Šikmé parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Uzavretý

Už viac ako ďesaťročie sa domáhame šikmého parkovania na Budaťínskej ulici 53-59 ktorým by sa zvýšil počet parkovacích miest z doterajších cca 36 na dvojnásobok!!!Kedy sa konečne dočkáme zmeny?

20. máj 2013

Peter

jasne treba zabrat chodnik aby ste mohli parkovat sikmo, chudaci...alebo zruste ihrisko, postavte krasne parkovisko. naco je nam zelen, naco chodniky vsak auta musia kde parkovat.
20. máj 2013

peter pan

zadavatel tomas to myslel tak, ze na obrazku vpravo sa bude parkovat sikmo a ostane este prejazdna cast pre oba smery jazdy :D
20. máj 2013

Peter

takze jedno sikme parkovanie? tym sa zrusi jedno pozdlzne (lebo by neostal priestor na cestu. a vysledok bude rovnaky...
20. máj 2013

Tomas8111

Ostalo by aj pozdlzne,kedze kedysi sa stavalo aj na tej trave a po lavej strane pozdlzne a nikomu to neprekazalo a bolo tam miesto aj na bezproblemovy prejazd. a bolo to v poriadku.a co sa tyka tej zelene tak to Vam nevadi ze namiesto povodneho ihriska tu postavili toto "krasne ihrisko"z UMELYM TRAVNIKOM??to uz je v poriadku??
20. máj 2013

Peter

stavalo by sa na trave, to bol klinec teda. stavalo by sa na trave...toto nepotrebuje dalsi komentar...vyrubeme stromy aby sme tam mohli parkovat este nie?! vsak za chvilku nam do petrzalky vrazia 4 prudovku to bude uzasne, vivat autoslava
20. máj 2013

Tomas8111

Vy viete citat? Pisal som ze sa stavalo aj na trave,nie ze by sa malo stavat na trave!A mymochodm na tom kusku travy su neni ziadne stromy,tie stromy prerastaju zo skolskeho ihriska a nikto tu nehovoril o ich vyrube neviem kde ste nato dosiel.A pokial nepoznate detajlnejsie tuto problematiku tak sa k tomu radsej nevyjadrujte lebo si stoho vyberate iba to co vy chcete!
20. máj 2013

Peter

a to je podla vas idealne stat na trave s autom? zaparkovat svojho plechoveho tatosa na trave, to sa mi snazite napisat ze parkovanie na trave je vlastne v poriadku? MiMOCHODOM, to akoze ked na trave nie su stromy tak sa tam moze parkovat? zijem v petrzalke dlho viem aky tu je problem s parkovanim, ale to neznamena ze sa koli tomu bude nicit verejna zelen alebo obmedzovat ludom pohyb po chodniku. najvacsi problem je v tom /a to vidim aj pred nasim domom/ ze ludia musia mat auto zaparkovane v obyvacke, teda hned pri vchode. inac je zle. lezu autom na chodnik, jazdia po trave a podobne len aby to mali 1-2 kroky do vchodu. tiez mam auto ale parkujem ako clovek a nie ako zviera.
20. máj 2013

Tomas

Kto tu hovori o parkovani na trave prosim Vas?Kde ste to precital ze Vam pisem ze parkovanie na trave je v poriadku??Ja som sem dal namet na spravenie sykmeho parkovania pre auta a ked sa tam spravy sykme parkovanie tak nebudeme muset jazdit po chodnikoch ani trave ani parkovat na trave!Nemusim mat zaparkovane auto pred domou ani pod oknom ale kapacity petrzalky jednoducho nestacia na taketo mnozstvo aut ktore kazdorocne narasta a lepsie to nebude a aj stavba parkovacich domov bude na ukor zelene kedze kazda nova stavba je na ukor zelene!Su nato tabulky kolko m2 zelene sa musi nahradit pri stavbe novou zelenou a to je prave starost kompetentnych a preto je tu aj tento namet aby sa k nemu vyjadrili popripade navrhli mozne riesenie!!
22. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
vybudovaniu šikmého parkovacieho státia na Budatínskej ulici č.53-59 v mieste trávnatej plochy, pri oplotení areálu základnej školy, sme sa už venovali.
Na predmetnom pozemku sa nachádzajú energetické siete – dva kusy NN vedenia a 1 kus VN vedenia. Vybudovanie spevnených plôch si vyžaduje ich ochranu uložením do samostatných chráničiek s osadením manipulačných šachiet, alebo úplnú prekládku týchto sietí. Projekt realizácie je teda vysoko finančne náročný, čiastka z rozpočtu mestskej časti ešte nebola za daným účelom nikdy vyčlenená.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
28. máj 2013

Dusan

Byvam tam tiez a podla mna nie je problem tam dat zamkovu dlazbu a je vsetko vyriesene a da sa parkovat sikmo. Takto sa to riesi vsade inde. Pravda ze tam nie su ziadne stromy a ten kus na nic nesluzi a pomohlo by to parkovaniu, nakolko je to teraz zahustene futbalistami a fanusikmi. ALEBO aspon namalujte biele parkovacie ciary aby sa disciplina parkovania zlepsila v tej malej slepej ulicke kde sa nachadza vyse 160 bytov a miest na parkovanie tak 60.
28. máj 2013

petrzalsky gafor

dusan, takychto slepich uliciek je po petrzalke habadej. disciplina parkovania pristahovalcov nulova, aut stvornasobne viac ako parkovacich miest, kedze treba mat aspon 2 auta v rodine, pripadne parkovat s firemnym tragacom rovno pod oknami...
28. máj 2013

Dušan Oravský - Všestranko o.z.

Som cez 30 rokov v petrzalke a narodil som sa tu, disciplina je jedna vec, a ostatne veci druha. V mojom prispevku nejde o pocet aut na rodinu ci parkovanie rovno pod domom ci veci ktore pisete typu " slepych uliciek je v Petrzalke vela" to ano je ich vela avsak prestahovane ihrisko Iskry Petrzalka z Matadoru je tu iba jedno a to sem prinasa mnozstvo dalsich aut ako futbalistov tak fanusikov, toto sa najskor inych spelych uliciek netyka.
25. júl 2013

kvet lotosa

Dušan má vo všetkom pravdu! Ako sa hovorí kde je vôľa tam je cesta. V prenajatých bytoch bývajú po štyroch a viac prisťahovalcov a každý má svoje auto. Domáci sú potom pri parkovaní na vedľajšej koľaji.
27. október 2014

Dušan Oravský - Všestranko o.z.

Dobrý den vidim ze tento podnet je v štádiu "V riešení" ak ano, viete mi napisat ci boli vyclenene financne prostriedky a kedy sa azcne s realizaciou? . Podobne siknme parkovanie ma vedlajsia paralelna ulica rovnako na Budatinskej bez problemov vyriesene zamkovou dlazbou. Ktora sa da kedykolvek vybrat a ak treba opravit kable tak opravit a nazad polozit. Vdaka za odpoved, Dusan
05. marec 2015

Dušan Oravský - Všestranko o.z.

Článok z Petržalských novín. Určite je super, že sa športu darí a štadióny/ihriská sú plné, rovnako investície do renovácie prichádzajú. V tomto prípade ihriska na Budatínskej však treba brať do úvahy konečne aj názor a hlas obyvateľov všetkých dotknutých domov, okrem stratégie MČ a MŠKI. Ako sme písali vďaka tomuto štadiónu je dopad na obyvateľov nasledovný: veľmi silné osvetlenie do noci, permanentný hluk od hráčov, trénerov, divákov (video k dispozícii), nadávky ako novodobý výchovný prostriedok, odpadky, veľmi zlé parkovanie...podnety na www.odkazprestarostu.sk sú podané dávno. Zatiať nebolo vidno zmenu. V článku popísaná ďalšia stratégia proglém ešte prehĺbi. Navyše je možné že ihriská začnú využívať aj obyvatelia okrem hráčov...+/-.
05. máj 2015

Tomas

Vzhľadom na stále omielanú finančnú náročnosť vybudovania šikmého parkovania by mohol svoj podiel na vybudovaní šikmého parkovania zvážiť aj samotný aktér tohto krásneho projektu ktorého napadlo napchat ihrisko medzi paneláky. Každý vidí iba jednu stranu mince a tou je krásne ihrisko. Nikto nevidí (lebo nechce) to ako sa výstavbou ihriska znepríjemnil život ľudom na Budatínskej ulici.Nikto nerozmýšľa nad tým kde budú dotiční hráči a tým pádom aj obyvatelia parkovať, že nikto sem z neba nespadne ale príde autom. Prečo sa namiesto plánovaného polyfunkčného objektu so sprchami šatnami a wc nevybuduje parkovisko? Lebo o to nikto nemá záujem.
07. máj 2015

Dušan Oravský - Všestranko o.z.

Neskutočná arogancia šoférov - návštevníkov, hráčov ihriska. Spôsob akým neefektívne parkujú a odstavujú svoje autá. Už aby bola zavedelá parkovacia politika a rezidenčné parkovanie . https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/13072/zvysenie-poctu-parkovacich-miest-o-40-na-budatinskej
07. máj 2015

Tomas

Myslim že veľa by vyriešilo aj zákaz vjazdu okrem obyvateľov.
08. máj 2015

Tomas

Vlastne nic by sa nevyriesilo kedze to nema kto skontrolovat.Cize priznavam ze moj predchadzajuci poznatok je neopodstatneny
04. marec 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v príprave je zazónovanie Lúk a vyznačenie parkovacích boxov - parkovanie už bude možné len v nich. Po zverejnení projektu prinesieme viac informácií.
Kto? Referát statickej dopravy
Kedy? 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Bratislava-Petržalka
13. apríl 2023

Tomáš

Dobry den,
V prispevku sa riesilo vybudovanie novych parkovacich miest. Predpokladam ze vyznacenim sa iba zlegalizuju uz jestvujuce parkovacie miesta a neskorsim nastupom pass budeme platit za sluzbu ktora nam nebude k dispozicii.
Dakujem
30. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po preverení u kolegov nie je vyznačenie šikmých miest efektívne.

Ak by šikmé PM zasahovali do chodníka, tak by šírka cesty vyhovovala na jednosmerku. Táto ulica je však slepá a obojsmerná.

V podnete je spomínaných 36 parkovacích miest, podľa máp na Googli však stojí na mieste vyše 80 vozidiel. Pri šikmom parkovaní by sa číslo pohybovalo okolo 50.
Kto? Referát dynamickej dopravy
Kedy? október 2023

Dávid Pavlík, referát komunikácie MiÚ Petržalka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania