Chýbajuca zastávka pri Riviére

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Uzavretý
meno
Ján 05. júla 2017

Linka č 33, ktorá ma konečnú na Riviére, tu nemá zriadené nástupište, ako je to na iných konečných zastávkach. Ľudia, ktorí prídu autobusom č. 28, 29 a vystúpia na Riviére, musia ísť kus na zastávku na Molecovu ul. čím tam aj zaťažujú priechod pre chodcov namiesto toho, aby mohli hneď nastúpiť na Riviére. Nemala by tam byť konečná zastávka, ale iba zastávka. Nakoľko sa trať č. 33 dá prejsť v oboch smeroch za cca 15 až 20 min., tak netreba dve konečné, ale jeden okruh s jednou konečnou. Odľahčí to priechod pre chodcov aj križovatku Karloveská - Molecova. Je to jednoduché riešenie, ktoré spočíva v osadení tabuľky zastávka Na Riviére a smetného koša, keďže je tam už konečná zastávka, nie je čo riešiť.

06. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet. Myšlienka na pohodlný prestup „pri Riviére“ je dobrá. Avšak v uvedených miestach nie je možné zriadiť zastávku a zabezpečiť bezpečný nástup/výstup cestujúcich, kvôli križovaniu s ulicami Lykovcová a Na Riviére a výjazdu vozidiel záchrannej služby, ktorá má v uvedenom mieste stanovisko.
Problematiku bezpečného a pohodlného prestupu rieši projekt rekonštrukcie Karloveskej radiály, ktorý je spracovaný a do realizácie by mal ísť v roku 2017/18. Bude sa jednať o prestupnú zastávku v súčasnej polohe električkovej zastávky Molecova s peším prístupom aj od zastávky Vodárenské múzeum.


odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
16. júl 2017

Ján

Hľadáte stále iba dôvody na to aby ste nemuseli niečo riešiť! Cestujúci, ktorí vystupujú na zastávke Vodárenské múzeum linka č. 28 a 29 a idú na zastávku Molecova sa taktiež križujú s ulicami Lykovcová a Na Riviére a s výjazdom vozidiel záchrannej služby, takže podľa vášho vyjadrenia je taktiež ohrozená bezpečnosť a teda nesiete za to zodpovednosť.
Keby bolo nástupište pred Tatra bankou tak by nebol nikto ohrozený a výjazd sanitiek by bol bezproblémový. Výstupište by mohlo ostať tam kde je.
08. august 2017

Michal K.

toto som navrhoval uz pre mnohymi rokmi, rovnaka odpoved. neda sa.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania