Janošková - Kliešte

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Nové Mesto

Uzavretý

Premnozene klieste pochadzajuce z ježkov.Dobry den,neviem na koho sa obratit,verim ze mi pomozete alebo aspon nasmerujete na koho sa mam obratit,v Bratislave na ulici Jánoškova 4,6,8 vo vnutrobloku sa udomacnili rodiny ježkov,kazdy vecer vyliezaju cele húfi a lozia po travniku ci by nevadilo ale zije tu niekolko malych deti a tie ,napriklad moj 1,5rocny syn ma kazdy druhy den kliešta co uz je neunosne!!!!!! ,ja sám som si nasiel kliesta za posledny tyzden kliesta uz 3x,situacia je vazna a verim ze tie klieste pochadzaju s tych jezkov,prosim poradte kam sa mozem obratit,dakujem.s pozdravom Tomas Holič

Odoslané z iPhonu

11. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Ďakujeme za Váš podnet. Podľa vyjadrenia oddelenia životného prostredia a územného plánovania je JEŽ CHRÁNENÝ ŽIVOČÍCH preto nie je možné ho jednoducho len tak usmrtiť, resp. znížiť jeho populáciu v určitej lokalite. Navyše jež je len medzihostiteľom vývojového štádia kliešťa, tak ako mnohé ďalšie živočíchy – drobné hlodavce, vtáky. Kliešte sa držia nízko v krovinách alebo v tráve. Preto do ochrany pred kliešťami spadá riadna úprava zelene – orezy krovín, odstraňovanie burín, kosenie trávy a jej odvoz.. Zároveň sa odporúča ako ochrana pred kliešťami v sezóne (apríl až október) používať repelent, prispôsobiť oblečenie (svetlé oblečenie, dlhý rukáv, atď.).
V prípade, že vo dvore Jánošikova 4,6,8 – Pluhová 73-77 nie je zabezpečená riadna údržba zelene, je nutné kontaktovať správcu, ktorý by mal osloviť vlastníka pozemku – Slovak Telekom, a.s., Bajkalská 28, Bratislava. Mestská časť nie je kompetentná vyzývať a v prípade nutnosti aj sankcionovať vlastníka pozemku, nakoľko tento nie je verejným pozemkom (vlastník je iná FO resp. PO ako obec). Zároveň pisateľovi poskytujeme telefonický kontakt na zoológa Mgr. Jána Kaľavského z rehabilitačnej stanice Štátnej ochrany prírody SR, Jeséniova 17 D, 0903 298 333, 02/5930 41 85, 02 59378 381, s ktorým je možné situáciu odkonzultovať.



Jana Plevová
04. máj 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

kontaktovali sme zadávateľa podnetu s otázkou na stav riešenia.

S pozdravom
Vlado
Administrátor Bratislava-Nové Mesto
Odkaz pre starostu
[email protected]
14. máj 2023

Odkaz pre starostu

Zmena zodpovednosti za podnet na: MÚ Nové Mesto
26. december 2023

Odkaz pre starostu

Samospráva sa vyjadrila, usmernila nahlasovatela podnetu ako postupovať... Myslím že podnet vyriešený
10. január 2024

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
na základe informácie zo životného prostredia a odpovede zo dňa 11.8.2017 navrhujem podnet označiť ako uzavretý.

Za porozumenie ďakujem.

S pozdravom
Mgr. Zuzana Kriglerová
Odkaz pre starostu BANM

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.