Lanovka na Kolibe

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý
meno
Eva 23. júla 2017

Dobrý deň,
boli sme s vnúčatami na Kolibe a prekvapilo nás, že zľavu na lanovku 1,- € majú len dôchodcovia nad 70 rokov. S takouto kategorizáciou dôchodcov sme sa zatiaľ nikde na Slovensku nestretli. Majú to tam ako cenník, hoci na https://kidstown.citylife.sk/vylet/sedackova-lanovka-zelezna-studnicka-kamzik je cena pre seniorov 2,- €.
A koľko už len môže byť tých dôchodcov nad 70 rokov, ktorí by sa chceli štverať na takúto lanovku ? :-)
Pri pokladni bolo napísané, že lanovka patrí pod Nové mesto, tak Vás chcem poprosiť, aby ste sa nad touto "výnimočnou" zľavou zamysleli.
Ďakujem. Eva T.

27. júl 2017

Antoan

Je to pravda. Robia si z ľudí srandu. Všade inde je zľava od 60 r. a aj polovicu z ceny! Na nižšiu cenu sa dá prilákať viac zákazníkov a teda aj zvýšiť zisk. No to by museli kompetentný viac rozmýšľať !
Ďalej som si všimol, že budova lanovky pomaly chátra. Treba tam robiť aspoň údržbu a nie nechať tu budovu zase chátrať ako je u nás zvykom.
27. júl 2017

Ján

Aj okolie a tá rozpadnutá časť budovy susediaca s lanovkou je odstrašujúca a nebezpečná zároveň.
03. október 2020

Martin Uváček

Situácia sa nezmenila, podľa cenníka sú dôchodcovia stále ľudia nad 70 rokov. Niekto z miestnej časti nové mesto by mohol po troch rokoch na tento podnet aj odpísať.
07. október 2020

Ján

Aký pán taký krám . čo k tomu dodať.

Prosím o preposlanie podnetu Novému mestu.
19. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za váš podnet. Podnet bol zaslaný na správcu EKO podnik VPS. Čakáme na odpoveď.

Kancelária starostu
26. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Podľa vyjadrenia EKO podniku VPS dôchodcovia nad 70 rokov majú zľavu 100% počas soboty a nedele. Pracovný deň ako je štvrtok a piatok majú cenu spiatočného lístka za 2 eura (normálny spiatočný stojí 5,50,- eur). Dôvod je ten, že počas víkendu chodí na lanovku viacej ľudí a lanovka ide častejšie. Cez týždeň ide lanovka v určitých časových intervaloch nakoľko na ňu chodí menej ľudí. Ak by mali dôchodcovia zadarmo aj štvrtok a piatok vznikali by väčšie náklady na elektrinu. Tento systém je dlhodobo nastavený pričom sa bralo do úvahy, že starší ľudia nad 70 rokov už pravdepodobne nepracujú ako dôchodca vo veku 62 rokov, ktorý ešte pracuje.

Kancelária starostu
02. november 2020

Antoan

Dôchodcov tam chodí veľmi málo hlavne vo štvrtok a piatok a starší ľudia nad 70 rokov skoro vôbec. 99% všetkých ľudí je pod 60 rokov, takže tých pár starších ľudí náklady na energiu určíte nezvýšia. Ušetriť energiu treba inde napríklad výmenou pouličných lámp za úsporné diódové takisto v kanceláriách výmena za úsporné žiarovky a hneď bude aj dosť energie aby pokryla jazdu tých pár dôchodcov čo sa občas zvezú na lanovke.
02. november 2020

Antoan

Sapom niečo by mohlo byť pre dôchodcov zadarmo. Alebo aspoň za symbolické jedno euro jazda tam a späť. Viac energie za tých cca 10 min. i tak nespotrebuje. Vždy ide lanovka každú hodinu až sa nazbiera určité množstvo ľudí. Keby išlo menej ako 5 ľudí, tak lanovku nespustia ani raz za hodinu to viem z vlastnej skúsenosti. Som platiaci a nemám ešte ani 60 rokov. Takže aké zvýšené náklady?



Prosím preposlať samospráve.
02. november 2020

Ján

Keby sa šetrili a efektívne vynakladali náklady na samospráve a na EKO podniku , tak by mohla byť trebárs aj lanovka zadarmo pre všetkých.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania