Chodník alebo cesta?

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Vyriešený
meno
Andrea 21. júla 2017

Pán starosta,

chodník alebo cesta ?
Bývame v mestskej časti Dúbravka a máme malé deti. Často prechádzame s kočíkom a deťmi po spomínanom chodníku na ihriská na Pekníkovej ulici. V poslednom období sme sa museli viackrát vyhýbať autám prechádzajúcich po chodníku neprimeranou rýchlosťou, podotýkam, že aj po trávnatej ploche. Začali sme si klásť otázku či sme na ceste alebo na chodníku.....V okolí chodníka sa hráva často veľa malých detí v parku. Pán starosta, dovoľujem si Vás požiadať o zabezpečenie nápravy tejto situácie, skôr než príde k nejakému nešťastiu, pretože neviem, kto by si ho zobral na zodpovednosť.
Ďakujem Vám.

Andrea

04. august 2017

Odpoveď samosprávy

Ako je zrejmé je to chodník a chodníkom aj ostane. Pri nedávnej oprave Repašského ulice a susediaceho chodníka bol magistrátom obrubník opätovne zdvihnutý a vrátený do pôvodného stavu. Jeho zníženie na nájazd pre autá bol urobený bez súhlasu vlastníka (magistrátu) a bez odsúhlasenia v dopravnej komisii magistrátu. Zodpovednosť pri prejazde autom po chodníku je jednoznačne daná predpismi a nemáte mať prečo pochybnosti. Autá nemajú na chodníku čo robiť.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
04. august 2017

Odpoveď samosprávy

Prosíme obyvateľov z okolitých domov o pomoc. Pravdepodobne včera v noci niekto už zničil prvý novo opravený obrubník a začal si pripravovať opätovne nelegálny nájazd pre auto. Museli ste to všetci z najbližšieho okolia počuť, Je to vyrezané karbobrúskou, ktorá robí strašný hluk. Prosím Vás, odfoťte nám ho, vrátane domu alebo miesta, z ktorého si ťahá elektrinu, aby sme vedeli riešiť s políciou trestné oznámenie a náhradu škody. Oznámenia na neznámeho páchateľa nefungujú.
Fotografie nám pošlite mailom na miestny úrad, napr. na
[email protected] alebo [email protected]
Ďakujeme.


Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
04. august 2017

Odpoveď samosprávy

Tu je ten zničený obrubník.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
04. august 2017

Odpoveď samosprávy

Aj vďaka rýchlej reakcii občanov sme dnes zastihli firmu, ktorá ničila nové obrubníky priamo pri práci. Zavolali sme hliadku mestskej polície, ktorá ich legitimovala a spísala zápis. Vďaka rýchlej reakcii a dôkazom si bude môcť magistrát uplatňovať náhradu škody a vrátenie obrubníkov do pôvodného stavu priamo od konkrétnych osôb.

Ďakujeme za pomoc a prosíme Vás, aby ste nám naďalej aj na iných miestach pomáhali zisťovať priamo vinníkov. Šetríme peniaze nás všetkých.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
13. august 2017

Jan

"Autá nemajú na chodníku čo robiť.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka"

Pravdaže čestnou výninkou sú len autá parkujúce na Jadranskej ulici:
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/38538/parkovanie-na-chodniku
03. jún 2018

Odpoveď samosprávy

Prejazd po chodníku je zablokovaný stĺpikmi.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
04. jún 2018

Nacbo Ynmynona

Aj mňa zaskočili rôzne reakcie pána Bagara na autá na chodníku. V inom podnete je oveľa miernejší, ba priam obhajuje tento stav:

"... Pokiaľ by sme zablokovali parkovanie na chodníkoch a zároveň nedali občanom legálnu možnosť zaparkovania inde čo majú robiť? ...
Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka"
https://www.odkazprestarostu.sk/bratislava/podnety/51324/vozidla-parkujuce-na-chodniku

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania