Električka č. 5 - nový typ vozidiel

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Vyriešený
meno
Zuzana 23. júna 2017

Dobry den,

v mene obyvatelov Karlovej Vsi by som chcela poprosit o pridanie modernych klimatizovanych a bezbarierovych vozidiel elektriciek aj na linku c.5 Podla vlastnej skusenosti tuto naozaj dlhu linku (Raca-Dubravka) vyuziva vela ludi, byva rano a okolo 5 nesmierne preplnena + o konforte dlhej jazdy nemoze byt ani rec.

Za zvazenie vopred dakujem
Zuzka

23. jún 2017

Karlovešťan

1. Nových električiek je 60 a ich počet nepostačuje, aby boli vypravované aj na L5
2. Bezbariérovosť je zabezpečená v dĺžke celej trasy, ibaže inými linkami
3. Nové električky nemajú o nič väčšiu kapacitu než tie staré
24. jún 2017

orel skalný

pan Karlovestan nerozumel *** klimatizovanych *** a obtieranie cestujucich je v cene.....v absolutne predrazenej, nefungujucej MHD Bratislava
26. jún 2017

David 1

Radšej s nimi vozia vzduch "klimatizovaný" na L6.
03. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
Dopravný podnik Bratislava obstaral celkovo 60 ks nových nízkopodlažných električiek. Z tohto počtu je v dennej výprave zaručená výprava cca 50 ks, ostatné sú na plánovaných údržbách, resp. sú odstavené po dopravných nehodách. Celková výprava v pracovný deň je 100 električkových vlakov z čoho vyplýva, že v súčasnej dobe nie je možné zabezpečiť celú výpravu novými nízkopodlažnými vozidlami. Do budúcnosti dopravný podnik pripravuje obstaranie ďalších nových vozidiel tak, aby postupne všetky staré vozidlá boli nahradené novými.
Poznamenávame, že cena jednej električky je v súčasnej dobe cca 2,3 mil. EUR, takže je zrejmé, že takúto obnovu nie je možné z finančných dôvodov vykonať naraz.

odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
25. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v súčasnosti premáva na linke 3 (keďže linka 5 je dočasne zrušená) toľko klimatizovaných električiek, koľko len dokážeme vypraviť. Ďakujeme za pochopenie.

odbor marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, akciovej spoločnosti

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania