Vyschnuté stromy

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý
meno
Andelo 25. júna 2017

V Petržalke sa nachádza mnoho novovysadených stromov, ktoré sú už vyschnuté. Niekedy ich aj polievajú, ale je to také proforma. Nepolejú buď vôbec, alebo iba tak symbolicky. Tak, aby sa nepovedalo. Tie stromy určite neboli lacná záležitosť a týmto spôsobom sú vynaložené prostriedky a námaha zbytočné.

17. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Vo veci podnetu, týkajúceho sa vyschnutých stromov na ulici Vyšehradská – Šášovská Vám oznamujeme, že Mestská časť Bratislava Petržalka zabezpečuje zálievku novovysadených stromov a záhonov na plochách, zverených do jej správy počas dvoch rokov po výsadbe. Zálievka sa vykonáva vo vegetačnom období v intervale 2x týždenne v množstve 50l vody na jeden strom a 20 litrov vody na 1m2 záhonov. Polievanie sa realizuje prostredníctvom Miestneho podniku verejnoprospešných služieb, ktorý koordinuje a vykonáva údržbu verejnej zelene v mestskej časti Bratislava-Petržalka. V tomto roku sa zabezpečuje polievanie 181 ks stromov a 325 m2 záhonov v rôznych lokalitách Petržalky, čo je technicky aj časovo veľmi náročné.
Bohužiaľ kvôli veľkému deficitu vlahy sa niekedy stane, že mladé stromy sa napriek polievaniu neujmú, nakoľko v extrémnych horúčavách je výpar z listov väčší, ako dodaná voda.
Vyschnuté stromy budú nahradené v jesennom období 2017.

mestská časť BA-Petržalka
01. august 2017

Andelo

Túto odpoveď som pochopil ako lacnú úradnícku výhovorku. Nie je pravda, že 2 x týždenne a už vôbec nie uvedené množstvo vody. Mám to veľmi starostlivo odpozorované. A čo sa týka extrémnych horúčav, stačí polievať častejšie a väčšie množstvo vody. Stačí len chcieť a nie vyhovárať sa.
18. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Na základe uvedeného považujeme tento podnet za uzavretý.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania