Bezdomovci

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení

Dobry den prajem, odkedy sa otvoril utulok na Mytnej pre bezdomovcov, ulica racianska od racianskeho myta az po kraskovu je plna srmadlavych bezdomovcov. Vysedavaju a vylihuju na lavickach a zneprijemnuju zivot slusnym ludom. Po niekolkych telwfonatoch na mestsku policiu sa aj tak touto cestou neda bic vyriesit kedze maju zviazane ruky. Preto vas ziadam o urgetne vyriesenie hoci aj novym VZM.

20. máj 2013

roman

Boli ste niekedy v Indii? Tam sa takto poflakuju po uliciach kravy. Robia si co chcu, nikto sa ich ani len nedotkne, pretoze su posvatne... Myslim si, ze nasi spinavy a smradlavy bezdomovci su tiez posvatni. Volat na nich policiu nema absolutne ziadny vyznam, pretoze policajti nevedia co s nimi maju robit. Su to ludia v nudzi, ktorym vyhovuje ich zivotny styl, pri ktorom su v podstate uplne nepostihnutelni. Potrebu robia kde sa im len zachce. Je im jedno ci je to vedla detskeho ihriska alebo niekde na travnik.
21. máj 2013

Jrka Putzova

som presvedcena, ze bezdomovcom sa nikto nestane zo svojho vlastneho presvedcenia, ale skor z nestastnych suvislosti, ktore cloveka napokon obrali o dom. Nikto nim nie je rad a kolkokrat je lavicka tym poslednym domovom alebo utociskom alebo komunikacnym "centrom". Byt bezdomovcom je velmi kruty udel. Clovek straca postupne vsetky ludske dostojnosti, a preto trebars robi potrebu, "kde sa mu zachce". On nema "na vybranu", ale je to jeho posledna stanica. Nevidavame bezne muzov robit potrebu pri okrajoch ulic alebo pri krikoch? Pristanu autom a uvolnia sa. A to nie su ani bezdomovci. Status bezdomovca je zrkadlom nasej doby a "vydobytok" nasej spolocnosti. Ako vznikli? Nad tym sa treba zamysliet. Za stareho rezimu neboli. Preco asi? Kde sa urobila chyba? Nesudme hned a lahko, ale tuto otazku musim riesit vsetci, lebo sa to obrati jedneho casu proti nam. Chcem byt objektivna. Preco ich maju zapadne krajiny po menej a preco my ich mame viac, az nam robia problemy??..... napriek tomu poskytnite nam, ludom viac laviciek, ako bolo kedysi, a ked si myslite, pani starostovia, ze nam ich musite uberat, pretoze ich obsadzuju bezdomovci, tak sa treba nad tym este inak alebo viac zamysliet alebo poradit sa s inymi krajinami ako tento problem riesia.
Dakujem pekne.
Verna obcianka Noveho Mesta alebo jednoducho Bratislavy
21. máj 2013

Anonym

asi tak to nebyva vzdy ich chyba ze su na ulici
22. máj 2013

miro

Dobry den praje, zjavne tento moj podnet na temu bezdomovec nie je posledny. Avsak zastupcovia nasej mestskej casti zjavne pred tymto problemom zatvaraju oci. Preco uz nevidiet pana starostu tak cca od zaciatku jari v parku na Racianskom myte? InokedY som ho tam stretaval s detmi pravidéne cez vikend. No mozno aj jemu vadi aktualny stav. Poslanci mestskej casti si plateni z nasich dani tak nech k danemu problemu tak pristupuju. A pristup mestskej policie? Ziadne kompetencie, vsetci tvrdia ze maju zviazane ruky, bla, bla, bla. A potom sa moj 5 rocny syn musi pozerat na to ako sa pri pieskovisku preźieka polonahy bezdomoc. Toto nie je verejne pohorsenia? Toto chceme aby nase deti videli?
24. máj 2013

Barbara

Pani Verna obcianka Noveho mesta, mozete si ich vsetkych nastahovat k sebe domov, zivit ich, podporovat a hladkat po hlave, ved oni za to nemozu, za to moze system, stat, ktokolvek.... Preco to vzniklo? Pretoze za komunistov bola dobrovolna nezamestnanost a asocialnost trestna. PRETO! Dnes je jednoduchsie sa cely den nadajat krabicakom. Ved nejak bolo, nejak bude...
29. január 2014

Marek Tettinger

Pekný deň,
nie je možné niekomu zakázať sedieť na lavičke len preto, že je bezdomovec. Rovnako nie je možné niečo také zakázať prostredníctvom VZN, ako to navrhuje autor podnetu.
29. január 2014

Odpoveď samosprávy

Pekný deň,

nie je možné niekomu zakázať sedieť na lavičke len preto, že je bezdomovec. Rovnako nie je možné niečo také zakázať prostredníctvom VZN, ako to navrhuje autor podnetu.

Marek Tettinger
hovorca BANM
30. január 2014

roman

Pan Tettinger, ja osobne si na lavicky nesadam z dovodu aby som nieco nechytil po tychto bezdomovcoch. Ich hygienicke navyky su nulove.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania