Smetné koše na Farského - električkovej zastávke

Zodpovednosť za riešenie: Dopravný podnik Bratislava, a.s.

Vyriešený
meno
Cyril Menus 07. júla 2017

Dobry den, v okoli el. zastavky Farskeho je velky neporiadok, ktory sa neustale obnovuje. Uz aj na tejto stranke bolo viac podnetov co riesia neporiadok na kolajisku aj v okoli zastavky (foto1_7.7.17). Mnozstvo spakov a flias od napojov. Na danej zastavke su dva sive smetne kose, ktore su podla mna dost neviditelne a ani sa neplnia. Navyse jeden, ktory je v smere do Petrzalky je uplne na konci zastavky, kade ludia vobec ani nechodia, iba ak by sofer elektricky vystupil a chcel nieco vyhodit. Na zaciatku zastavky asi v maji pribudol jeden cierny kos (foto2_4.5.17) asi za pol dna bol plny, ale potom asi do tyzdna zmizol. Podobny ukaz nastal o par tyzdnov aj na zaciatku zabradlia do petrzalky ale ten potom zmizol asi za 3 dni. Co sa s nimi stalo? Preco tam nie su ked ich ludia vyuzivali?

08. júl 2017

jajbolina

Bohužiaľ na Farského by mali vyriešiť viacero problémov. Roky sa hovorí o podpore MHD, nerobia sa ale profesionálne kroky k jej podpore:
https://imhd.sk/ba/doc/en/16458/Preco-sa-cestujucim-nepaci-prestup-na-Farskeho
13. júl 2017

Peter

špaky to je epidemia po celej bratislave ale IvoN, napisal ze skutok sa nestal ze to vsetko cistia, tak asi si vymyslame.
25. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ďakujeme za podnet!
Dopravný podnik Bratislava čistí zastávky Farského každý pracovný deň, v rámci údržby vykoná aj vysypanie smetných košov. Na každej zastávke Farského má DPB, a.s. jeden smetný kôš, o ktorý sa staráme. O inštalácii iných smetných nádob nemáme informáciu. DPB, a.s. zaznamenal v poslednom období niekoľko podnetov na znečistenie okolia zastávky Farského, rozhodli sme sa preto v tejto veci osloviť MČ Petržalka, ktorá by mala riešiť priľahlú trávnatú plochu s Magistrátom hl. mesta, nakoľko ten je vlastníkom pozemku.

odbor marketingu a komunikácie
Dopravný podnik Bratislava, a.s.
09. september 2018

Martina

Farského - smetný kôš pri automate na lístky

Vedľa automatu na cestovné lístky chyba kôš na smeti. Automat každému kupujúcemu vytlačí veľké potvrdenie, ktoré následne nie je kam odhodiť (vlastne by bolo ideálne, keby sa pýtal či si kupujúci prosí potvrdenku, tak ako sa pýtajú bankomaty).

Polka tých lístkov potom skončí v okolí automatu a rozfúkaná po okolí.

Kôš na smeti hneď vedľa automatu by prospel. Áno, niekde na zastávke kôš je, ale jednak býva plná a tiež ľudia sú leniví.
25. november 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
po dlhodobom preverení situácie konštatujeme, že neporiadok v okolí zastávky sa žiaľ vyskytuje opakovane. Na zastávke sme osadili kapacitnú smetnú nádobu, avšak do svedomia ľudí vstúpiť nedokážeme, za čo sa ospravedlňujeme a ďakujeme za pochopenie.

odbor marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, akciovej spoločnosti
27. november 2019

Cyril Menus

dobrý deň, prosím vás vy píšete z budúcnosti???? ja tu žiadny velkokapacitny smetny kôš nevidím. prosím vás, napíšete mi kde ho mám hľadať? a v minulom príspevku ste písali že denne vysypate a upratujete zastávku aj koľajisko, podľa mňa keď sa pozriete aké smeti sa tam povaľujú, hneď vám bude jasné že sú tam mesiace a nie pár dní.
27. február 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pripájame fotky kapacitných košov. Ďakujeme za pochopenie.

odbor marketingu a komunikácie Dopravného podniku Bratislava, akciovej spoločnosti
27. február 2020

Cyril Menus

Dobrý deň, tie veľkokapacitné smetné koše ktoré ste teda mysleli, sú už na fotke z júla 2017 a spomínam ich tam že jeden je fakt zle umiestnený - mimo pohybu ľudí. Doplním len, že stále je tam veľký neporiadok, a podľa reakcií Magistrátu a DPB to zjavne tak ostane. Tie isté smeti sa tam váľajú mesiace, a so smetnymi košmi ste zjavne spokojný. To že sa denne zastávka upratuje je klamstvo - odpadky pohodené na zastávke a v jej okolí sú ignorované.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania