Nový vysoký obrubník na prechode pre chodcov

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Staré Mesto

Vyriešený
meno
Samo Alexander 26. júna 2017

V Bratislave na križovatke Björnsonovej a Povrazníckej po rozkopávke spravili nanovo rovnaký vysoký a štrbavý o obrubník ako tam bol predtým, teraz, v roku 2017 keď inde bez iného dôvodu cielene obrubníky na prechodoch znižujú aby tam nebol schod. Jedna vec je, že na to by malo byť nariadenie, bez ktorého dodržania nemožno danú stavbu skolaudovať. Druhá vec je, že rozmýšľajúcemu človeku aj keď je len robotník by mohlo dôjsť, že ten schod bude problém pre kočíky, vozíčkarov a ťažšie mobilných ľudí či už starších alebo nie. Bezbariérovosť je dobrá pre všetkých, pre niektorých je ale nevyhnutná ak nemajú mať problémy alebo byť ohrození.

27. jún 2017

jajbolina

To myslia vážne? Ak už idú tú časť chodníka opravovať, obrubník by mali znížiť, aby bol bezbariérový. Takto by sa malo postupovať v celom meste.
27. jún 2017

somár rámos

Nemyslíte vy dvá ,že ak chcete robiť niečo poriadne tak dve veci sa naraz poriadne robiť nedajú?
Tak si vyberte.
Myslieť alebo robiť.
Naraz sa to nedá.
Nie sú nakoniec ani financie,aj to oné ,teplo je tu, aj úradníkov jaksi málo ,tak čo furt chcete?
28. jún 2017

AdPo

A ani nehovorím o tom, že to po rekonštrukcií vyzerá, ako by tam niekto hodil granát...celé to v podstate vyzerá ako miesto činu, ktoré je ohradené páskami...a tá nádherná poštová schránka v pozadí iba jemne dopĺňa celkový dojem z tohto miesta.

Ak by bol na fotke človek v moslimskom habite, tak by to vyzeralo ako v Mosule po výbuchu nástražného systému....
06. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, tento stav je po rozkopávke SPP. Ulica a chodníky idú v týchto dňoch do rekonštrukcie povrchov, súčasťou ktorej bude aj zníženie obrubníkov a skrátenie priechodov pre chodcov vysunutím tzv. sloních uší

Radoslav Števčík, starosta Bratislava - Staré Mesto
07. júl 2017

Samo Alexander

Bola to teda zbytočná práca. Predsa pracovníci SPP, ktorí vedia rozkopať a opraviť chodník to vedia (majú vedieť...) spraviť takto alebo aj inak, ako im povie stavbyvedúci. Mohli to teda spraviť rovno podľa projektu rekonštrukcie povrchov, ktorá sa ide robiť. Je to mrhanie časom, peniazmi, prácou ľudí, predlžovanie nepohodlia obyvateľov.
31. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, v rámci rekonštrukcie Bjornsonovej ulice sme zrušili parkovanie aut na chodníku v časti medzi Šancovou a Povrazníckou, cesta a chodníky dostali nový povrch a nové sú aj bezpečnejšie, kratšie a znížené priechody na oboch koncoch tohto úseku, ktoré dostali navyše aj slepeckú dlažbu.

Radoslav Števčík, starosta Bratislava - Staré Mesto
06. august 2017

Samo Alexander

Ďakujem za komunikáciu so Starým mestom a som rád, že to má v tomto prípade dobrý koniec. Len ten betón, ktorý tam nalial SPP a práca ľudí, boli premrhané. Možno sa dalo poslať im stavbyvedúceho od P&B, ktorí to potom myslím robili aby tu rozkopávku zavreli tak, že by už v rámci možností pripravili tento finálny stav. Nevznikli by tieto naše negatívne emócie....

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania