Kosenie vo dvore Brodská-Levárska

Zodpovednosť za riešenie: MÚ Karlova Ves

Uzavretý
meno
Silvia Halková 07. augusta 2017

Dnes, 7. augusta 2017, pracovnici Verejnoprospesnych sluzieb Karlova Ves kosia trávnik vo vnutrobloku malymi traktorovymi kosackami. Pytam sa, co je to za do neba volajuca hlupost? To nemaju co ine na praci a musia minat naftu do tych kosaciek? Trava ma tak 1 cm a na vacsine plochy je spalena od slnka, lebo cely minuly tyzden od 31.7. do 6.8. bolo na celom uzemi Bratislavy 35 a viac °C a neprsalo. Samozrejme, tito isti pracovnici pokosili travniky pred tymi horucavami, takze ta trava co zostala pred tymi saharskymi dnami je od slnka uplne spalena.
Ziadam aby ste sa na MC trochu zamysleli nad zmysluplnostou kosenia v priebehu sucheho leta a zmenili harmonogram kosenia, ked neprsi a nie je co kosit. Kosit ubohu vysusenu travu nie je efektivne minanie nakladov, ale chlapi sa asi radi vozia na kosackach.

07. august 2017

atómové digitálky

Vaša požiadavka -Žiadam aby ste sa na MC trochu zamysleli-, je z kategórie sci-fi ,a preto sa nevyhovuje ,požiadavka sa zamieta.
08. august 2017

Michal

ked sa nekosi - zle je, ked sa kosi - zle je :)
09. august 2017

Silvia Halková

Zle je ked sa pri hocijakej cinnosti nezapaja zdravy rozum, ktory vyhodnoti ci to fakt treba alebo nie. Kosit za kazdu cenu aj ked trava este nestihla narast, ale tak mi to stanovuje nejaky harmonogram a ked ho nedodrzim tak nedostanem platbu z Mestskej casti, nie je v poriadku.
Je to jasna vec, ze doma vo vlastnom dvore by sa asi nikto neprehanal s kosackou len, tak ked trava este nenarastla. Preco by sa podla takejto logiky nemohlo postupovat aj v ramci mesta?
Silvia
04. marec 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

kosí sa pravidelne 5x ročne, podľa harmonogramu, aj keď je sucho. Vysoká suchá tráva je ideálna pre odhodenie špakov a iného odpadu okoloidúcich. Akonáhle zaprší, tráva sa zazelená a postupne znovu rastie. Vysoká suchá tráva, by na svojom mieste hnila, nedala sa pokosiť, čím sa zvyšujú náklady na čas koscov i financie. Všetky mestské časti kosia rovnako, vrátane Magistrátu hlavného mesta. Suchú aj zelenú trávu/burinu.
Samozrejme, Vašu pripomienku posunieme ďalej na zváženie.

S pozdravom

Ing. Marián Kerek
Referát životného prostredia
[email protected]

Miestny úrad Mestskej časti
Bratislava-Karlova Ves
Námestie sv. Františka 8
842 62 Bratislava
www.karlovaves.sk

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania