Rekonštrukcia parku Družba

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Dúbravka

Uzavretý
meno
Monika 01. augusta 2017

Dobrý deň

Chcem sa opýtať, prečo sa neinvestuje do parku Družba, keď na Pekníčku sú stále peniaze. Časť Družby, ktorá je na obrázkoch nie je vynovená, nie sú opravené chodníky, je tam viacero holých miest bez stromov a chýbajú lavičky. Bude sa s tým niečo robiť?

08. august 2017

Odpoveď samosprávy

Nemáte úplne pravdu pani Monika. Asi pred rokom a pol sme v parku Družba vybudovali nové veľké workoutové ihrisko pre mládež a dospelých, zrenovovali sme schody v tesnej blízkosti a nedávno sme kompletne prečistili a zrezali kríky a stromy na kopčeku smerom k diaľnici. Máte pravdu, že sú tam staré chodníky, postupne obnovujeme aj tie po celej Dúbravke, ale to ešte potrvá roky. Pre porovnanie do Parku na Pekníkovej sa investovalo len do detského ihriska, takže Družba nie je vôbec ukrátená ako sa Vám zdá. Časom bude musieť mestská časť určite pristúpiť aj k výraznejšej obnove parku Družba ale verejnosť bude o tom včas informovaná.

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka
12. máj 2019

Monika

Beňovského-Mestský mobiliár-iné

Obraciam sa na Vás s otázkou. . Rada by som vedela, prečo sa posledné roky urobili iba minimálne úpravy parku Družba, kým na Pekníčku neustále dávate kopu peňazí. Chodníky v jednej časti sú zanedbané, pri škole je to dokonca v hroznom stave a časť parku je bez stromov a hracích komponentov. Kde sú napr. športové ihriská? Viac stromov na holých miestach? atď. Kedy plánujete investovať aj do parku v tejto časti Dúbravky??? Prečo sa robí taký rozdiel v rôznych lokalitách Dúbravky?
19. máj 2019

Odpoveď samosprávy

Park Družba na Beňovského ulici má rovnakú starostlivosť a údržbu ako Park Pekníkova. Naši zamestnanci nerozlišujú medzi jednotlivými verejnými priestranstvami a pristupujú ku každému s rovnakou starostlivosťou a zodpovednosťou. Chodníky i cesty v rámci celej mestskej časti Dúbravka potrebujú nutné opravy. Vyčísľovali sme výdavky na kompletnú opravu chodníkov a komunikácií a len základná oprava presahuje výšku 10mil. EUR. Iste rozumiete, že vzhľadom na rozpočet mestskej časti, ktorý je ročne v rozsahu 200-300 tis. EUR, musíme riešiť prioritne stavy ohrozujúce bezpečnosť a plynulosť premávky či užívania chodníkov.

Zásahy do zelene a osadenia mobiliáru v Parku Družba musia byť citlivé a podliehajú istým pravidlám. Nie je pravda, že v parku je málo stromov. Naopak park je bohatý na stromy ale podľa návrhu architekta má poskytovať aj tzv. trávnatú lúčnu časť. Stromy v parku prešli na jar tohto roku špeciálnou finančne nákladnou kontrolou prístrojom zvaným tomografom, ktorý zhodnotil ich stav. V parku sa zrealizovala výsadba cibuľovín, ktoré na jar skrášľovali okolie sochy. V parku sa nachádza spomínané workoutové ihrisko a v uplynulom roku sa kompletne revitalizovalo priľahlé detské ihrisko, ktoré bolo doplnené o nové hracie prvky. V tesnej blízkosti sa nachádzajú tenisové kurty a osadil sa tu i stolnotenisový stôl. Mobiliár parku je pravidelne obnovovaný a revitalizovaný.

Vzhľadom na horeuvedené sa nestotožňujeme s vašim názorom, že do parku sa neinvestuje.
Kto? oddelenie životného prostredia

Rastislav Bagar, prednosta MÚ Dúbravka

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania