Návrh na umiestnenie lavičiek

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Rača

Vyriešený

Dobrý deň, rád by som navrhol mestskej časti Rača umiestniť lavičky vo vinohradoch pri cestách v miestach s pekným výhľadom. Napr. na ulici Pri kolíske, na konci Kamilkovej prípadne na Vtacikovej ceste viď foto. Stačilo by na každom mieste jednu, max. dve lavičky. Určite by sa ľudia potešili, keby si pri prechádzke mohli oddýchnuť na lavičke a trochu sa pokochať pohľadom na Raču a okolie. Potenciálne miesta sa nájdu a treba to určite využiť.

21. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

v súčasnosti pripravuje OZ Račiansky spolok v spolupráci s Račianskym vinohradníckym spolkom spoločný projekt zameraný práve na vybudovanie “Vinohradníckeho chodnika”, ktorý ma obsahovať aj takéto "výhľadové miesta", kde by boli umiestňované podobne zariadenia mobiliaru (lavička, prístrešok a pod). Na umiestňovanie takéhoto mobiliaru je potrebný súhlas vlastníka pozemku (a to sú takmer všetko súkromné pozemky), preto nemôžeme aktuálne pristúpiť k osádzaniu lavičiek na predmetnej lokalite. Veríme, že v tomto roku bude predmetný projekt spracovaný, predložený na odsúhlasenie vlastníkom predmetných pozemkov.

RNDr. Anna Jusková
vedúca oddelenie životného prostredia MÚ Rača
04. máj 2019

Anonymný užívateľ

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
24. september 2020

Odpoveď samosprávy

MČ Bratislava - Rača rozmiestnila tento týždeň viacero lavičiek na miesta s výhľadom v račianskych vinohradoch + do okolia jazera Vajspeter.

V prípade, že by ste mali ďalšie podnety na umiestnenie lavičiek, tak nás neváhajte kontaktovať na e-mailovej adrese [email protected]

Mgr. Matúš Čupka, vedúci oddelenia životného prostredia a dopravy MÚ Bratislava - Rača
25. september 2020

Martin

Perfektné, ďakujeme veľmi pekne. Už teraz sú niektoré lavičky "vyťažené" :) Do budúcna by sa hodila nejaká vyhliadková veža nad Račou napr. niekde v lokalite nad Fixlami, určite by to prispelo aj vyššiemu záujmu turistov.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania