Parkovanie pri fontáne

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

V riešení
meno
Ibolya 07. júla 2017

V posledných týždňoch registrujem zaparkované autá pri fontáne buď pri stene budovy zo strany fontány alebo v blízkosti nej. Myslím si, že tam autá nemajú čo robiť, veď vedľa je parkovisko. V okolí fontány je veľké priestranstvo kde sa deti hrávajú alebo bicyklujú. Ale tomu je už asi koniec lebo pravdepodobne padne za obeť parkovisku. Správca kultúrneho centra fontána hodlá iniciovať vybudovanie parkoviska. Tak to ma šokovalo. Musí však pravdepodobne požiadať Miestny úrad v Dúbravke o povolenie. Alebo už ho má? Pýtam sa teda aká je pravda o plánovanom parkovisku ktoré by zase ukrojilo kus z voľnej plochy, resp. o parkovaní pri fontáne. Nestačí že autá zabrali chodníky?

12. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Problematike parkovania sa venujeme aktívne v celej našej mestskej časti BA-Dúbravka. Snažíme sa hľadať čo najviac nevyužívaných plôch, kde by sme vedeli rozšíriť možnosti parkovania pre vozidlá. Dôvodom je jednak neustále narastajúci počet áut ale predovšetkým chceme v čo najväčšej miere zabrániť vozidlám, aby parkovali na chodníkoch pre chodcov. V danej lokalite máme v pláne viacero alternatív ale samozrejme konečné rozhodnutie prijmeme s ohľadom na okolie ako aj deti hrajúce sa v okolí denného centra Fontána. Problematiku Parkovania zastrešuje zástupca starostu Mgr. Ľuboš Krajčír.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
16. júl 2017

Ibolya

Ďakujem MÚ Dúbravka za reakciu chyba je len v tom, že sme sa nič nedozvedeli a už len musíme dúfať, že aj peši chodiaci sa považujú za obyvateľov Dúbravky nie len majitelia áut. Mňa však trápi naivita vedenia Miestneho úradu ktoré si myslí, že keď bude zaberať plochy -
samozrejme peši chodiacim - vodiči nebudú parkovať na chodníkoch. Všimla som si, že vodiči sa neradi zaraďujú vedľa seba. Vyhľadávajú samostatné voľné miesta, nech majú koľkokoľvek parkovísk. Podobne ako na Fedákovej 2, 3, zo strany Saratovskej aj keď bolo miesto na malom parkovisku (pri hlavnej ceste) vodič zaparkoval na chodníku. Možno by kompetentní z Úradu mali viac chodiť peši lebo iba tak môžu zhodnotiť situáciu v parkovaní.
17. marec 2018

Ibolya

Nadväzujem na môj podnet v okolí Fontány. Zatiaľ sme sa nedozvedeli ako naloží MÚ s plochou v okolí Fontány ale to neprekáža majiteľom áut, oni aj tak parkujú kde sa im zachce lebo vedia že sa im nič nestane. Už asi 2 týždne vidím auto zaparkované tesne pri Fontáne s mimobratislavskou poznávacou značkou (RS) a to neprekáža ani polícii ktorá ho musí vidieť denno-denne (veď tam sídli). Môžete zariadiť aby ho odtiaľ odstránili? Prečo políciu nevidieť aj na chodníkoch, na ulici? vyzerá to tak, že ani neexistuje. Prečo sa neukážu niekedy vo vnútrobloku pri Saratove kde autá veselo parkujú celý deň. Urobili si z okolia Slovenskej sporiteľne parkovisko, oznámila som to polícii len nie som si istá že zareaguje (toto len na doplnenie).

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania