Zábrany proti tankom?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Peter Oravec 20. mája 2013

Sarajevo, 90. roky? Nie, Bratislava, rok 2013!
Lokalita: Tesne pri Panónskej ceste, na okraji Petržalky, chránené :-) železničné priecestie...

27. máj 2013

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
betónové zábrany ako aj rôzny stavebný odpad a pneumatiky sa nachádzajú na pozemku p.č. 3041/4, ktorého vlastníkom je spoločnosť AVESTOS Petržalka, a.s., Michalská 16, BA – LV 3168. Smetisko vzniká aj na pozemku p.č. 3041/5, ktorého vlastníkom je spoločnosť REZERVA, a.s., Štúrova 11, BA – LV 3167. Vlastníkov vyzveme, aby si na svojich pozemkoch urobili poriadok.

Milka Podmajerská
vedúca Kancelárie starostu
Miestny úrad Bratislava-Petržalka
Kutlíkova 17, Bratislava
t.č. 02/63823 065
fax 02/63 823 908
[email protected]
www.petrzalka.sk
27. máj 2013

Peter Oravec

Pani Podmajerská, to nie je mesto? To nie sú verejné komunikácie?
27. máj 2013

Mato

Nie kazda cesta je verejna existuju aj takzvane sukromne komunikacie ktore sa nachadzaju na sukromnych pozemkoch kde bez povolenia nemas co hladat. tymy betonmi bol pravdepodobne zabraneny vstup na sukromne pozemky aby im tam ludia nerobili z toho smetisko tak robia smetisko pred zabranamy
28. máj 2013

Peter Oravec

Mato,
prosím, ako sa dozviem, že som na súkromnom pozemku a súkromnej komunikácii?
30. máj 2013

Mato

podla map katastra.
31. máj 2013

Peter Oravec

Takže ak niekam idem, tak mám mať so sebou kompletný kataster Slovenskej republiky?
31. máj 2013

Mato

nemusis ale ked chces ist niekam kde je zabrana alebo rampa ci plot tak by ta mohlo ako ako kazdeho normalneho cloveka napadnut ze sa jedna o sukromny pozemok a je preto zabranene pristupu alebo prejazdu nan alebo cezen. tvoj prispevok je ako ja chcem ist cez susedovu zahradu dajte mu odstranit plot lebo mi v tom brani
31. máj 2013

Peter Oravec

Mato, neviem, kedy sme si potykali. Skúste trocha s odstupom.
Je tam asfaltová cesta, železničné priecestie, na železničnom priecestí osadené značky (ktoré zrejme osadilo mesto alebo správa ciest, asi nie majiteľ pozemku), nie je tam žiadne označenie zákazu vstupu (ani značka zákaz vjazdu), nie je to oplotené... naozaj veľmi ťažko sa dá zistiť, že vstupujem na súkromný pozemok. Na konci tej cesty je nadjazd ponad diaľnicu, ktorý tiež asi nevybudoval majiteľ súkromného pozemku, aj keď nemôžem vylúčiť, že ho teraz vlastní (ten nadjazd ponad diaľnicu). Z druhej strany (od Jaroviec) nie sú žiadne zábrany, žiaden plot, žiadne označenie (súkromného pozemku). Okrem toho, neplatí v tomto štáte ešte stále voľný vstup do lesa (tuším od Márie Terézie tu bolo niečo také zavedené). Fakt, pýtam sa v dobrom a s dobrým úmyslom. Nechcem obmedzovať niekomu vlastnícke práva, ale ak je niekde asfaltová komunikácia, bez označenia zákazu vstupu, dokonca bez označenia zákazu vjazdu (!), tak naozaj nechápem, prečo by som tade pešo alebo na bicykli nemohol prejsť. A napokon, idem si to pozrieť na katastri, mne sa vidí, že sa bavíme zbytočne, pretože p. Podmajerská asi píše o inom pozemku.
S pozdravom.
31. máj 2013

Admin Bratislava-západ

Mato, žiadame nepoužívať vyjadrenia "ako kazdeho normalneho cloveka" a pod., ktoré majú povahu osobného útoku a vecnému riešeniu podnetu nijako nepomáhajú. Ďakujeme.
31. máj 2013

Mato

mozno pozemok bol vrateny majitelovi potom co im ho komunisti zhabali v tej dobe mohol byt vybudovany nadjazd i cesta. sukromny pozemok nemusi byt oploteny ani nemusia byt znacky sukromny pozemok zakon to neprikazuje. betonove zabrany boli umiestnene pravdepodobne za ucelom znemoznit pristup ludom ktory by si chceli spravit z pozemku smetisko aby sa tam nedostali.
03. jún 2013

Peter Oravec

Tak som to pozrel na katasterportáli, je to zrejme skutočne tak, že pozemky sú v súkromnom vlastníctve. Otázka pre mňa znie tak, že keď mesto rozpredá všetky chodníky a cesty do súkromného vlastníctva, potom zrejme zaniknú všetky povinnosti vzťahujúce sa k chodníkom a cestám, každý súkromný majiteľ si tam bude môcť robiť, čo chce (vrátane neporiadku, špiny, betónových barikád a pod.), a nikto mu v tom nebude môcť brániť. Otázka teda znie, že kade a po čom potom budeme chodiť. Takýto neporiadok nezažijete nikde v okolitých civilizovaných krajinách, ako zažijete v SR. Rozhodnutie o tom, či je podnet vyriešený alebo nie, ponechávam na správcovi stránky.
"Máme to presne tak, ako to chceme mať."
04. jún 2013

Mato

kedze je pozemok i cesta nanom sukromna tak majitel ju moze uzavriet oplotenim rampou alebo aj betonovymi zabranami pokial by na cestu nebolo vecne bremeno
04. jún 2013

Anonym

ja by som dal podnet za nerieseny
18. november 2013

Peter Oravec

Aktuálne to tam vyzerá takto: Zábrany sú od železničnej trate mierne odtlačené, ale zato ďalšie pribudli rovno na ceste. Ale je to súkromný pozemok, takže... takže nič.
18. november 2013

Peter Oravec

... ďalšie zábrany priamo na ceste....
04. máj 2014

Goran

Na niektore miesta by tie zabrany proti tankom patrili! A to preto aby sa zamedzilo vjazdu autam a vyvazaniu odpadu do aleji poli a lesov...
11. júl 2014

Peter Oravec

OPS, prosím, dajte to ako vyriešený podnet, je to súkromný pozemok a diskutéri ma presvedčili, že na svojom pozemku môžem mať aj zábrany proti tankom. V mene božom.
26. október 2015

Peter Oravec

Súčasný stav... len tak, pre predstavu.
10. jún 2019

Peter Oravec

Súčasný stav. Asi sa aj súkromný majiteľ zbadal...

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania