Uschnutý novo vysadený strom bez zavlažovania :( Gercenova 1/3

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Petržalka

Vyriešený
meno
Stefan 21. júla 2017

Dobry den, V dôsledku nepolievania uschol jeden zo 6 novo vysadených stromov pred parkoviskom na Gercenovej ulici :( Je možne začať zvyšne polievať? A čo s tým suchým? Bude nahradený? Je vyznačeny červeným kížikom. Cervene bodky su stromy čo ešte žijú. Modre bodky sú stromy ktore behom posledných 20 rokov vykapali, a neboli dosadené. Viete to zahrnúť do plánov výsadby? ďakujem za odpoveď.

27. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Vo veci Vášho podnetu, zaslaného na doménu www.odkazprestarostu.sk/42359, týkajúceho sa vyschnutého mladého stromu na Gercenovej 1-3 Vám oznamujeme, že Mestská časť Bratislava Petržalka zabezpečuje zálievku novovysadených stromov a záhonov na plochách, zverených do jej správy počas dvoch rokov po výsadbe. Polievanie sa realizuje prostredníctvom Miestneho podniku verejnoprospešných služieb, ktorý koordinuje a vykonáva údržbu verejnej zelene v mestskej časti Bratislava-Petržalka. V tomto roku sa zabezpečuje polievanie 181 ks stromov a 325 m2 záhonov v rôznych lokalitách Petržalky, čo je technicky aj časovo veľmi náročné.
Na základe obhliadky predmetného stromu sme zistili, že nie je suchý, len mu v dôsledku nadmerných horúčav zaschli listy. V korune má však aj zelené listy, čo svedčí o tom, že má šancu na prežitie a po ochladení sa objavia aj ďalšie. Zhodením listov mladé stromy reagujú na extrémne horúčavy, nakoľko takto šetria vodu, ktorá sa vyparuje práve cez listy. Niekedy sa stáva, že je výpar väčší, ako dodaná voda a napriek zavlažovaniu stromy uschnú. Stav mladých stromov priebežne monitorujeme a v prípade ich vyschnutia bude na jeseň tohto roku zabezpečená náhrada.
Možnosť výsadby stromov na vedľajšej ploche preveríme z hľadiska vlastníckych vzťahov a prítomnosti inžinierskych sietí. V prípade, že by výsadba bola vhodná, bude sa realizovať v budúcom roku.

mestská časť BA-Petržalka
28. júl 2017

Stefan

ďakujem za vycerpavajucu.odpoved. Cenim si ju. Ano teraz som si vsimol že ma par listkov zelench. Obcas mu nosim vodu v pet flasi, ale neviem ci mu to stací. Terza hlasi zase 35 stupnove horucavy zial.
20. december 2017

Stefan

Strom bol nahradeny novým. Skoda, že sa nevysadili aj dalsie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania