Úprava kontajneru na sklo

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Uzavretý

Poprosim o upravu kontajnera na sklo medzi ulicami Popovova a Tranovskeho.Bolo by vhodne vyrezat/vyfrezovat drazku do prednej steny kontajnera nakolko v sucasnosti nie je donho mozne vhadzovat tabule skla,zrkadla pripadne skleneny riad.Podobnu upravu som videl na viacerych miestach.Okolo kontajnera je neustale rozbite sklo,oprete sklenene tabule,zrkadla atd,ktore casto vietor alebo aj vyrastkovia prevracaju a rozbijaju(vid foto)Dakujem.

31. júl 2017

Odpoveď samosprávy

Kontajnery na separovaný zber a odpady všeobecne sú v pôsobnosti spoločnosti OLO. Postupujeme Váš podnet na magistrát, ktorý zabezpečuje zber a likvidáciu odpadu v BA prostredníctvom OLO.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
02. august 2017

neradovič

Dobrý deň Peter, vôbec nie je potrebné nič vyrezávať. Kontajnery na sklo schválne nemajú otvor na tabuľové sklo, pretože takéto sklo patrí do zberného dvora. Fľaše a tabuľové sklo sa spracovávajú rôznymi spôsobmi, preto sa nemiešajú spolu. U nás v Záh. Bystrici nemáme ani jeden kontajner (zvon) na sklo s drážkou na tabuľové sklo. A zrkadlá do skla nepatria už vôbec.
03. august 2017

Peter Kovac

p.neradovic,pokial to je tak ako pisete,treba najst ine riesenie lebo s tabulou skla,zrkadla atd nikto nepojde do zberneho dvora.Lahsie je to opriet o kontajner a odist.
03. august 2017

neradovič

Je to tak, prečítajte si na stránke www.olo.sk - triedený zber. Jasne sa tam píše tabuľové sklo (patrí do zberného dvora). Každý normálne zmýšľajúci človek to sklo ku kontajneru jednoducho nepoloží, ja ho radšej hodím do komunálneho odpadu ak nemám cestu okolo zberného dvora. Ale na druhej strane ako často človek potrebuje vyhodiť tabuľové sklo? Ja by som povedal, že nie viac ako raz za rok...
04. august 2017

cestár

Vážení diskutujúci, tu je potrebné povedať, že keď už niekto chce sklo vyhodiť, mal by si ho doma rozbiť a zbytky vyhodiť do kontajnera, ale čo ma ako vodiča prekvalilo, je samotné umiestnenie kontajnerov priamo v kižovatke, prečo nie sú umiestnené v prilahlej zeleni, kde sa dá vybudovať spevnená plocha pre kontajnery a bude zabezpečený bespečný prístup občanov ku kontajnerom z chodníka a nie, aby boli ohrozovaní nielen samotní vodiči - obmedzený výhľad ale aj samotní občania
24. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet.

Preveríme ho na príslušných oddeleniach hlavného mesta, o ďalšom postupe Vás budeme informovať.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
30. október 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

po preverení podnetu si Vás dovoľujeme informovať, že tabuľové sklo je iné ako obalové sklo a má tiež inú technológiu spracovania a preto sa by sa malo zbierať samostatne.

V prípade, ak má občan tabuľové sklo alebo zrkadlo, môže ich odovzdať na zbernom dvore na Starej Ivanskej ceste alebo na zberných dvoroch, ktoré prevádzkujú mestské časti.

S pozdravom

Oddelenie komunikácie a marketingu,
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania