Podpera nefunkčná a strom sa neujal

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený

pri jednej lipe je už len torzo podpery, ktorA je už len na škodu neplní svoju funkciu a kúsok odtiaľ je zase lipa, ktorú vysadili tento rok, ale nebola zavlažovaná, tak svoj boj mala vopred prehratý, už je na nej len zo desať zelených listov.

17. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Mestská časť Bratislava-Petržalka zabezpečuje zálievku novovysadených stromov 2 vegetačné obdobia po výsadbe. Polievanie sa realizuje prostredníctvom Miestneho podniku verejnoprospešných služieb, ktorý koordinuje a vykonáva údržbu verejnej zelene v mestskej časti Bratislava-Petržalka. Zálievka mladých stromov a záhonov sa vykonáva vo vegetačnom období v intervale 2x týždenne v množstve 50l vody na jeden strom a 20 litrov vody na 1m2 záhonov.
Predčasné opadanie listov, spôsobené nadmernými horúčavami najmä u mladých novovysadených stromov je spôsobené tým, že drevina sa takto bráni nadmernému výparu, ku ktorému dochádza práve z listov. Keďže nemá ešte dostatočne rozrastený koreňový systém a preto nemôže v horúcom počasí doplniť dostatok vody, reakciou býva zhodenie listov. K takejto situácii môže dôjsť aj vtedy, keď je vlahy dosť, ale je veľmi horúco a výpar je väčší, ako dodaná voda. Často sa stáva, že koncom leta alebo po ochladení vyrastú zo zásobných pupeňov nové listy, ktoré potom opadnú až pred zimou.
Nefunkčné koly pri staršom strome budú odstránené.


Mestská časť BA-Petržalka
18. august 2017

Peter

nakoľko si čerpám dovolenku a trávim viac menej celé dopoludnie s deťmi vonku počas 14 dni som nestretol nikoho kto by ten strom polieval, takže klamete, ak tvrdite, že ho zalievajú. 2 x do týždňa vysypú smetné koše nič viac.
21. január 2018

Peter

Podpera je odstránená

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania