Zóna 30 km/h na Adámiho

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Vyriešený
meno
Anonymný užívateľ 21. mája 2013 Odoslané z mobilnej aplikácie

Na krizovatke Janotova-Adamiho je znackou zacata zona 30km/h. Tato zona nie je nikde ukoncena. Zaroven by ma zaujimalo ci je v plane montovat retardery na Adamiho, kedze tych spomenutych 30 km/h realne nikto nedodrzuje, co pri skolke a vlastne jedinom detskom ihrisku v okoli casto usti do kritickych situacii...

04. jún 2013

Anonym

mozno ti neodpovedia vobec ! :(
17. jún 2013

Michal Molčányi

Zóna 30 km/h je ukončená značkou v križovatke Ulice Ladislava Sáru a Molecovej. Viď: http://goo.gl/maps/dTbhX
12. august 2013

Anonymný užívateľ

zona sice ukoncena je, ale co s kontrolou rychlosti?
04. september 2013

Anonymný užívateľ

tak nic teda :) dakujem za moznost vyrozpravat sa do vetra ;)
05. september 2013

Anonymný užívateľ

dnes rano ma potesili policajti s radarom :) takze to tu predsa len niekto cita... aj ked nikoho nechytili, ukazali sa a teraz vsetkym co im bolo jedno ze tu je 30kmh stiahne polky aspon na chvilku ;)
31. august 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

na Adámiho ulici od Janotovej ulice pokračujúc ulicou L. Sáru až po Molecovu ulicu bola dopravnými značkami IP 24a a IP 24b vymedzená zóna, ktorou bola obmedzená maximálna rýchlosť na 30 km/h a v zákrute pri schodoch vedúcich z detského ihriska na Adámiho ulici bol osadený spomaľovací prah. Ďalšie spomaľovacie prahy Mestská časť neplánuje osadiť, nakoľko obmedzenie rýchlosti považujeme za dostačujúce. Z pohľadu Operatívnej komisie pre dopravné značky a dopravné značenia na Magistráte, ako aj Krajského dopravného inšpektorátu KR PZ Bratislava nie je v takýchto prípadoch potrebný ďalší spomaľovací prah a prípadný návrh nebude v tejto komisii schválený. V prípade nedodržiavania stanovenej maximálnej rýchlosti, teda nerešpektovania dopravného značenia sa jedná o dopravný priestupok a ten musia zdokumentovať policajti. Obyvatelia, ktorí sú svedkami nedodržiavania maximálnej povolenej rýchlosti, môžu dať podnet ako MsP, tak Polícii SR, ktoré sú povinné zakročiť. Požiadali sme Krajský dopravný inšpektorát, Odbor výkonu služby o monitorovanie situácie a meranie rýchlosti na Adámiho ulici.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
30. september 2015

Odpoveď samosprávy

Pre informáciu - dostali sme vyjadrenie z Krajského dopravného inšpektorátu Bratislava:

Na základe Vášho podnetu, ktorý bol na KDI KR PZ v Bratislave doručený dňa 31.8.2015 týkajúci sa problematiky porušovania pravidiel cestnej premávky najmä prekračovania rýchlosti v Bratislave na ul. Adámiho Vám oznamujem, že bolo vykonané opatrenie a to, že hliadky Odboru výkonu služby Krajského dopravného inšpektorátu KR PZ v Bratislave sú velené do uvedenej oblasti a vykonávajú činnosť v danom úseku za účelom eliminovania porušovaní pravidiel cestnej premávky.

Zisťované priestupky sú riešené v súlade so zákonom č. 372/1990 Zb. o priestupkoch v platnom znení.

V súvislosti s vyššie uvedeným Vás upovedomujem o tom, že hliadky budú aj naďalej podľa možností a personálnych stavov vykonávať činnosť vo Vami označenej lokalite, ako aj v miestach so zvýšeným počtom páchaných priestupkov za účelom zamedzenia páchania obdobných priestupkov.

Pavel Vrabec
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Nám. Sv. Františka 8
842 62 Bratislava
26. máj 2016

U NAS TAKA OBYCAJ

otazka na dopravny referat - aka je predpisana rychlost na janotovej , kedze su tam denno denne nebezpecne strety chodec cez cestu a auta skracojuce cestu z DD?!
cesta cez ulicu nie je stavana na skracovanie cesty s vyssou rychlostou , ludia prechadzaju k zaparkovanym autam adrenalinovo/prekazkovo!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania