Neopravnené podnikanie - hostel - Račianska ul.69/B

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

V riešení
meno
Richard Kráľovič 23. júla 2017

Mám otázku, budem rád ak mi ju budete vedieť zodpovedať. V bytovom dome na Račianskej ulici 69/B (Manhattan) si jeden z vlastníkov nebytového priestoru určeného na podnikateľské účely (2np) zriadil hostelovú prevádzku. Podľa mojich informácii nemá k tomu žiadne zodpovedajúce doklady (RUVZ,HaZÚ, IP, OÚ). Moja otázka je: je možné bez ohlásenia stavebnému úradu a informovania/schválenia ostatnými vlastníkmi bytov realizovať takúto zmenu funkcie? Podotýkam, že BD má len jeden spoločný samostatný vchod, dochádza tam k miešaniu cudzích ľudí v dome, návštevníci hostela sú hluční 24/7, obťažujú hlukom a nočným fajčením na balkónoch ľudí, ktorí majú byty v jeho blízkosti. Neznámi ľudia, niektorí zfetovaní, opití sa takto môžu pohybovať po spoločných priestoroch BD atď.

23. júl 2017

Miroslava

Hostel v bytovom dome na racianskej

Dobry den,rada by som vyjadrila znepokojenie z hostela,ktory sa snazia majitelia prevadzkovat v bytovom dome na Racianskej ulici. Ako obyvatelka domu si nemyslim ze sem nieco take patri, prevadkovatelia s nikym o zriadeni nerozpravali. Ak mate na to dosah,prosim nedovolte aby nieco taketo mohlo fungovat. Mirka
11. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Vo veci konáme, na základe podnetu obyvateľov vykonal 3. augusta náš stavebný úrad na mieste štátny stavebný dohľad. Nájomca požiadal o zmenu účelu využitia, konanie však bude prerušené, keďže neboli predložené všetky potrebné doklady. Od nájomcu bude stavebný úrad žiadať ich predloženie, okrem iných aj stanovisko správcu objektu, zápisnicu zo schôdze, na ktorej bola táto zmena prerokovaná, súhlas vlastníkov jednotlivých bytov so zmenou účelu využitia.


Jana Plevová
23. február 2020

Martin Uváček

Niečo nové za posledné roky?
18. júl 2021

Martin Uváček

Podnet treba opäť preposlať samosprave, čo sa medzitým niečo zmenilo.
19. júl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania