Zdevastovaná nevyužitá plocha - Topoľčianska

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý

Žiadame o posúdenie prípadného využitia tejto plochy

23. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za Váš podnet. O jeho doriešení Vás budeme informovať.

MÚ BA - Petržalka
30. apríl 2021

Miriam

Aké je teda, prosím, status quo?
14. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

V súčasnosti prebieha postupná pasportizácia ihrísk a športovísk s cieľom spracovať informačný materiál týkajúci sa stavu a umiestnenia športových ihrísk vo vlastníctve alebo v správe mestskej časti, ktorý by mal byť podkladom pri tvorbe návrhu koncepcie revitalizácie športových ihrísk. Po ukončení pasportizácie budeme vedieť potvrdiť presný počet „aktívnych” ihrísk vo vyhovujúcom / nevyhovujúcom stave a počet ihrísk, ktoré boli v minulosti uvedené do útlmu.
Mestská časť postupne revitalizuje existujúce verejné športové plochy, ktoré boli aj pred revitalizáciou „aktívnymi” ihriskami s rôznymi športovými zariadeniami (basketbalové koše, bránky, stĺpy na siete, atď.), avšak spolu s dopadovými plochami boli v nevyhovujúcom stave (napríklad basketbalové ihriská na Žehrianskej, Haanovej, Rovniankovej, Ševčenkovej, Lachovej, atď.). Prioritou bude pokračovať v obnove aktívnych športovísk s ich následnou pravidelnou údržbou a až po ukončení uvedeného procesu zvážiť možnosti rozširovania počtu aktívnych ihrísk o ďalšie zo zoznamu neaktívnych športových plôch v tých lokalitách, kde bude o to záujem verejnosti.

Mestská časť postupuje rovnakým spôsobom aj pri revitalizácii verejných detských ihrísk – cieľom je najskôr kompletne obnoviť všetky existujúce aktívne VDI v počte 55 a až potom môže byť v prípade záujmu aktívnych komunít a dostupných finančných zdrojov predmetom diskusie „oživenie“ ďalších VDI zo zoznamu pôvodných 150+, ktoré boli pred rokmi uvedené do útlmu.
V zmysle vyššie uvedeného revitalizácia bývalého Ihriska/športoviska nie je zatiaľ plánovaná.
Kto? Referát investičných činností
Kedy? 2025

Jana Ryzá, referát komunikácie MČ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania