(Ne)legálna deponia

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 19. júna 2017 Odoslané z mobilnej aplikácie

Do parciku na Krasovskeho je navazana hlina, stromy su aj meter zahrabane nad povodnym terenom, co bude mat za nasledok postupny uhyn tychto drevin, nehovoriac, ze boli znicene vsetky kroviny, zvysila sa prasnost v uzemi. Rad by som sa spytal, kto a ci dovolil toto batbarske konanie na pozemkoch hlavneho mesta?

19. jún 2017

Stefan

Neviem preco to tam poriadne nevycistia a nenasia tam stromy ako v parku. Je to tam otrasne. Na jar to trosku preriedili ale inak nic. Mozno tam ze, navazaju v ramci vyrovnanaia terenu. Ale kto vie. No bojim sa ze Magistrat nam tak skoro neodpovie. Nechajme sa prekvapit teda.
23. jún 2017

Martin Nýdr

Ja som sa tešil že to na jar vyčistili, teraz tam niečo navozili, dúfam že to vyrovnajú a zatrávnia a budú pravidelne kosiť. Tá navážka stromy nepoškodí, sú to dreviny ktoré sa rýchlo zakorenia do nového násypu okolo ich kmeňov. Verím že bude parčík zachovaný a začnú ho udržiavať
24. jún 2017

Anonymný užívateľ

Martin ty asi nebudes dendrolog, vsak? Lebo keby si bol tak taky nezmysel nenapises. Tie stromy su odsudene na uhynutie, lebo vyschnu, budu mat prilis hlboko korene... nehovoriac o tom, ze pochovali kriky a popinavu zelen a s tym aj vsetok biotop co tam zil... a posledne park musi byt len na rovine? Moc velku predstavivost nemas
25. jún 2017

Stefan

MArtin ma pravdu, navážka nesposobi vyhynutie. Tie velke stromy tahaju mozno spodnu vodu a tie mensie si ju dlhsie uchovaju. Ak zacnes kopat jamu pochopis, v hlbke je vacsia vlaha ako jemne pod povrchom. A to co tam bolo predtym bol humus a plne smeti. Tam ziadne pekne kriky nerastli, len naletova burina biele topole a iny nie moc esteticky misung rastlin. Takze presvetlit, vyrovnat , nasadit nove stromy a udrziavat.
26. jún 2017

Anonymný užívateľ

Dalsi odbornik...., zelen nie je len parkova uprava, mozno pre vas nezaujimava zelen, je hodnotnejsia. Ja nie som proti tomu aby sa rozsiril sad Janka krala, ale v tom pripade nech sa urobi parkovy projekt, dendrologicky posudok existujucich stromov, ale nie, ze niekto si tam nacierno vyvaza na cudzi pozemok zeminu!

Apropo bordel tam nebol, lebo Zelena hliadka to tam cele vycistila, co je tiez dotaz na Hlavne mesto, ze malo by sa starat o svoje pozemky, nie dobrovolnici.
26. jún 2017

Martin Nýdr

Tak ja mám skúsenosti, že tie druhy stromov čo tam sú aj pri navážke zeminy nikdy neuhynuli, tam kde k takejto navážke prišlo. Pokiaľ nedôjde k inému ich poškodeniu (tak ako okolo reklamy na Zadunajskej), ja tvrdím že to prežijú. Súhlasím, že sa má hl. mesto starať o svoje pozemky a udržiavať, áno viem o tej akcii kedy sa ten úsek dobrovoľnícky čistil. Štefan ale nemyslel ten odpad čo tam bol dobrovoľnícky vyzbieraný, ale tie kopy zeminy z rôznych rozkopávok a búračiek s obsahom sutiny čo sú tam roky navezené a zarastené. Ja osobne som tam kosil kraj pozemku nakoľko náletové ťahavé rastliny a burina boli až 2m v cyklochodníku, následne to kamaráti zo ZH dočistili. Netvrdím že tam je potrebné robiť navážku a že si tam má ktosi robiť skládku výkopovej zeminy a ani že to má byť dokonalá rovina, určite ale som za to aby sa ten terén dorovnal - t.j. poodstraňovali kamene, betóny, sutina, tie navezené zarastené kopy, vyprofilovali svahy a aby to bolo možné kosiť. Dnes som bol na Lieskovskej a tam je skaza tohoto mesta, tá skládka odpadu firmy Vassal na ktorú vyvážajú okrem iného aj všetky mestské časti, magistrát a OLO má už poriadnu výšku a toto ma dosť trápi.
05. apríl 2021

Martin Uváček

Išiel som po rokoch okolo a nemám pocit, že by tam nejaké stromy vo veľkom vysychali.
06. apríl 2021

Anonymný užívateľ

to bude tym, ze okresny urad na moj podnet konal a stavebnik zeminu odpratal....
06. apríl 2021

Martin Uváček

Super. Čiže podnet môžeme označiť za vyriešený. Teda ak súhlasíte?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania