Miesto chodníka parkovisko


V riešení
meno
Jan Hubar 13. mája 2013

Rad by som poukazal na skutocnost, ze z uvedeneho chodnika sa stalo v podstate parkovisko pre nedaleke fitnes centrum.

Mesto uz malo evidentne snahu tomuto zabranit ( vid dalsie fotky ) chcelo by to este dotiahnut detaily, je tam len jedno miesto kadial sa da na chodnik vojst autom.

Okrem ineho auta nicia prilahly travnik a myslim ze aj samotna jazda po chodniku nie je uplne v poriadku. Navyse chlapci co tam jazdia do posilovne casto nie su velmi ohladuplny vodici ( cest vynimkam )

Dakujem vopred za posudenie

13. máj 2013

roman

Inak tie zabrany na chodnikoch miluju hasici a vodici zachraniek. Je na mieste tam dat osadit zvislu znacku zakaz vjazdu. Potom moze policia osadzat papuce a vyberat vstupne... :-)
14. máj 2013

|

Jazda po chodníku (zväčša za účelom zaparkovania) začína byť veľmi populárna, keďže polícia nemôže na všetky chodníky dať hliadku s kamerou, aby to pokutovali.

Sú takéto možnosti:
1.) Keď niekto uvidí jazdiť auto po chodníku, tak zavolá políciu a bude aj svedčiť.
2.) Nech tam polícia osadí kameru a potom možu rozposielať "vstupné" domov. Náklady na kameru by sa veľmi rýchlo vrátili.
3.) Ďalšia možnosť je celý blok ohraničiť značkami "Státie povolené len na vyznačených miestach.".
4.) Treba plošne (zmeniť zákon) vyriešiť parkovanie na chodníkoch. Napr. aby parkovanie na chodníku bolo možné iba ak to vyslovene povoľuje dopravná značka.
22. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
o situácii s parkovaním vozidiel na chodníkoch za bytovým domom Gercenova č. 23-27 máme vedomosti. Pre zásobovanie a obsluhu reštauračného zariadenia LIPA a športové zariadenie PENGYM musí byť zabezpečený aspoň jeden prístup.
Ten je zabezpečený z parkoviska nachádzajúceho sa medzi bytovými domami, v ostatných možných prístupoch po chodníkoch sú už osadené regulačné stĺpiky. Tento prístup uzatvoriť osadením ďalších regulačných stĺpikov z uvedeného dôvodu už možné nie je. V zmysle ustanovenia zákona o cestnej premávke môže vodič zastaviť a stáť vozidlom aj na chodníku, avšak za dodržania stanovených zákonných podmienok. Jazda po chodníku vozidlom možná nie je, výkon dohľadu dodržiavania tohto ustanovenia je len kompetencii príslušníkov Policajného zboru. Podľa vyjadrenia Krajského dopravného inšpektorátu práve táto súčasná právna úprava státia na chodníku v zákone o cestnej premávke je nevhodná a neumožňuje obmedziť rozsiahle a neoprávnené parkovanie motorových vozidiel.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
22. september 2020

Erik Schweighofer

Admin, poprosim o opatovne vratenie samosprave, kedze situacia sa zmenila novelou, kde parkovanie je povolene len pri ceste a nie vsade kde necham 1.5m... dakujem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania