Dosadenie stromov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Devínska Nová Ves

V riešení
meno
Dusan 26. júna 2017

Kedže sa nám už niekoľko rokov vyskytujú úmorné letá, trvajúce aj 3-4 mesiace, často jún-september, často s tropickými teplotami, chcel by som sa spýtať, či by aj DNV nešla tou cestou ako mesto Trnava, ktoré dosadilo, čo najviac stromov, aby mesto ochladilo a osviežilo od sálania betónu:
http://www.trnava-live.sk/2017/05/19/trnava-sa-stala-europskym-mestom-stromov-2017/
V DNV sa vyskytuje množstvo plôch na sídliskách Kostolné, Podhorské, Stred, kde by sa strom ešte dosadiť dal ak by bola vôla tak urobiť a nie len mať podnet čo najrýchlejšie vyriešený spôsobom, že všade sú káble a nedá sa...v Dúbravke sadia aj tam, kde sú káble,dá sa aj to, keď sa urobí podrobnejšia analýza ako by to šlo a hľadá sa cesta ako by to šlo..

28. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujem Vám za Váš záujem o našu mestskú časť a jej rozvoj.
Chcem Vás ubezpečiť, že aj našou prioritou je mať bohatú a zdravú zeleň v mestskej časti. Každý rok dosádzame nové stromy a snažíme sa ozdravovať tie staršie tak, aby nám slúžili čo najdlhšie. Dôkazom je vysadený dendropark za poštou a množstvo stromov na sídliskách aj medzi rodinnými domami. Prioritou našej mestskej časti je práve sadenie stromov a rozširovanie plôch verejnej zelene. O túto zeleň sa však musíme aj starať a preto je dôležité dobre si zvážiť umiestnenie krovín a stromov v priestoroch, kde by v budúcnosti mohli poškodiť súkromný majetok alebo inžinierske siete.


Ing. Tatiana Ledényiová
referent výstavby a ŽP
MÚ DNV
23. júl 2017

Alexander

Nic v zlom ale skor to vyzera v DNV ako keby bolo prioritou MC stromy rubat, ked sa clovek prejde po sidlisku Kostolne otras...dendropark sa realizoval za starostu Mraza pred mnohymi rokmi a tento rok sa nezasadilo nikde nic...staci sa po DNV aj prejst:)

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania