Umiestnenie dopravného zrkadla na Silvánskej ulici

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý
meno
Peter Rovnianek 26. júla 2017

Týmto by som chcel kompetentných upozorniť na dopravnú situáciu na križovatke Brodskej a Silvánskej ulice, kde je potrebné pri výjazde z Brodskej na Silvánsku zastaviť na hranici križovatky (v kopci) a nakoľko sú pozdĺž Silvánskej parkovacie boxy, rozhľad smerom doprava je takmer nulový. Z tohto dôvodu v tomto mieste dochádza často k nebezpečným situáciám, kedy autá vychádzajúce z Brodskej jednoducho nemôžu dať prednosť sprava, keďže nemajú náležitý rozhľad. Riešením by bolo umiestnenie dopravného zrkadla na protiľahlé schodisko vedúce nad garážami. Za preverenie možnosti tohto riešenia vopred ďakujem.

02. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň pán Rovnianek,
Po odbornej konzultácií s Dopravnou komisiou, sme usúdili, že vami navrhované zrkadlo je úplne zbytočné, nakoľko je tam dostatočný rozhľad a aj keď je to do kopca, máte právo vojsť do križovatky, tak aby ste mali dostatočný rozhľad a mohli odbočiť.
Za porozumenie vopred ďakujem.

S pozdravom

Ing. Michaela Konečná
Oddelenie dopravy a životného prostredia
Miestny úrad mestskej časti
Bratislava - Karlova Ves
Námestie sv. Františka 8
842 62 Bratislava
02. august 2017

Peter Rovnianek

Dobrý deň. Predpokladám, že nikto z dopravnej komisie nebýva na Brodskej však? Pokiaľ nie sú autá zaparkované na Silvánskej, tak je dajme tomu rozhľad dostatočný. Pokiaľ sú parkovacie boxy na Silvánskej obsadené (väčšinu času - od poobedia do rána), rozhľad je tak možno na 10 až 15 m! V prípade ak prichádzajúce auto zo Silvánskej neodbočuje doľava na Brodskú, ale pokračuje rovno, tak nemá šancu zabrzdiť pred autom z Brodskej, ktoré vošlo polovicou auta do križovatky, aby malo náležitý rozhľad. Ja vozím bežne v aute svoje dve deti a nehnevajte sa na mňa, ale vaša rada, že ich mám ohrozovať, lebo niekto bez osobnej skúsenosti s touto križovatkou usúdil, že tam nie je potrebné dopravné zrkadlo mi nepríde korektné. Mohli by ste mi po odbornej konzultácií s dopravnou komisiou prosím prezradiť, koľko metrov je v tomto konkrétnom prípade dostatočný rozhľad (keď sú miesta na Silvánskej obsadené) a akú dráhu potrebuje automobil rozbehnutý z kopca zo Silvánskej na zastavenie.Vopred ďakujem.
04. august 2017

Peter Rovnianek

"Mám právo vojsť do križovatky" pred rozbehnuté auto. Veľmi šalamúnsky ste to vyriešili. Problém vyriešený, môžme si rozdať odmeny...
22. február 2020

Braňo Kruzslík

Radsej by som tam prijal to zrkadlo aj ked experri Vam tvrdia ze netreba. Zvysi sa tym bezpecnost.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.