie je celorocna. A ten druhy komentar - nezaujem kupujucich... si robite srandu? preco vsetci petrzalcania potom chodia nakupovat na trhoviska v ramci mesta? asi len tak, ze nemaju co robit a radi palia na autach cez cele mesto do Race, na Roznavsku, na Mileticku a tak... ale toto su jalove reci, ktore hovoria o com- ze ako obyvatelia ste vlastne spokojni?? ze nic nemate?? radsej ako takych spokojno nespokojnych spolubyvajucich by som chcela pocut riesenie samospravy. Ved pri volbach boli vsade plagaty, ze starosta je s nami uz 16 rokov a pozna nase problemy.
19. jún 2017

Martin

Srandu si nerobím, ale buď tu bývate veľmi krátko alebo máte krátku pamäť bez urážky, ináč by ste si pamätali, že také trhoviská ako Mlynarovičova boli v Petržalke na každom rohu ale ľudia uprednostnili lacnejšie menej kvalitné produkty zo supermarketov. Tiež by som bol radšej, keby miest, kde si človek kúpi čerstvú zeleninu, ovocie, kvety atď bolo viac ale všetko je to len o dopyte.
20. jún 2017

Jana

Byvam tu 22 rokov tak neviem ci je to podla vas kratka pamat... ale ako bolo povedane - nech sa vyjadri samosprava, ktoru si platime..Nechapem dovod tych vasich prispevkov. Je to posielane ako odkaz starostovi a nie diskusia obcanov, ktori aj tak nic nevyriesia. A odkaz bol poslany v snahe nieco vyriesit a pomoct obyvatelom celej Petrzalky a zenam s nakupmi a nie takym muzom ako vy, ktori tu budu do nekonecna opakovat historiu co tu bolo a nebolo... bez urazky
20. jún 2017

Martin

Obráťte sa na správcu stránky, nech zakáže diskusie pod každým jedným podnetom.
20. jún 2017

Martin

Pre Vašu info. Okrem ešte fungujúceho trhoviska na Mlynarovičovej ako posledné fungovalo trhovisko pri Braníku, ktoré petržalskí poslanci zrušili v roku 2013 (na ten dátum by Vám mohla stačiť aj tá Vaša 22 ročná pamäť, bez urážky), lebo bolo v každoročnej strate takmer 3000 eur. Sú to bežne dostupné informácie z internetu.
28. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Mestská časť BA-Petržalka prevádzkuje tržnicu na Mlynarovičovej ulici. V súčasnosti sú uzatvorené zmluvy na predaj kvetov na 19 stoloch, na 46 stoloch sú uzatvorené zmluvy na predaj ovocia a zeleniny. Na 6 stoloch predávajú ovocie a zeleninu trhovci, ktorí majú 30-dňové povolenia – na príležitostný denný prenájom, 1 stánok v murovanej časti slúži predaj mliečnych výrobkov. Z rozhovorov s trhovníkmi uvádzame, že návštevnosť trhoviska je mierne nadpriemerná len vo víkendové dni. Počas pracovných dní sa pohybuje na úrovni „prežitia“ a nie všetci trhovníci počas pracovných dní využívajú celú predajnú kapacitu.
V rámci Petržalky bolo v prevádzke do r. 2014 aj trhovisko na Jantárovej ul. v časti Lúky. Po nástupe hyper a supermarketov v lokalite Petržalky však došlo postupne k útlmu záujmu občanov o nákup ambulantne ponúkaných tovarov a následne stratili o predaj záujem aj predajcovia. Trhovisko bolo preto zrušené.
Od roku 2015 sú na území Petržalky realizované Farmárske trhy a to vždy v piatok od 07.00 h do 20.00 h na Farského ul. pred TPD v období od cca 1.3. daného roka do konca daného roka. Myslíme si preto, že Petržalka má dostatočnú kapacitu obchodov, kde ponúkajú aj čerstvé ovocie a zeleninu
Čo sa týka vybudovania tržnice typu Freshmarketu alebo tržnice na Trnavskom mýte, to je otázka pre investorov a ich záujmu o investovanie do výstavby ďalšej tržnice. Treba si tiež uvedomiť, že v celej Bratislave je počas víkendov podstatne menej obyvateľov ako v priebehu pracovných dní a súčasné kapacity sú dostatočné pre naplnenie potrieb väčšiny zákazníkov.


mestská časť BA-Petržalka
28. jún 2017

Jana

Vazena mestska cast. Dakujem za odpoved, aj podpisat by ste sa mohli kto menovite z nasich volenych zastupcov takto odpovedal.. vidno, ze absolutne neviete cim ziju ludia, ktori si vas platia. napriklad vyrok o utlme predaja ambulantneho predaja je na smiech- prave naopak- v sucasnosti je narast tohto typu predaja, dalej zo dvora, atd. takze mestska cast zaspala dobu... to co ste prevadzkovali je nezaujimave. farmarske trhy pri TPD - boli ste sa aspon raz pozriet? mlieko, klobasy,vino, kosiky,... A prave zelenina a ovocie velmi biedne, prakticky ziadne alebo od pre- predajcov. O 8.00 hod este nic vylozene, o 12.00 uz je vacsina prec... super sluzba... Mlynarovicova- keby ponukali dostatok kvalitneho tovaru tak by bolo plno aj cez tyzden a ludia by nekupovali v supermarketoch... A zaujimave, ze pri takychto nazoroch farmarskej trznici na Roznavskej sa tento typ predaja oplaca, navyse je vysoko ziskovy a zaraba z obyvatelov celej Bratislavy. Zeby preto, ze ambulantny predaj na ustupe a nic sa neoplaca? a ze ludia su na vikendy mimo? Ale dakujeme za skvelu odpoved, aspon vieme ako sa zariadit pri najblizsich volbach.
30. jún 2017

Peter

Vážená Jana, vyjadrenie m.č. o nezáujme zákazníkov o trhoviská je podložené faktami a číslami, čo sa o vašom zúrivom volaní po trhoviskách a vašej vtipnej predstave o húfoch ľudí denne putujúcich z Petržalky na trhoviská do mesta nedá povedať ani omylom. Z času na čas zablúdim na trh pri červenej pošte a už dlho som tam nezažil že by boli všetky stánky obsadené, cez týždeň je to tam obsadené skôr symbolicky. Prečo je to tak, keď je po trhoviskách podľa vás taký dopyt? Som zvedavý ako sa presadí plánovaná tržnica, ktorá má vzniknúť z predajne Terno, ale som určite rád tejto prestavbe, to torzo čo zostalo z kedysi obľúbeného Terna je paródia na supermarket. Troška sa obávam, že ak budú ceny ako vo Freshmarkete, ľudia budú naďalej uprednostňovať neďaleké Tesco....
30. jún 2017

Jana

Prepacte ale v tejto hlupej diskusii nebudem pokracovat. Na trh pri cervenej poste nechodim ani ja ani susedia z okolia prave preto, ze tam nic nemaju. Evidentne tu diskutuju sami muzi (mozno za chvilu nahovoria nejaku znamu zenu aby mi to ukazala) a pritom o nakupoch potravin, ktorymi sa zaoberaju skor zeny sa vacsinou nestaraju... Predpokladam, ze ste nasadene osoby z tejto stranky pripadne zo samospravy, ktore si tu sami pridavaju suhlasy a nesuhlasy a tak som uz na minus4, pricom podla zdraveho rozumu je to uplne normalna poziadavka mat na velkom sidlisku poriadnu trznicu. Ak ste ludia zo samospravy-hanbite sa za takyto styl vedenia diskusie kde ine nazory su nepripustne a su objektom priam zuriveho napadania a urazania. Ak ste mimo spravy "inteligentni" muzi - to iste aj pre vas. Tymto tuto diskusiu pokladam za uzavretu a stranku pokladam za podvodnu a neserioznu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania