Bilboardová alej

Zodpovednosť za riešenie: Hlavné mesto SR Bratislava

Vyriešený

Príliš veľa bilboardov pri ceste Žitná/ Račianska. Vizuálny smog.

03. august 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Billboardy na Račianskej a Žitnej ulici sú umiestnené na pozemkoch Hlavného mesta SR Bratislava a ich umiestnenie bolo povolené stavebným úradom Mestskej časti Bratislava – Rača. S nelegálnymi reklamnými stavbami sa postupne zaoberáme a sú odstraňované.

S pozdravom

Eva Miklánková, hovorkyňa MČ Rača
04. august 2017

Stefan

Laskavo si sadnite stolu a vydajte spolu s MČ VZN o zákaze udeľovania stavebných povolení. Je rozdiel odstraňovať nelegálne tabuľky a stavať legálne bilboardy. Však nevidíte ako vyzerajú naše ulice? Jeden hnus a hanba pre turistov. Niečo odporné je tu v Bratislave s reklamou.
04. august 2017

cestár

Vážení páni. S problematikou bilboardov sa obrátte rovno na p. primátora Nesrovnala, ktorý pred volabami sluboval (bohužial len sluboval, tak ako všetko doteaz, len sluboval ) nápravu vizuálneho smogu na území hlavného mesta SR Bratislavy , dokonca pozval aj televíziu, ako odstraňuje reklamné zariadenia. Bilboardy treba, lebo slúžia na predvolebné kampane - len sa pozrite na kandidátov na župana, koľko ich je a tie nezmyselné heslá. Nie som si istý, či povolenie stavebným úradom MČ BA Rača je právoplatné, pretože sú osadené v ochrannom pásme dáhy v tomto prípade elekticky a tu je stavebným úradom BSK a otázna je i vzdialenosť od kolajiska.
05. august 2017

Krasnanka

pravda
Rača je v tomto bezmocná a Magistrát ... škoda slov
18. august 2017

Stefan

Pokial na SVK nezhodime vladu a nestali sa tu uradnicka vlada, tak sa nikdy nic nezmoze.
19. august 2017

cestár

Vážený pán Štefan, Vy si myslíte, že nastane náprava, omyl, len sa pozrite čo sa tu deje,všetci kričia pokial sú v opozícii, Č všetko narozprával-nasluboval Smer-SD v opozícii a čo realizoval sám, keď mal väčšinu a čo realizuje teraz tento slávny vládny zlepenec. Zvyšujú daňové zaťaženie občanov a akým rafinovaným spôsobom, daň za rozvoj, zdaňovanie vozidiel pi evidencii, minimálna mzda- humbuch, je to síce pekné ale na ohlúpnutie občanov - príklad: min, mzda bude tuším 480,0 €, ale platové zatriedenie v štátnej a verejnej správe má platpové zatriedenie v niekoľkých platových stupňoch pod túto hranicu, kde prvýplatový stupeň by mal byť automaticky vyšší min. aspon o 30,0 €- príklad: človek bez vzdelania (bez maturity alebo vysokej školy) ten čo bude zametať, kopať kompáčom bude robiť tieto páce bude mať väčší plat, ako ten čo má strednú alebo vysokú školu, pretože oni nepotrebujú múdrych ľudí,aby im frflali do ich kšeftov. My tu vychováme odborníkov z daní všetkých občanov a potom idú mimo republiku za lepšími zárobkamiaby, čo je prirodzené pre mladých ľudí. Oni chcú, aby tu boli ľudia radi za hrsť ryže za deň. Úradnícka vláda bude len z týchto starých štruktúr - čakajúcich v zálohe. Veď nám stále vládnu komovši. Po tých všetkých škandáloch - rabovačkách teba začať zatvárať týchto politikov, ak sme právny štát, čo určite nie sme lebo skutok sa nestal. Tu treba bezpodmienečne zastaviť vyplácanie penazí z daní nás občanov za volby politickým stranám, bezpodmienečne tresnoprávnu a hmotnú zodpovednosť politikov a potom zrealizovať nové volby.
06. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za Váš podnet. Podnet bol postúpený vecnému útvaru Magistrátu hlavného mesta SR Bratislava na posúdenie/vybavenie. O výsledku Vás budeme informovať.

Ďakujeme za trpezlivosť a ostávame s pozdravom


Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
11. február 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

ďakujeme za podnet a po jeho preverení Vám zasielame predmetné stanovisko: na Račianskej ulici pozdĺž električkovej trate v úseku od Peknej cesty po Černockého ul. sa nachádza päť reklamných stavieb. Štyri z nich sú vo vlastníctve spoločnosti euroAWK, spol. s r.o. na pozemkoch reg. „E“ parc. č. 17334/3, 17330/2, 17322/202 a 1514/1 k.ú. Rača. Uvedené pozemky sú vo vlastníctve a priamej správe hlavného mesta SR Bratislava. Hlavné mesto vyzvalo spoločnosť euroAWK, spol. s r.o. k odstráneniu uvedených štyroch reklamných stavieb. Jedna reklamná stavba je vo vlastníctve spoločnosti BigMedia, spol. s r.o. a je vybudovaná na pozemku vo vlastníctve iného subjektu.

Ďakujeme za trpezlivosť a spoluprácu.
Ostávame s pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
13. júl 2020

Martin Uváček

Spoločnosť AWK dodnes žiaden z bilbordov neodstránila. Podnet neriešený.
27. júl 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

4 reklamné stavby vo vlastníctve spoločnosti euroAWK, spol. s r.o. vybudované na pozemkoch hlavného mesta mali platnú nájomnú zmluvu do 31.12.2019. Ani po tomto termíne spoločnosť euroAWK dobrovoľne reklamné stavby neodstránila. Hlavné mesto preto podalo v januári 2020 žalobu o vypratanie nehnuteľností na súd a zároveň postupne ohlasuje odstránenie reklamných stavieb na stavebný úrad. Po vydaní súhlasu s odstránením reklamných stavieb hlavné mesto pristúpi k ich odstráneniu.

S pozdravom

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Magistrát hlavného mesta SR Bratislava
09. apríl 2021

Martin Uváček

Ako postupuje konanie odstránenie bilbordov? Dodnes žiadne odstránený nebol.
06. máj 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

billboardy na pozemkoch patria spoločnosti euroAWK. So spoločnosťou momentálne vedieme rokovania v rámci plošného riešenia problematiky vizuálneho smogu. Spoločnosť nám prisľúbila odstránenie určitých billboardov v MČ Rača v priebehu mesiacov apríl/máj. Minulý týždeň sme od spoločnosti dostali avízo, že začali s odstraňovaním billboardov na Račianskej ulici.
V priebehu najbližších dní očakávame úplne odstránenie všetkých objektov euroAWK na tejto ulici.

S pozdravom
Kto? Sekcia správy nehnuteľnosti
Kedy? máj 2021

Oddelenie vzťahov s verejnosťou
Hlavné mesto SR Bratislava

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania