Znečistená dlažba

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

V riešení
meno
Ján 21. júna 2017

Silno znečistená dlažba na Primaciálnom námestí rovno pred vchodom do budovy Magistrátu hl.mesta Bratislavy.
Znečistenie je po predajných stánkoch čo boli nedávno na námestí. Kompetentný to majú rovno pred očami. Prechádza tadiaľto stovky turistov denne. a potom si vytvoria obraz o našom meste. Aký posúďte podľa foto. Prevádzkovatelia stánkov by mali zložiť do depozitu čiastku na upratanie stojného miesta. Ak by tak spravili sami, bola by im zložená suma vrátená ,ak nie použila by sa na vyčistenie miesta. Takisto by mali mať povinnosť na zem položiť nejakú fóliu a kartóny aby sa predišlo mastným fľakom.
Chcel by som vedieť či to nikomu z magistrátu hl. mesta nevadí keď denne chodia okolo. Ako potom môže byť zabezpečená čistota v celom meste ?
Tento problém sa v meste opakuje pravidelne.

21. jún 2017

Anonymný užívateľ

Žeby to bol prejav približovania sa Viedni ?
03. júl 2017

Lučenič

Ono je hlavne dlhodobo znečistený celý magistrát a množstvo neschopných a ľahostajných úradníkov.
03. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet.

Postúpili sme ho na príslušné útvary Magistrátu hl. mesta, ktoré sa mu budú venovať.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
03. júl 2017

Anonymný užívateľ

"Útvary sa budú venovať" alebo aj vyriešia ?
04. júl 2017

Ján

Dúfajme že sa tomu budú venovať natoľko , že to bude čo najskôr aj vyriešené a nezostane len pri sľuboch.
A bolo by vhodné aj napísať , kto to bude riešiť menovite.
04. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

pracovníci hlavného mesta Váš podnet preverili. Tvrdenie, že ide o znečistenie z dôvodu prevádzkovania predajných stánkov, sa nepotvrdilo. Ide o bežné znečistenie, ktoré žiadnym spôsobom nezvyšuje riziko úrazu chodcov. Námestie sa pravidelne čistí, v prípade rozsiahlejšieho znečistenia aj čistiacimi mechanizmami.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
16. júl 2017

Ján

Klamete! Mastné škvrna pri lavičkách bola od stánku, ktorý tam stál a na vlastné oči som to videl. Stál som pri ňom. Bolo tam viacej stánkov. Mám na to svedkov.
Ani čistiaci mechanizmus tam nikdy nebol a chodím tade denne. Nikde v meste nechodí žiaden čistiaci mechanizmus. Fľaky sú všade a iné znečistenie. Stačí sa páni kompetentný prejsť občas po meste a nie sedieť v kancelárii.
24. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

hlavné mesto zabezpečilo vyčistenie dlažby na Primaciálnom námestí.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislavy
06. máj 2018

Antoan

Špinavá zamastená dlažba

Na Primaciálno námestí rovno pred magistrátom mesta je silno znečistená dlažba od stánkov v období pri príležitosti osláv 150 .výročia Múzea mesta Bratislavy.
09. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.
O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme a pekný deň


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
09. máj 2018

Anonymný užívateľ

Vážení z Magistrátu, to, čo je nafotené, musíte riešiť až na základe podnetu občana ? Veď tie mastné fľaky máte rovno pri svojej budove ! To vy nevidíte ? Až na základe podnetu občana ho "postúpite vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie.". To snáď nemyslíte vážne ?
12. máj 2018

Antoan

Občania sa starajú o čistotu mesta namiesto úradníkov ,ktorý sedia na svojich zadkoch v kanceláriách a majú špinu pod nosom . Vážený pán primátor mali by ste za to platiť týchto občanov , ktorým záleží na našom meste a nie tých úradníkov čo nerobia dokopy nič a berú platy z našich daní!
14. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý večer,
vo veci Vášho podnetu Vás informujeme, že Primaciálne námestie bolo dôkladne umývané, čistené vodou a vystriekané mechanizmami 23.4.2018. Predmetné námestie sa čistí nielen podľa potreby, ale aj s prihliadnutím na finančné možnosti rozpočtu magistrátu. Naposledy bolo ručne čistené a umývané 11.5.2018.

Ďakujeme za pochopenie a pekný deň



Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava
28. máj 2018

Ján

Stále sú tam pozdĺžne mastné pasy na dlažbe.
28. máj 2018

Tomasko

Jan: A nemaju teraz vymenit celu dlazbu? Ano da sa to aj vybrusit. Ale naco minat na toto peniaze. Jest z toho nejete a ani sa to nesmyka. Alebo Ano?
29. máj 2018

Ján

Tomasko: Ak mate doma špinu a nevadí vám to tak prosím. Ale mi ostatný platíme dane na to , aby bolo napríklad čisté mesto aj dlažba lebo nám nieje jedno kde žijeme.
Keď tam dávajú stánky tak by si mali po sebe aj očistiť a nie aby to za nich robilo mesto. Lenže mesto na to nedbá tak to musí vyčistiť s vlastných teda našich aj vašich peňazí.
Keby mesto nariadilo aby pod stánky museli dať niečo na dlažbu, tak by sa to nestalo. Bohužiaľ stánkárom aj mestu je to jedno.
19. jún 2018

zita

Spinava dlazba na Primacialnom namesti

Prosim vycistit dlazbu na Primacialnom namesti po Jahodovych dnoch. Stav Nedela 11:00 hod. Dakujem.
19. jún 2018

Odkaz pre starostu

Samospráva bola informovaná o aktualizácii tohto podnetu.

Juraj Hurný
[email protected]
20. jún 2018

Ján

CULINARY DAYS. Jahodové dni 14. – 16.6.2018. Po stánkoch opäť zostali mastné fľaky hlavne najväčší pri lavičkách . Po celom námestí sú fľaky rôznych veľkostí. Tento problém sa zase opakuje a Magistrát hlavného mesta nie je schopný prijať opatrenie, aby sa toto znečisťovanie pravidelne neopakovalo.
Zaujímalo by ma či je taký problém prijať nariadenie , aby sa pod stánky umiestňovala ochrana pred znečistením dlažby námestia a takisto aj na iných miestach , kde je tento rovnaký problém.
Pretože sa to opakované čistenie platí z našich daní. Znova a znova sa takto vyhadzujú do vzduchu peniaze daňových poplatníkov. Keď nie sú kompetentný prijať takéto opatrenie a kontrolovať jeho dodržiavanie, tak nech to platia zo svojho. Treba prijať aj osobnú zodpovednosť pre ľudí , ktorý sú za takýto stav zodpovedný.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania