Dvojitá plná čiara

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Neriešený
meno
Majo 15. mája 2013

Dobrý deň,
tento problém sa týka dvojitej plnej čiary. Šofér ,ktorý by rád odbočil smerom z parkoviska doľava, nemôže pretože mu to zakazuje vodorovné značenie. Na mieste chýba aj príkazová značka odbočenia vpravo. Uvítal by som ak by sa vodorovné dopravné značenie zmenilo na prerušované aby sa dalo odbočiť z parkoviska aj doľava. Vodiči aj tak toto značenie ignorujú. Osobne si myslím, že tento úsek je prehladný a nevidím dôvod prečo by na tomto mieste malo byť zakázané odbočiť doľava.

17. máj 2013

odtrhnuty vagon

to iste mamateyova-sustekova pred svetelnou krizovatkou
20. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
uvedená komunikácie je v správe hlavného mesta SR Bratislavy, nie mestskej časti Petržalka. Podnet preto spadá do kompetencie a zodpovednosti hlavného mesta.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk

22. máj 2013

expert

ked uz ideme hladat taketo krizovatky, resp. vyjazdy z parkoviska, tak aj lidl na jiraskovej. tam sice kedysi bola tabula s prikazanym smerom vpravo, ale daky dobrak ju demontoval. rozhodne to konstatovanie neriesi dany problem :)
22. máj 2013

Majo

vedenie kancelarie starostu s tymto fakt nic nema co urobit:D
31. máj 2013

Majo

Nic sa nemeni. Mohol by to admin poslať ku kompetentnejsim .Dakujem
31. máj 2013

razdvatri

A ani sa nezmeni... Je to tak roky a dalsie roky to tak bude
31. máj 2013

Admin Bratislava-západ

Dobrý deň, podnet sme na odporúčanie pani Podmajerskej zaslali na Magistrát hl. mesta, očakávame vyjadrenie jeho pracovníkov.
31. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Bol odoslaný príslušným odborným útvarom na posúdenie. Zmenu dopravného značenie však nemôže urobiť správca komunikácie, (v tomto prípade hlavné mesto) sám. Ak sa prijme podnet na zmenu, musí byť vypracovaný projekt organizácie dopravy v náväznosti na okolitú situáciu a takto musí byť posúdený v odbornej komisii a schválený aj so súhlasom Krajského dopravného inšpektorátu Policajného zboru SR.

Mgr. Marek Papajčík
referát vzťahov s verejnosťou
Kancelária primátora hl. mesta SR Bratislavy
04. jún 2013

)

Ak vodič nechce prejsť z parkoviska cez dve plné čiary a riskovať pokutu, tak mu stačí odbočiť doprava a otočiť sa:
- hneď za teplárňou (naviac 140m jazdy) http://goo.gl/maps/Oaxa2
alebo
- na najbližšom parkovisku vľavo (naviac 120m jazdy) http://goo.gl/maps/PBCiH
alebo
- na najbližšom parkovisku vpravo (naviac 320m jazdy) http://goo.gl/maps/tnZPX
04. jún 2013

expert

legalne moznosti su, len preco by mali ludia chodit o 140 m viac, ked sa to da hned svihnut dolava??? tu nejde o to, ze sa to neda, ale ze ovce su lenive ist v sulade s predpisom a jazdit nieco navyse. nedajboh si este cuvnut, otocit sa a znova davat prednost.
04. jún 2013

Majo

neviem o akych ovcach sa tu bavime. Tu ide len o to ze naco nieco komplikovat ked sa to da spravit jednoduchsie. Uplne prehladna krizovatka na ktorej by sa dalo pekne bez porusovania pravidiel cestnej premavky. ): asi v tejto lokalite nebyvas lebo tie alternativy co si dal su akurat tak zbytocne.
05. jún 2013

expert

O ovciach, ktore miesto toho aby dodrziavali zakon, hoc aj nezmyselny, tak za kazdu cenu ho porusuju a odovodnuju si to prave tym, ze aj tak je to nezmysel...

V tomto momente su karty rozdane tak, ako su a je tam plna dvojita. Pokial s tym nikto nic nespravi, tak bud budem porusovat zakon, alebo budem jazdit o krizovatku dalej hoc je to zbytocne, ale v sulade so zakonom.

O nic ine tu nejde len o dodrziavanie zakladnych pravidiel cestnej premavky. A pokial toto slovaci nepochopia, poriadok tu nikdy nebude. A iluzie o tom, ze bude som stratil tak pred desiatimi rokmi.

A o prehladnosti toho miesta sa da tiez polemizovat, kedze vychadzas spoza budovy, davas prednost z oboch smeroch a auta z pravej strany vychadzaju spoza zatacky. Netvrdim, ze sa uvedenym miestom neda prejst bezpecne, ale pre mnohych je to komplikovane uz teraz, ked idu z parkoviska vpravo.
05. jún 2013

(-

Možno tam je dvojitá čiara aj preto, aby autá prichádzajúce od Kauflandu neodbočovali na to parkovisko. Ak tam v strede zastane auto, ktoré dáva prednosť protiidúcim, tak to môže robiť kolízie s ďalšími autami vychádzajúcimi zo zákruty. Ale to je len moja domienka.
27. august 2013

Majo

dobrý deň,
vodorovné dopravné značenie dodnes nie je zmenené, takže to patrí do sekcie neriešené.
23. máj 2019

Martin Uváček

Vyzerá to, že nejaká prerušovaná čiara tam bola spravená.
02. október 2021

Martin Uváček

Podnet neriešený. Treba ho aktualizovať o súčasné stanovisko magistrátu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania